Μαντά, Μάρκου, Μωραγιάννη: Τρεις ανάλαφρες ιστορίες με ρομαντική διάθεση | 0 bovary.gr
Μαντά, Μάρκου, Μωραγιάννη: Τρεις ανάλαφρες ιστορίες με ρομαντική διάθεση | 0 bovary.gr
01|08|2017 10:08
SHARE
ΒΙΒΛΙΑ

Μαντά, Μάρκου, Μωραγιάννη: Τρεις ανάλαφρες ιστορίες με ρομαντική διάθεση


Καλοκαίρι και διακοπές. Ήλιος, θάλασσα, ξεκούραση. Ώρες ανάπαυσης και ώρες ανάγνωσης. Για τις ώρες που θα περάσουμε στην παραλία επιλέγουμε ιστορίες γεμάτες συναισθήματα και ιστορίες αγάπης που θα μας ταξιδέψουν. 

Γράμμα από Χρυσό της Λένας Μαντά 

Η αγαπημένη συγγραφέας χιλιάδων Ελληνίδων γράφει για έρωτες παλιούς και μακρινούς που αφήνουν το αποτύπωμά τους μέχρι τις μέρες μας. Η ιστορία ξεκινάει με τη Φένια έκπληκτη να έχει κληρονομήσει ένα αρχοντικό διαμέρισμα κι ένα σημαντικό χρηματικό ποσό από τον παππού της. Δεν είχε ποτέ σχέσεις με την οικογένεια της μητέρας της, για την ακρίβεια αγνοούσε ότι έχει συγγενείς. Καθώς δεν έχει μόνιμη κατοικία, αποφασίζει να ανακαινίσει το σπίτι και να το κάνει μόνιμη κατοικία της. Στη διάρκεια των εργασιών βρίσκει ένα κουτί κρυμμένο κάτω από τα ξύλα του παρκέ αλλά δεν του δίνει ιδιαίτερη σημασία, έχει άλλες σκοτούρες στο μυαλό της. Όταν όμως την επισκέπτεται η θεία της Εκάβη, θυμωμένη που «έχασε» το πατρικό της από μια άγνωστη, και της πετάει υπονοούμενα για το παρελθόν της μητέρας της, η Φένια αποφασίζει να ανοίξει το κουτί.

Λένα Μαντά/ Γράμμα από χρυσό
Λένα Μαντά/ Γράμμα από χρυσό

Μέσα του θα ανακαλύψει ερωτικές επιστολές που ξεκινούν από τη Κωνσταντινούπολη του 1926 και φτάνουν στην Αθήνα του 1947. Επιστολές που κρύβουν μέσα τους όχι έναν, αλλά δύο φλογερούς έρωτες –μια ανεκπλήρωτη αγάπη που μοιάζει να περνάει από γενιά σε γενιά. Η Φένια αποφασίζει να σκαλίσει το παρελθόν και να μάθει τα πάντα για τη ζωή της μητέρας της, της γιαγιάς και της προγιαγιάς της που έζησε στην Πόλη στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Πολύτιμος συνοδηγός στο ταξίδι η αγαπημένη ξαδέρφη της μητέρας της, η θεία Μέλπω, που της χαρίζει ένα παράξενο μενταγιόν –ένας χρυσός φάκελος με μια χρυσή πλάκα που γράφει «σ’ αγαπώ», ένα κόσμημα που δημιουργήθηκε πριν ενενήντα χρόνια από έρωτα και προκάλεσε τη μοίρα των τριών γυναικών.

Λένα Μαντά | Γράμμα από Χρυσό |  Εκδόσεις Ψυχογιός 

 

Το Κορίτσι που Αγαπούσε τα Βιβλία της Βίβιαν Μάρκου 
Η Βίβιαν Μάρκου, λογοτεχνικό ψευδώνυμο Αθηναίας εκδότριας, γράφει μια ανάλαφρη ερωτική ιστορία με φόντο των χώρο των εκδόσεων, τους συγγραφείς και τα βιβλία. Πρωταγωνίστρια είναι η Δήμητρα, μια τριανταπεντάχρονη που ζει παρέα με τον σκύλο της και κάθε πρωί ξυπνάει στις επτά και δέκα για να τον βγάλει βόλτα. Στη συνέχεια παίρνει το μετρό για να πάει στο γραφείο της. 

