Game of Thrones -Μια από τις πιο ακριβές παραγωγές της τηλεόρασης έφτιαξε τις κάπες  του Τζον Σνόου από χαλάκια του IKEA | 0 bovary.gr
Game of Thrones -Μια από τις πιο ακριβές παραγωγές της τηλεόρασης έφτιαξε τις κάπες του Τζον Σνόου από χαλάκια του IKEA | 0 bovary.gr
GAME OF THRONES

Game of Thrones -Μια από τις πιο ακριβές παραγωγές της τηλεόρασης έφτιαξε τις κάπες του Τζον Σνόου από χαλάκια του IKEA


Πρόκειται αναμφίβολα για μια από τις πιο ακριβές τηλεοπτικές παραγωγές, που κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον του κόσμου και να δημιουργήσει ένα φανατικό κοινό που αγγίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες και το κόστος για τους τελευταίους κύκλους της λέγεται, πως ξεπερνά τα δέκα εκατομμύρια δολάρια ανά επεισόδιο.

Εντούτοις, στο «Game of Thrones» οι υπεύθυνοι προσπάθησαν από ότι φαίνεται να «κόψουν» από οπουδήποτε ήταν εφικτό προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα και για να πετύχουν κάτι τέτοιο έβαλαν σε λειτουργία τη φαντασία τους και τη δημιουργικότητα τους στο ενδυματολογικό κομμάτι.

Οπως αποκάλυψε η επικεφαλής του τμήματος ενδυματολογίας της διάσημης τηλεοπτικής σειράς, Μισέλ Κλάπτον, τα εντυπωσιακά κοστούμια που φορούν οι ηθοποιοί και συγκεκριμένα οι χνουδωτές κάπες του Τζον Σνόου και των λοιπών πολεμιστών της Νυχτερινής Φρουράς στο μεγάλο Τείχος του Βορρά δεν είναι φτιαγμένες από κάποιο ακριβό υλικό, αντιθέτως είναι στην πραγματικότητα ένα προϊόν από την γνωστή αλυσίδα IKEA, το οποίο παραλλάχθηκε για τις ανάγκες των γυρισμάτων και θα μπορούσε να υπάρχει και στο σπίτι σου!

Οι κάπες λοιπόν δεν ήταν παρά χαλιά από τα εν λόγω καταστήματα, τα οποία, η Βρετανίδα ενδυματολόγος που δούλεψε στη σειρά στις πέντε πρώτες σεζόν, εξήγησε ότι κόβονταν, προσαρμόζονταν και βάφονταν πριν φορεθούν από τους ηθοποιούς ως κοστούμια. Επρεπε ακόμη να κοπούν και να ξυριστούν ώστε το αποτέλεσμα να δείχνει παλιό και βρώμικο.

«Τα κόβαμε, το προσαρμόζαμε και τα βάφαμε πριν τα φορέσουν.Μερικές φορές όταν έχεις περιορισμούς γίνεσαι πιο δημιουργικός και χρησιμοποιείς πράγματα που δεν φανταζόσουν. Θέλω το κοινό να μπορεί σχεδόν να μυρίσει τα κοστούμια – εδώ μάλιστα κερώνονταν και πάγωναν ώστε να φαίνεται ότι ανήκουν στο περιβάλλον», είπε χαρακτηριστικά η ίδια μιλώντας στο κοινό στο μουσείο Getty του Λος Αντζελες.

Το ακριβές μοντέλο χαλιού που χρησιμοποιήθηκε για τον παραπάνω σκοπό της σειράς παραμένει άγνωστο, αλλά η τελική εικόνα είναι σίγουρα πειστική και εντυπωσιακή!

Δείτε τη δήλωση της Μισέλ Κλάπτον στο παρακάτω βίντεο στο 27:35.