Γεύμα σε μυστικό κήπο, θέατρο, ταινία και lives: Οι προτάσεις μας για τις βόλτες του Σαββατοκύριακου
Bλέπουμε, δοκιμάζουμε και στο τέλος γράφουμε για όσα μάς κράτησαν το ενδιαφέρον, προτείνοντας ιδέες για το πώς να περάσετε το Σαββατοκύριακο και τι να κάνετε μέσα στην εβδομάδα. Ένας πλούσιος οδηγός με προτάσεις για την πόλη.
Στο μυστικό κήπο της Αθήνας για αυθεντική ιταλική κουζίνα
Υπάρχουν κάποια μέρη στην Αθήνα που μοιάζουν να αψηφούν τον χρόνο. Κάθε φορά που περνώ την είσοδο της Hotel Grande Bretagne, έχω την αίσθηση ότι αφήνω πίσω μου τον θόρυβο της πόλης και μεταφέρομαι σε μια άλλη εποχή, όπου η φιλοξενία, η κομψότητα και οι μικρές πολυτέλειες εξακολουθούν να έχουν ουσία.
Το συναίσθημα αυτό γίνεται ακόμη πιο έντονο τα καλοκαιρινά βράδια, όταν το Atrium of Alexander’s Lounge μεταμορφώνεται σε έναν καταπράσινο, σχεδόν μυστικό κήπο στην καρδιά του Συντάγματος. Εκεί, ανάμεσα σε αρώματα βοτάνων, δέντρα και χαμηλούς φωτισμούς, φιλοξενείται το «Il Giardino Segreto», μια γαστρονομική πρόταση με ιταλική ψυχή που φέτος έχει έναν ξεκάθαρο πρωταγωνιστή: τη ντομάτα.
Ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης υπογράφει ένα μενού που αντλεί έμπνευση από τη γειτονική Ιταλία, παραμένοντας όμως βαθιά συνδεδεμένο με τον πλούτο της ελληνικής γης. Η εποχικότητα, οι προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες και η απλότητα των αυθεντικών γεύσεων βρίσκονται στο επίκεντρο μιας εμπειρίας που δεν επιδιώκει τον εντυπωσιασμό, αλλά την ουσία.
Το φετινό ειδικό μενού είναι αφιερωμένο σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά προϊόντα του ελληνικού καλοκαιριού. Σπάνιες ποικιλίες ντομάτας, καλλιεργημένες αποκλειστικά για το ξενοδοχείο, μεταμορφώνονται σε δημιουργίες που αναδεικνύουν όλες τις εκφάνσεις του καρπού: τη φρεσκάδα, τη γλυκύτητα, την οξύτητα και την πολυπλοκότητά του. Από δροσερές σαλάτες και ζυμαρικά μέχρι πιο απρόσμενες γλυκές προτάσεις, η ντομάτα γίνεται η αφορμή για ένα γαστρονομικό ταξίδι που μυρίζει καλοκαίρι.
Δίπλα της συναντά κανείς πιάτα που παντρεύουν την ιταλική παράδοση με εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα: χειροποίητες focaccia, εκλεκτά τυριά, αλλαντικά και συνταγές που αναδεικνύουν την αξία της καλής πρώτης ύλης χωρίς περιττές παρεμβάσεις. Η ανοιχτή κουζίνα του αιθρίου προσθέτει ακόμη μία διάσταση στην εμπειρία, καθώς οι επισκέπτες παρακολουθούν την ομάδα του σεφ να δημιουργεί μπροστά τους, όσο η ημέρα δίνει τη θέση της στη νύχτα.
Σε μια πόλη που κινείται διαρκώς με γρήγορους ρυθμούς, το «Il Giardino Segreto» λειτουργεί σαν μια μικρή ανάπαυλα. Ένας κρυμμένος κήπος στο κέντρο της Αθήνας, όπου η ιταλική φινέτσα συναντά την ελληνική πρώτη ύλη και όπου η πραγματική πολυτέλεια εκφράζεται μέσα από τις γεύσεις, την ατμόσφαιρα και την αίσθηση ότι, έστω για λίγες ώρες, ο χρόνος κυλά διαφορετικά.
Οικογένεια Τσεκμέ σε καλοκαιρινή περιοδεία -27 και 28/06 στο Κηποθέατρο Παπάγου
Ο Τόλης Παπαδημητρίου ξαναχτυπά και μας καλωσορίζει στο σύμπαν του, όπου όλα μπορούν να συμβούν. Και θα συμβούν.
