Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος και η Μαρία Κίτσου στις Άγριες Μέλισσες
Οι «Άγριες Μέλισσες» υποδέχονται τον Μάρτη/ Φωτογραφία: ANT1
13|05|2022 16:20
SHARE
ΝΕΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Μαρία Κίτσου-Δημήτρης Γκοτσόπουλος: Τα πρώτα κλικ ως «Ηλέκτρα» και «Ορέστης» στο Bovary.gr.


Τα πρώτα αποκλειστικά κλικ από την θεατρική συνεργασία της Μαρίας Κίτσου και του Δημήτρη Γκοτσόπουλου για την «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη, παρουσιάζει πρώτο το bovary.gr

Ένα ζευγάρι που έχει μονοπωλήσει, εδώ και τρία σχεδόν χρόνια, το ενδιαφέρον του κοινού, ένα ζευγάρι που κινείται ανάμεσα στην αληθινή ζωή και τη μυθοπλασία, ένα ζευγάρι από αυτά που καταγράφονται στη συλλογική μνήμη μέσα από τη δύναμη και την επιτυχία μιας τηλεοπτικής σειράς, είναι το ζευγάρι των δύο ηθοποιών ή μάλλον της «Ελένης» και του «Λάμπρου» από τις «Αγριες Μέλισσες». Μετά το τέλος της σειράς οι δυο τους πιάνουν το νήμα και συνεχίζουν με ένα έργο της αρχαίας τραγωδίας που αποτελεί κι αυτό, μια ιδιαίτερη εκδοχή του γνωστού μύθου.

Οχι, δεν είναι η «γνωστή» «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, και του Αισχύλου: Είναι η λιγότερο γνωστή και λιγότερο παιγμένη τραγωδία του Ευριπίδη, η οποία, είναι αλήθεια, όχι μόνον καινοτομεί δραματολογικά (για την εποχή), αλλά και ταιριάζει στο πρωταγωνιστικό δίδυμο. Στην παραγωγή που ετοιμάζεται να περιοδεύσει αυτό το καλοκαίρι, υπό την σκηνοθετική μπαγκέτα του ταλαντούχου Γιώγου Λύρα και στη στέρεα, ποιητική μετάφραση του Στρατή Πασχάλη, η Μαρία Κίτσου και ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος θα μοιραστούν τους ρόλους των δύο αδελφών, της Ηλέκτρας και του Ορέστη. Μαζί τους, ο τηλεοπτικός «Αγγελος» των «Μελισσών», Νίκος Λεκάκης στον ρόλο του Αγγελου της τραγωδίας, ενώ εξέχουσα είναι η συμμετοχή του Γιώργου Κωνσταντίνου που θα ερμηνεύσει τον Παιδαγωγό.

Πρόκειται για μια ανατρεπτική «Ηλέκτρα», όπου ο Ευριπίδης παρουσιάζει και εξελίσσει την δική του εκδοχή πάνω στον γνωστό μύθο, με έντονο το ρεαλιστικό αλλά και ψυχολογικό στοιχείο και πτυχές μιας «συνηθισμένης» καθημερινότητας. Γιατί η Ηλέκτρα μετά τη δολοφονία του πατέρα της ζει ως έκπτωτη βασιλοπούλα καθώς ο Αίγισθος, ο εραστής της μητέρας της Κλυταιμνήστρας και φονιάς του πατέρα της Αγαμέμνονα, την πάντρεψε με έναν φτωχό γεωργό. Η ζωή της είναι δυστυχισμένη. Περιμένει τον αδελφό της, τον Ορέστη και μέσα της μεγαλώνει η δίψα για να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα της. Οταν ο Ορέστης θα έπιστρέψει, στην αρχή δεν θα τον αναγνωρίσει. Μετά, αφού ο Ορέστης σκοτώσει τον Αίγισθο, με ένα τέχνασμα θα φέρει την Κλυταιμνήστα στο φτωχικό της Ηλέκτρας με μοναδικό σκοπό να σκοτώσουν από κοινού τα δύο αδέλφια την μάνα τους. Μετά την πράξη τους θα τους κυριεύσουν οι τύψεις αλλά και η βεβαιότητα ότι έκαναν τον καθήκον τους και δικαίωσαν τη μνήμη του πατέρα τους.

Στο τέλος η Ηλέκτρα θα παντρευτεί τον πιστό φίλο του Ορέστη, Πυλάδη και ο Ορέστης θα πάει στην Αθήνα να δικαστεί. Αξίζει να πούμε ότι σ΄αυτή την «Ηλέκτρα», για πρώτη φορά στον Ευριπίδη, ο φόνος διερευνάται σε σχέση με τις ψυχολογικές του συνέπειες.

Δείτε τα πρώτα κλικ της Μαρίας Κίτσου και του Δημήτρη Γκοτσόπουλου από την «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη:

«Ηλέκτρα» του Ευριπίδη.

Μετάφραση Στρατής Πασχάλης, σκηνοθεσία Γιώργος Λύρας, δραματουργική συνεργασία Ειρήνη Μουντράκη, σκηνικά-κοστούμια Απόλλων Παπαθεοχάρης, κίνηση Θανάσης Ακοκκαλίδης, μουσική Αντώνης Παπακωνσταντίνου, φωτισμοί Αλέξανδρος Αλεξάνδρου.

Παίζουν: Μαρία Κίτσου (Ηλέκτρα), Δημήτρης Γκοτσόπουλος (Ορέστης), Γιώργος Δεπάστας (γεωργός), Ιωάννα Μαυρέα (Κλυταιμνήστρα), Νίκος Λεκάκης (Αγγελος), Σπύρος Κυριαζόπουλος (Πυλάδης), Ιάσονας Παπαματθαίου & Αντωνης Σταμόπουλος (Διόσκουροι) και ο Γιώργος Κωνσταντίνου στον ρόλο του Παιδαγωγού. Χορός: Φανή Αποστολίδου, Κορίνα Θεοδωρίδου, Πίνα Κούλογλου, Άννα Κωνσταντίνου, Γωγώ Παπαϊωάννου, Βάσια Χρήστου. Από τις θεατρικές Επιχειρήσης Τάγαρη.

Διάρκεια: 90΄. Η παράσταση θα περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα.

SHARE