fbpx Η πραγματική ιστορία πίσω από τα δύο δώρα της Νταϊάνας στον Κάρολο | BOVARY
Το στέμα
Φωτογραφία: Netflix
22|11|2020 17:30
SHARE
THE CROWN

Η πραγματική ιστορία πίσω από τα δύο δώρα της Νταϊάνας στον Κάρολο


Στην τέταρτη σεζόν του «The Crown» που ήδη έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων γιατί κατά πολλούς, μεταξύ των οποίων και το Παλάτι, θεωρούν πως παρουσιάζει μυθιστορηματικά στοιχεία ως γεγονότα, βλέπουμε δύο προσπάθειες της Λαίδης Ντι να ευχαριστήσει τον σύζυγό της και να βοηθήσει την σχέση τους να ξεπεράσει την κρίση.

Το πρώτο είναι ο περιβόητος χορός της Πριγκίπισσας της Ουαλίας στο Covent Garden που κατά τη σειρά ήταν μια έκπληξη προς τον Κάρολο για τα 37α γενέθλιά του. Η πραγματικότητα όμως είναι κάπως διαφορετική. Όντως η Νταϊάνα για μέρες προετοιμαζόταν κρυφά και έκανε πρόβες με τον Wayne Sleep, μέλος του Βασιλικού Μπαλέτου, τον οποίο μόνη της είχε προσεγγίσει και του είχε ζητήσει να τη βοηθήσει.

Ο Sleep συγκριτικά με την Νταϊάνα ήταν αρκετά κοντός, πράγμα που κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους αποτελούσε συχνά αφορμή για αστεία και πειράγματα, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος. Άλλωστε η Λαίδη Νταϊάνα ήταν γνωστό πως είχε χιούμορ.
Ο παρτενέρ της Λαίδης Ντι εκείνη τη βραδιά θυμάται πως έτρεμε στην σκέψη ότι μπορεί να έριχνε κατά λάθος κάτω τη μέλλουσα βασίλισσα της Αγγλίας, και πως είχε εντυπωσιαστεί από το γεγονός ότι εκείνη μέσω του χορού έβρισκε την ελευθερία της και έναν τρόπο να εκφράζεται.

Μάλιστα, μετά από εκείνη την διθυραμβική νύχτα, του είχε στείλει ένα γράμμα -η Πριγκίπισσα της Ουαλίας συνήθιζε να στέλνει ευχαριστήριες επιστολές πολύ συχνά- λέγοντας ότι επιτέλους κατάλαβε τι νιώθει κάθε φορά που χορεύει.
Όμως ο εν λόγω χορός έγινε σε μια κλειστή βραδιά για τους φίλους Covent Garden και ο στόχος της Νταϊανας δεν ήταν να κάνει ένα δώρο-έκπληξη, αλλά να κινητοποιήσει τους φίλους του Βασιλικού Μπαλέτου να συνδράμουν και να το στηρίξουν οικονομικά.

Αυτό που είναι γεγονός και το δείχνει και η σειρά είναι πως η Νταϊανα έκλεψε τις εντυπώσεις και το κοινό εκείνη τη βραδιά την χειροκροτούσε με ενθουσιασμό για οκτώ λεπτά, πράγμα που προκάλεσε την αγανάκτηση του Καρόλου, ο οποίος την εξέφρασε με την παγερή σιωπή του την ώρα της δεξίωσης που ακολούθησε. Όμως οι φωτογραφίες από εκείνη τη νύχτα δεν διέρρευσαν στον Τύπο, παρά μόνο μια δεκαετία αργότερα, πράγμα που επέφερε ρήξη στις σχέσεις της Νταϊνας με τον Sleep, με τον οποία συνήθιζε να γευματίζει αρκετά συχνά. Όπως ο ίδιος έχει δηλώσει η Πριγκίπισσα δεν ήξερε ποιον να κατηγορήσει γι’ αυτή την «προδοσία» ούτε και ποιον να εμπιστευτεί και έτσι τελικά οι σχέσεις τους ψυχράνθηκαν.

Το δεύτερο δώρο που σύμφωνα με το «The Crown» έκανε η Νταϊάνα στον Κάρολο ήταν μια βιντεοκασέτα στην οποία η ίδια τραγουδάει ένα κομμάτι από το «Φάντασμα της Όπερας» μέσα σε κανονικό θέατρο με ορχήστρα και ηθοποιούς, προκειμένου να του εκφράσει τα συναισθήματά της με αφορμή την επέτειο του γάμου τους. Η βιογράφος της, Tina Brown, όμως υποστηρίζει ότι αν και το συγκεκριμένο τραγούδι το αγαπούσε πολύ, δεν έκανε ποτέ τέτοια βιντεοσκόπηση, παρόλο που συχνά χόρευε για τον Κάρολο -μέχρι και στριπτίζ είχε προσπαθήσει ανεπιτυχώς να κάνει.

SHARE