Υπόθεση: Ο Σάκης, η Ρόζα και ο Στέλιος - τα ξαδέρφια του διαβόητου «Τάκη Τσεκμέ» με «άρωμα Μαύρης Σαμπούκας» - μαζί με την Νάνσυ, την Κική και τον «Παρασκευά από δίπλα» υποδέχονται έναν Ισπανό τουρίστα, που ζει την ελληνική φιλοξενία στο πετσί του. Μια σπάνια ποικιλία χόρτου, ένα στριπτιτζάδικο στην Κινέττα, πολύ τραπ, λίγο γιόγκα, ένας «Άγιος Έρωτας» κι ένας παπαγάλος που παραμιλάει υπόσχονται γέλιο μέχρι δακρύων, με φόντο ένα ξεκαρδιστικό έγκλημα και την γνήσια αθάνατη ελληνική οικογένεια στα.. χειρότερα της
Ο Τόλης Παπαδημητρίου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο νέο του έργο, συστήνει για πρώτη φορά σε κωμικό ρόλο τη σπουδαία Μαρία Κίτσου και μαζί με 5 ακόμα υπερταλαντούχους ηθοποιούς έρχονται να ταράξουν την πόλη σας. Η «Οικογένεια Τσεκμέ» είναι εδώ.
Παίζουν: Tόλης Παπαδημητρίου, Πηνελόπη Πλάκα, Κωνσταντίνος Γαβαλάς ,Αντώνης Στάμος Αντώνης Καλομοιράκης, Άννη Θεοχάρη
Η ταινία «Νόβακ» στους κινηματογράφους
Υπόθεση: Ο Δρ. Νόβακ, πρώην νευροεπιστήμονας από την Κροατία, έχει απομονωθεί στην καρδιά της Αθήνας, στοιχειωμένος από το σκοτεινό παρελθόν του. Ένας ιδεαλιστής νέος επιστήμονας προσπαθεί επίμονα να τον προσεγγίσει, μέχρι που τον πείθει να τον ακολουθήσει σε μια επιστημονική κολεκτίβα που πιστεύει στην ξεχασμένη θεωρία του για την ηλεκτρομαγνητική ρύπανση και επιχειρεί να την αναβιώσει. Ο Νόβακ δέχεται να τους καθοδηγήσει, όμως σύντομα οι ισορροπίες της ομάδας θα διαταραχθούν και τα όρια μεταξύ ευφυΐας και τρέλας θα γίνουν όλο και πιο δυσδιάκριτα.
Το «Νόβακ» πραγματοποίησε την ελληνική πρεμιέρα του στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα Meet the Neighbours+ του 66ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Με πρωταγωνιστή τον Zlatko Burić («Το Τρίγωνο της Θλίψης») και την Ella Rumpf («Raw»),το cast συμπληρώνουν οι Έλληνες ηθοποιοί: Γιάννης Παπαδόπουλος, Έλενα Τοπαλίδου και Αντώνης Τσιοτσιόπουλος.
Νίνο και Ζόζεφιν live στο CT Garden
Οι Νίνο και Ζόζεφιν ανεβαίνουν μαζί στη σκηνή και ετοιμάζονται να χαρίσουν στο κοινό μία από τις πιο εκρηκτικές μουσικές βραδιές του φετινού καλοκαιριο. Το Σάββατο 27 Ιουνίου, το CT Garden μετατρέπεται στο απόλυτο σημείο συνάντησης της διασκέδασης, φιλοξενώντας ένα μοναδικό live, γεμάτο ένταση, ρυθμό και ασταμάτητο παλμό!
Το πρόγραμμα θα είναι γεμάτο μεγάλες επιτυχίες, δυνατές ερμηνείες και στιγμές που θα κάνουν το κοινό να τραγουδά και να χορεύει ασταμάτητα. Η χημεία των δύο καλλιτεχνών πάνω στη σκηνή, σε συνδυασμό με τον παλμό του κόσμου και την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα του CT Garden, δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για μια βραδιά γεμάτη μουσική, συναίσθημα και διασκέδαση.
Ένα live experience γεμάτο εκπλήξεις, δυνατές στιγμές και αμέτρητη ενέργεια που θα μετατρέψει το Γαλάτσι στο απόλυτο hot spot της πόλης.
Η Νεφέλη Φασουλή live, στο θέατρο Βράχων στον Βύρωνα, στις 02.07
Η Νεφέλη Φασούλη μας τραγουδά και φέτος ότι όλα γίναν για ένα καλοκαίρι που θα ‘ρθει, και αυτή τη φορά ανεβαίνει ψηλά να το ακούσει όλη η πόλη.
Μαζί με την μπάντα-ρα της και καλεσμένους έκπληξη, σας καλεί στην καλοκαιρινή της φιέστα στο Θέατρο Βράχων για λίγη ανοιχτωσιά, τζιν-σόδα και καθαρό αέρα. Καινούργια τραγούδια, και παλιά (πιο καινούργια από καινούργια), ανατολίτικη ψυχεδέλεια και αθηναϊκές μπαλάντες, φώτα και χρυσόσκονη, συνθέτουν την τέλεια καλοκαιρινή έξοδο πριν φύγει και το τελευταίο πλοίο από το λιμάνι. Πρόσωπα δικά μας, ραντεβού φέτος στη σκιά των Βράχων να γίνουμε πολλά.