La casa de papel
Φωτογραφία: Netflix
LA CASA DE PAPEL

Δράση, ανατροπές, χάος και συγκίνηση: Είδαμε τα 5 πρώτα επεισόδια του «La casa de papel» σε μία ημέρα


Το πρώτο μέρος της πέμπτης (και τελευταίας) σεζόν του «La casa de papel» είναι πλέον γεγονός.

Τα 5 πολυαναμενόμενα επεισόδια streamάρουν στο Netflix από την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου και έφεραν την ισπανική σειρά στην πρώτη θέση του ελληνικού Top 10.

Η σειρά-φαινόμενο του Netflix αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 3 Δεκεμβρίου με τα 5 τελευταία επεισόδια του δεύτερου μέρους, μετά από 4 χρόνια.

Η αγαπημένη σειρά προκάλεσε φρενίτιδα στους φανς και στα social media, με όλους να συζητούν γι’ αυτή.

Δυνατό, αγωνιώδες, με σασπένς, σε «κρατά» από το πρώτο κιόλας επεισόδιο και τα έχει όλα: Νέα πρόσωπα, δράση, συγκίνηση, ανατροπή στην ανατροπή και... απώλειες.

Είδαμε και τα 5 επεισόδια «μονορούφι», σε μια μόλις ημέρα, και σας γράφουμε τις εντυπώσεις μας:

(Προσοχή: Spoiler alert!)

Τα flashback συνεχίζονται με κύριο πρωταγωνιστική τον «Berlin», μόνο που έχει μαζί του και ένα άλλο πρόσωπο: Τον γιο του, Ραφαέλ. Τον μυεί στην «τέχνη» της ληστείας και αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στο δεύτερο μέρος του τελευταίου κύκλου.

Ο «Professor» βρίσκεται στριμωγμένος από την πρώην (πλέον) επιθεωρήτρια Αλίθια Σιέρα που δεν ξέρουμε τι ακριβώς θέλει και αναπτύσσουν μια περίεργη σύνδεση. Θα αλλάξει στρατόπεδο η σκληρή αστυνομικός; Βλέπουμε το πόσο ακλόνητος είναι ο αγαπημένος μας «Καθηγητής» και ότι ακόμη κι αν κάτι πάει στραβά, μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι. Για πόσο όμως;

La casa de papel
Φωτογραφία: IMDB/La casa de papel

Μέσα στην τράπεζα, τώρα, μία λέξη περιγράφει την κατάσταση: Χάος. Οι αγαπημένοι μας ληστές με την κόκκινη φόρμα και τις μάσκες του Νταλί δέχονται επιθέσεις από παντού, ακόμη και από εκεί που δεν το περιμένουν. Βρίσκονται στριμωγμένοι, κυριολεκτικά με την πλάτη στον τοίχο, με τα αυτόματα του ισπανικού στρατού και της αστυνομίας να τους σημαδεύουν. Δεν έχουν πει, όμως, ακόμη, την τελευταία τους λέξη.

Έξω η αστυνομία και ο στρατός τα βρίσκει σκούρα και παίζει βρώμικα. Πλέον είναι θέμα εκδίκησης. Κάνουν ντου, οι ομάδες σπάνε και δεν ξέρουν από που θα τους έρθει. Το κυνηγητό ξεκινά.

La casa de papel
Φωτογραφία: IMDB/La casa de papel

Η «Λισσαβόνα» μπαίνει στην τράπεζα και ενώνει τις δυνάμεις της με την υπόλοιπη ομάδα. Ο Αρτουρίτο αναλαμβάνει (δυστυχώς) και πάλι δράση, προκαλεί μπάχαλο και δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Κεφάλαιο Τόκιο: Ενώ η σειρά είναι και πάλι ντυμένη με την φωνή της Τόκιο να αφηγείται την ιστορία, στην αρχή είναι αδιάφορη έως και εξαφανισμένη. Ένα flashback με έναν έρωτα από το παρελθόν, πώς ξεκίνησε τις ληστείες, την παρηγοριά από τον «Ρίο» αλλά και την «στρατολόγησή» της από τον «Καθηγητή» την βάζουν ξανά στο παιχνίδι. Η πληθωρική Τόκιο θα κάνει την μεγαλύτερη ανατροπή που έχουμε δει στη σειρά.

Στα flashback θα δούμε ακόμη τον «Μόσχα», το background της «Μανίλα» αλλά και την «Ναϊρόμπι», που προκαλούν συγκίνηση.

Το «La casa de papel» θα στείλει, όμως, και σημαντικά μηνύματα, πιο επίκαιρα από ποτέ: Για τους γκέι (Ελσίνκι), τους τρανς (Μανίλα) και τους ρατσιστές (Γανδία).

Οι σχέσεις των ηρώων μεταξύ τους, ο έρωτας, φιλία και η οικογένεια προκαλούν συγκίνηση και δυναμώνουν ακόμη περισσότερο τη δράση και την ένταση.

Το πρώτο μέρος του 5ου κύκλου είναι συναρπαστικό και μας θυμίζει γιατί αγαπήσαμε από την αρχή αυτή την ισπανική σειρά.

Αναμένουμε με αγωνία τη συνέχεια και το μεγάλο φινάλε!

SHARE