Νew Yorker
Φωτογραφία: New Yorker
NEW YORKER

H ζωή στην καραντίνα -Πώς το νέο εξώφυλλο του New Yorker «τα είπε όλα»


Είχε κάτι αυτό το τελευταίο εξώφυλλο του New Yorker. Βέβαια, όλα τα εξώφυλλα του New Yorker έχουν «κάτι», γι ‘αυτό και συγκαταλέγονται σταθερά ανάμεσα στα πιο εμβληματικά και χαρακτηριστικά εξώφυλλα περιοδικών. Αλλά το πρόσφατο, Love Life είχε το «κάτι παραπάνω».

Ο Andrian Tomine, που σχεδίασε το εξώφυλλο (και που στο παρελθόν έχει σχεδιάσει ξανά για το περιοδικό) κατάφερε να χτίσει μια εικόνα που τα λέει όλα, με συγκλονιστικά απλό τρόπο.

Είναι όλα εκεί. Η νεαρή γυναίκα με το Zoom-friendly τοπ, το οποίο πιθανότατα αγόρασε εν μέσω καραντίνας έχοντας διαβάσει κάποιο άρθρο για τοπ που «γράφουν» ωραία στο Zoom.

Το κάτω μέρος του ντυσίματός της, με αθλητικό σορτσάκι και παντόφλες -ποιος δεν έχει κάνει ή σκεφτεί το αστείο με την αντίθεση κομψού ντυσίματος και εσώρουχου ή πιτζάμας;

Οι κρίκοι και το ποτήρι με το κοκτέιλ, το glossy κραγιόν της και η λάμπα τοποθετημένη στρατηγικά ώστε να κολακεύει το προσωπό της -όλα συνωμοτούν για να δημιουργήσουν την ιδανική προσομοίωση ενός date, ενός ποτού γνωριμίας, όπως υποδηλώνει ο τίτλος Love Life.

Πίσω και κάτω από την οθόνη, το χάος. Ένα μικρό κουτάκι χάπια δίπλα στο γραφείο, χρησιμοποιημένες μάσκες στο πάτωμα, γάντια, και αντισηπτικά, μισοανοιγμένα κουτιά από (πιθανότατα αχρείαστες) online αγορές, ένα σακουλάκι δρακουλίνια, μια στίβα πιάτα στον νεροχύτη, ανακατεμένα ρούχα στο κρεβάτι, ένα ξεχασμένο πακέτο noodles take-away.

Το δημόσιο και το ιδιωτικό, το μικρό (ή μεγάλο) χάος που αφήνουμε στο σπίτι όταν βγαίνουμε και η περιποιημένη εικόνα της κοινωνικής ζωής μας, συνυπάρχουν, μπερδεύονται, γίνονται ένα.

Αυτό που είμαστε με αυτό που θέλουμε να δείχνουμε ότι είμαστε, αλλά που και τα δύο έχουν αναθεωρηθεί και βρίσκονται σε κατάσταση διαρκούς επαναπροσδιορισμού, όσο έχουμε το προνόμιο να βρισκόμαστε στην υγιή (σωματικά) πλευρά της πανδημίας.

Και το τέλεια ειρωνικό σχόλιο ως επισφράγισμα του εξωφύλλου -ο Tomine συνομίλησε με την ομάδα του New Yorker για το σκίτσο του μέσω Zoom.

(Και) αυτό τα λέει όλα.

SHARE