Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ανάφης
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ανάφης
13|06|2023 14:29
SHARE
FILM FESTIVAL

ΑnafiFF: Το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Ανάφη -Ένα πρωτοποριακό εγχείρημα στην καρδιά του Αιγαίου


Το νησί της Ανάφης ετοιμάζεται να φιλοξενήσει ένα πρωτοποριακό γεγονός που θα φέρει τον κινηματογράφο στην καρδιά του Αιγαίου.

Το Πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο νησί της Ανάφης, γνωστό ως AnafIFF (Anafi International Film Festival), λαμβάνει χώρα από τις 6 έως τις 11 Ιουλίου, προσκαλώντας καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο να απολαύσουν μια εκπληκτική εμπειρία σε ένα από τα πιο μαγευτικά τοπία της Ελλάδας.

Το AnafIFF αποτελεί μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να φέρει κοντά τους λάτρεις του κινηματογράφου, παρέχοντάς τους μια ευκαιρία να ανακαλύψουν τη μαγευτική ομορφιά της Ανάφης και να απολαύσουν μέσα σε έξι μέρες, μοναδικές ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως είδους.

Φωτογραφία: anafiff

Από την αφηγηματική φαντασία των fiction ταινιών, μέχρι τη δύναμη των documentaries, την κινηματογραφική τέχνη των animations και την πειραματική προσέγγιση νέων ταινιών, το φεστιβάλ μέσα από πέντε διαφορετικά προγράμματα προσφέρει μια ποικιλία επιλογών για κάθε θεατή.

H ομάδα του AnafIFF

Με καλλιτεχνικό διευθυντή τον νέο και πολλά υποσχόμενο δημιουργό και σκηνοθέτη Στέλιο Χριστοφόρου, το AnafIFF αναμένεται να γίνει ένα μοναδικό γεγονός που θα προσελκύσει την προσοχή της κινηματογραφικής κοινότητας και θα δώσει τη δυνατότητα στους νέους καλλιτέχνες να αναδειχθούν και να μοιραστούν το έργο τους με ένα ευρύ κοινό. Με μια ομάδα απόλυτα αφοσιωμένων επαγγελματιών στο πεδίο του κινηματογράφου, το AnafIFF έχει δημιουργήσει μια εντυπωσιακή ομάδα που επιβεβαιώνει την ποιότητα και την επαγγελματική προσέγγιση του φεστιβάλ.

Φωτογραφία: anafiff

Ένα από τα πλεονεκτήματα του AnafIFF είναι οι υπαίθριοι χώροι προβολής του, που επιτρέπουν στο κοινό να απολαύσει τις ταινίες σε μια μοναδική ατμόσφαιρα. Οι προβολές θα συνοδεύονται από θεματικά πάρτυ και εκδηλώσεις networking, προσφέροντας την ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων και συνεργασίες ανάμεσα σε κινηματογραφιστές και καλλιτέχνες από διάφορες γωνιές του πλανήτη.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν επίσης workshops, masterclasses και έκθεση φωτογραφίας, προσφέροντας στους συμμετέχοντες μια ευκαιρία να εμβαθύνουν στην τέχνη του κινηματογράφου και να επεκτείνουν τις γνώσεις τους.

Ανοιχτό κάλεσμα για το κινηματογραφικό εργαστήρι

Αυτήν την περίοδο μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ, το ανοιχτό κάλεσμα για το κινηματογραφικό εργαστήρι «Creative workshop development for essay film – Από την Στεριά στην Θάλασσα, από μέσα προς τα έξω», μία κοινή δράση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και του ΑnafiFF.

Φωτογραφία: anafiff

Το σεμινάριο, που θα πραγματοποιηθεί με την καθοδήγηση του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Θανάση Νεοφώτιστου (επικεφαλής Διεθνούς Σπουδαστικού Προγράμματος του Φεστιβάλ Δράμας), απευθύνεται σε σπουδαστές που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν μια κινηματογραφική ιδέα σε μορφή essay film, και προσφέρεται δωρεάν με την στήριξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Tαινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Το AnafIFF υπόσχεται μια συναρπαστική και πρωτοποριακή εμπειρία στον χώρο του κινηματογράφου, προσφέροντας ένα μοναδικό μείγμα από καλλιτεχνικές προσεγγίσεις και ταλέντα από όλο τον κόσμο. Είναι μια ευκαιρία να δείτε τις πιο ανατρεπτικές, συναρπαστικές και συγκινητικές ταινίες μικρού μήκους και να αλληλεπιδράσετε με τους δημιουργούς τους.

Τα εισιτήρια για το Φεστιβάλ θα είναι σύντομα διαθέσιμα προς πώληση .

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τους καλλιτέχνες και τις εκδηλώσεις του AnafIFF, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο εδώ.

Facebook: https://www.facebook.com/anafifilmfestival
Website: https://www.anafifilmfestival.com

SHARE