Βίβιαν Μάρκου/ Το κορίτσι που αγαπούσε τα βιβλία
Βίβιαν Μάρκου/ Το κορίτσι που αγαπούσε τα βιβλία

Η Δήμητρα είναι στέλεχος εκδοτικού οίκου, όπως της αρέσει να λέει. Εργάζεται στις εκδόσεις Δρόλια, έναν μικρό εκδοτικό οίκο, με δύο άτομα προσωπικό –τον εκδότη και τη Δήμητρα– εδώ και δεκατέσσερα χρόνια. Η Δήμητρα λατρεύει τα βιβλία και τη διαδικασία της έκδοσης. Κάνει την δουλειά των ονείρων της, την καλύτερη δουλειά του κόσμου! Ωστόσο, στον εκδοτικό οίκο δεν είναι όλα ανέφελα. Για τη ακρίβεια, η Δήμητρα έχει βαρεθεί τα βιβλία που εκδίδουν, βιβλία ιστορίας και γεωπολιτικής,  βιβλία λαογραφίας και εκλαϊκευμένης φιλοσοφίας και μια σειρά βιβλίων αυτοβελτίωσης για την οποία είναι η ίδια υπεύθυνη.  Η δική της αγάπη είναι η λογοτεχνία –έχει σπουδάσει φιλολογία– και μοναδικό της όνειρο  να αφήσει το σημάδι της στο λογοτεχνικό κόσμο δημιουργώντας μια αξιόλογη σειρά στα ελληνικά γράμματα. Η Δήμητρα είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει συγγραφείς ξεχωριστούς που θα βάλουν το δικό τους λιθαράκι στο λαμπρό οικοδόμημα της λογοτεχνίας. Η αναζήτηση βέβαια δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση και καμιά εκατοσταριά χειρόγραφα μετά η τολμηρή εκδότρια ανακαλύπτει το «Το κορίτσι που αγαπούσε τα βιβλία» του Αύγουστου Γιανναρά. Ένα χειρόγραφο κι ένας συγγραφέας, που στα μάτια της φαίνεται «πιο τέλειος και από τέλειος», θα μεταμορφώσουν τη ζωή της. 

Βίβιαν Μάρκου | Το Κορίτσι που Αγαπούσε τα Βιβλία | Εκδόσεις Ψυχογιός 

 

Παρίσι στον κύβο της Βίκυς Μωραγιάννη 
Το πρώτο μυθιστόρημα της Βίκυς Μωραγιάννη είναι ένα απολαυστικό ταξίδι στην  πόλη του Φωτός μέσα από τα μάτια τριών κοριτσιών: Η Αλίκη είναι  μεγαλωμένη στα βόρεια προάστια και ονειρεύεται να γίνει διάσημη και να παντρευτεί τον μεγάλο έρωτα της ζωής της –με αυτή τη σειρά. Η Μαρίνα είναι μοναχοκόρη μεγαλωμένη «με γαλλικά και πιάνο», μια κοπέλα πανέξυπνη και ανεξάρτητη που θέλει να ξεφύγει από την υπεπροστατευτική μητέρα της.

Βίκυ Μωραγιάννη/ Παρίσι στον κύβο
Βίκυ Μωραγιάννη/ Παρίσι στον κύβο

Η Νατάσα, που διακρίνεται για την ευθύτητα του χαρακτήρα της, έχει μεγαλώσει στο Περιστέρι, έφυγε από το σπίτι της νωρίς και παλεύει μόνη της να σταθεί στα πόδια της. Τα τρία κορίτσια, γεμάτα αισιοδοξία και πάθος για τη ζωή, θα βρεθούν για μεταπτυχιακά στην αγαπημένη πόλη και θα γίνουν φίλες. Μια ιστορία γεμάτη χιούμορ και αισιοδοξία που αποθεώνει τη φωτεινή πλευρά της ζωής, την ειλικρινή φιλία, τους νεανικούς έρωτες, που καμιά σημαδεύουν τη ζωή μας, και όλα τα θαυμαστά που μπορεί να συμβούν στο ταξίδι των νεαρών κοριτσιών προς την ενηλικίωση. 

Βίκυ Μωραγιάννη | Παρίσι στον κύβο  | Εκδόσεις Bell 

 

Χριστίνα Δρούζα