ΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ

Το «Λεωφορείον ο Πόθος» κάνει στάση στο Εθνικό


Το κορυφαίο έργο του βραβευμένου με Πούλιτζερ Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα, Τενεσί Ουίλιαμς, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο.

Ακόμα κι αν υπάρχει κάποιος άνθρωπος που δεν γνωρίζει ένα από τα διασημότερα έργα του Τενεσί Ουίλιαμς θα έχει ακούσει την φράση «Δεν θέλω ρεαλισμό, θέλω μαγεία» που αναφέρει στο κείμενο η Μπλανς Ντυμπουά.

Το Εθνικό θέατρο από τις 12 Νοεμβρίου παρουσιάζει στο κοινό ένα από τα καλύτερα έργα του δημιουργού με την εξαιρετική Κωνσταντίνα Τάκαλου στο ρόλο της «Μπλανς» και τον Αποστόλη Τότσικα ως «Στάνλεϊ» σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου.

Η υπόθεση

Νέα Ορλεάνη, τέλη της δεκαετίας του 1940. Η Στέλλα και ο Στάνλεϊ Κοβάλσκι, δύο άνθρωποι από διαφορετικούς κόσμους – η Στέλλα κόρη μιας ξεπεσμένης αριστοκρατικής οικογένειας του Νότου, ο Στάνλεϊ ένας τραχύς Πολωνός μετανάστης δεύτερης γενιάς –ζουν έναν παθιασμένο έρωτα σε μια γοητευτικά παρηκμασμένη συνοικία της πόλης υπό τους μελαγχολικούς ήχους της τζαζ. Αυτό μέχρι τη στιγμή που στο σπίτι τους φτάνει η Μπλανς Ντυμπουά, η αδελφή της Στέλλας. Η Μπλανς στις αποσκευές της φέρνει όλη την απελπισία της χαμένης ζωής της, τα οικογενειακά βάρη που την τσάκισαν, έναν εύθραυστο ψυχισμό που την κάνει να προτιμά να ζει στη φαντασία αντί στην οδυνηρή πραγματικότητα. Η ματαίωση, η αποτυχία και ο χρόνος που περνά αδυσώπητα στοιχειώνουν το πολυδιάστατο έργο του Ουίλιαμς, που αντανακλά έναν σκληρό κόσμο ο οποίος αποβάλλει ή καταστρέφει όποιον δεν μπορεί να ενσωματωθεί.

Η Κωνσταντίνα Τάκαλου στο ρόλο της «Μπλανς»
Ο Αποστόλης Τότσικας σε σκηνή από τη παράσταση

Παίζουν: Κωνσταντίνα Τάκαλου, Αποστόλης Τότσικας, Νάνσυ Μπούκλη, Ιερώνυμος Καλετσάνος κ.α.

Hμέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο
στις 21:00, Κυριακή στις 19:30.

Οι Σκηνές του Εθνικού Θεάτρου λειτουργούν ως αμιγείς χώροι για εμβολιασμένους και νοσήσαντες. Η είσοδος των θεατών θα γίνεται αυστηρά με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

SHARE