Η Αντζελίνα Τζολί
Φωτογραφία: AP Images
08|10|2020 10:49
SHARE
FORBES

Οι πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιοί του Χόλιγουντ για το 2020 σύμφωνα με το Forbes


Το Forbes δημοσίευσε την ετήσια λίστα με τις πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς στο Χόλιγουντ, η οποία, όπως και η αντίστοιχη λίστα των ανδρών, έχει επηρεαστεί από την πανδημία, αφού πολλές κινηματογραφικές πρεμιέρες έχουν αναβληθεί και αρκετές παραγωγές έχουν μπει στο πάγο.

Έτσι λοιπόν, στην λίστα για το 2020 κυριαρχούν ηθοποιοί που πρωταγωνίστησαν σε τηλεοπτικές παραγωγές της μικρής οθόνης και των υπηρεσιών streaming όπως το Netflix, χωρίς βέβαια να λείπουν και τα ισχυρά ονόματα της μεγάλης οθόνης.

Στην πρώτη θέση βλέπουμε λοιπόν την Κολομβιανή καλλονή Σοφία Βεργκάρα, πρωταγωνίστρια του «Modern Family» και κριτής του «America’s Got Talent», με τα συνολικά έσοδά της να ανέρχονται σε 43 εκατομμύρια δολάρια. Η αμοιβή της για κάθε επεισόδιο της κωμικής σειράς του ABC υπολογίζεται στις 500.000 δολάρια, ενώ για κάθε σεζόν ως μέλος της κριτικής επιτροπής του τηλεοπτικού ριάλιτι πληρώνεται 10 εκατομμύρια δολάρια.

Σοφία Βεργκάρα /Φωτογραφία: AP Images

Η δεύτερη πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός για το 2020 είναι η Aντζελίνα Τζολί, με συνολικά έσοδα 35,5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ πίσω της, η Γκαλ Γκαντότ με τα έσοδα της για το 2020 να υπολογίζονται στα 31,5 εκατομμύρια δολάρια.

Γκαλ Γκαντότ/Φωτογραφία: AP Images

Για πρώτη φορά στη λίστα συμπεριλαμβάνεται η Αφροαμερικανίδα ηθοποιός Βαϊόλα Ντέιβις , που με τον ρόλο της στην αστυνομική σειρά «Murder» και το «Ma Rainey’s Black Bottom» που θα προβληθεί σύντομα από το Netflix φαίνεται πως έχει απογειώσει το κασέ της.

Βαϊόλα Ντέιβις /Φωτογραφία: AP Images

Να σημειώσουμε πάντως εκτός της Αντζελίνα Τζολί και της Έμιλι Μπλαντ (6η θέση με 22,5 εκατομμύρια), όλες οι ηθοποιοί της κατάταξης έχουν κερδίσει το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων τους από την τηλεόραση ή το video on demand, συμπεριλαμβανομένης της κορυφαίας Μέριλ Στριπ και της πολυβραβευμένης Νικόλ Κίντμαν.

Η χρυσή δεκάδα

  1. Σοφία Βεργκάρα (43 εκατομμύρια δολάρια)
  2. Αντζελίνα Τζολί (35,5 εκατομμύρια)
  3. Γκαλ Γκαντότ (31,5 εκατομμύρια)
  4. Μελίσα Μακάρθι (25 εκατομμύρια)
  5. Μέριλ Στριπ (24 εκατομμύρια)
  6. Έμιλι Μπλαντ (22,5 εκατομμύρια)
  7. Νικόλ Κίντμαν (22 εκατομμύρια)
  8. Έλεν Πομπέο (19 εκατομμύρια)
  9. Ελίζαμπεθ Μος (16 εκατομμύρια)
  10. Βαϊόλα Ντέιβις (15,5 εκατομμύρια)
SHARE