ελληνικά νησιά
Greek Islands by Assouline
09|05|2022 14:05
SHARE
GREEK ISLANDS

Το νέο λεύκωμα της Assouline που υμνεί την ομορφιά των ελληνικών νησιών -Προλογίζει η Ευγενία Χανδρή


Η Ευγενία Χανδρή, γνωστή επιχειρηματίας, συγγραφέας και πιο πρόσφατα δημιουργός του A Magic Cabinet, της διαδικτυακής πλατφόρμας που αναδεικνύει διεθνώς Έλληνες παραγωγούς και designers, επιλέχθηκε από τον εκλεκτό εκδοτικό οίκο Assouline για να προλογίσει το νέο instant classic λεύκωμα με τη σφραγίδα του Χρύσανθου Πανά, αφιερωμένο στα συναρπαστικά ελληνικά νησιά.

Η στενή φιλία και εκτίμηση που ενώνει τους δύο τους εδώ και χρόνια, ήταν η αφορμή για αυτή τη συνεργασία που είχε ως αποτέλεσμα μια πολύτιμη εισαγωγή στο λεύκωμα, την οποία η Ευγενία Χανδρή έγραψε με αγάπη και καθήκον, ώστε να μπορέσει να χωρέσει -όσο γίνεται- όλη την ανείπωτη μαγεία των ελληνικών νησιών.

Ο Χρύσανθος Πανάς που υπογράφει το όλο εγχείρημα για λογαριασμό της Assouline, γνωστός επιχειρηματίας της φιλοξενίας, συλλέκτης τέχνης και από τους εμπνευστές της ιδέας της «Αθηναϊκής Ριβιέρας», επιβιβάστηκε εν μέσω της πανδημίας σε ένα παραδοσιακό σκάφος για να περιηγηθεί ως άλλος Οδυσσέας στα ελληνικά νησιά μαζί με τη φωτογράφο Κατερίνα Κατώπη-Λυκιαρδοπούλου, εξερευνώντας τις πιο μαγικές γωνιές και τους μοναδικούς ανθρώπους του αρχιπελάγους.

Το λεύκωμα «Greek Islands» των 312 σελίδων είναι το δεύτερο που ο οίκος Assouline αφιερώνει στην Ελλάδα, μετά το «Athens Riviera», και βρίσκεται ήδη στα ράφια εκλεκτών καταστημάτων σε όλον τον κόσμο, διαφημίζοντας την Ελλάδα.

«Τα ελληνικά νησιά μπορεί να μην απέχουν πολύ απ’ την Αθήνα, αλλά ταυτόχρονα βρίσκονται ένα ολόκληρο σύμπαν μακριά. Η σύγχρονη ζωή ίσως έχει διαβρώσει την καθημερινότητα εκεί, αλλά κάποιοι μετακομίζουν πίσω για να την ανακαλύψουν εκ νέου. Οι εποχές εδώ έχουν σημασία. Ο χρόνος που περνάει γίνεται αντιληπτός όχι με το ρολόι, αλλά με την ηλιοφάνεια, τις σκιές και τα άστρα. Οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να ζουν από τη θάλασσα και τη γη, γευόμενοι την εγγενή καλοσύνη των αμπελιών, των βοτάνων και των φυτών που ευλογημένα απ’ τον ελληνικό ήλιο, συλλέγονται με υπομονή και πάθος» αναφέρει η Ευγενία Χανδρή.

«Είναι αυτή η θάλασσα, πότε μελανή και βίαια, πότε τιρκουάζ και διαυγής, να αγκαλιάζει τις ακρογιαλιές κάτω από έναν βαθύ μπλε ουρανό, που θυμάσαι για πάντα όταν εμπειραθείς το Αιγαίο… μια ζωή πιο αργή και ατελείωτα πιο εμπνευσμένη» προσθέτει.

SHARE