Διοτίμα εκδήλωση
Φωτογραφία: Diotima
26|11|2021 15:34
SHARE
ΔΙΟΤΙΜΑ

#MetooGR: από το προσωπικό στο πολιτικό ξανά -Μια online εκδήλωση της Διοτίμας για την έμφυλη βία


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Έμφυλης Βίας, το Κέντρο Διοτίμα διοργανώνει τη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «#MetooGR: από το προσωπικό στο πολιτικό ξανά».

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29/11 και ώρα 6:30 μ.μ., σε live αναμετάδοση από την επίσημη σελίδα του φορέα στο Facebook και το Youtube.

Αρκετούς μήνες μετά την έναρξη του ελληνικού metoo, μετρώντας εκατοντάδες επώνυμες αποκαλύψεις κακοποίησης στο χώρο του αθλητισμού, του θεάτρου, της δημοσιογραφίας κ.ά., αλλά και καταγγελίες που έχουν βρει το δρόμο της δικαιοσύνης, η Διοτίμα ανοίγει ξανά τη συζήτηση για τη μορφή που πήρε αυτό το παγκόσμιο κίνημα στη χώρα μας.

Στην εκδήλωση θα συζητηθούν το κύμα των αποκαλύψεων ως προς την ατομικότητα και την ιδιωτικότητα της εμπειρίας των θυμάτων σε συνάρτηση με τα πολιτικο-κοινωνικά συμφραζόμενα, η εμπεδωμένη κουλτούρα της έμφυλης βίας και του σεξισμού, καθώς και οι θεσμοί, οι Λόγοι και οι μηχανισμοί αναπαραγωγής της πατριαρχίας.

Ομιλήτριες

Αθηνά Αθανασίου, Καθηγήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Κοσμητόρισσα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, Πάντειο Πανεπιστήμιο
«Ούτε Μια Λιγότερη: Η πολιτική ποιητική της συλλογικής αυτοβιογραφίας

Ντιάνα Μάνεση, Διδάκτωρ κοινωνικής ανθρωπολογίας σε θέματα φύλου και σεξουαλικότητας στην Ελλάδα
«Το #Μetoo στην Ελλάδα: Μιντιακός ακτιβισμός και αναπαραστάσεις των γυναικών στα ΜΜΕ»

Αγγελική Σεραφείμ, Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ, πρώην συντονίστρια Νομικών Υπηρεσιών Κέντρου Διοτίμα
«Αναμέτρηση με το έμφυλο πρόσημο του δικαίου: Ταξινομήσεις, όρια και διεκδικήσεις».

Συντονίστρια
Μ. Λιάπη, Κοινωνιολόγος – Ερευνήτρια, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής & επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Διοτίμα

SHARE