Γυρίσματα The Crown
Φωτογραφία: Instagram @belvoircastle
THE CROWN

Πού γυρίστηκε το The Crown -Όχι δεν ήταν στο Μπάκιγχαμ


Μπορεί ένα μεγάλο μέρος της σειράς «The Crown» να εκτυλίσσεται στα ανάκτορα του Buckingham και του Kensington, όμως τα γυρίσματα δεν έγιναν στους χώρους των παλατιών.

Ευτυχώς η Μεγάλη Βρετανία διαθέτει αρκετά εντυπωσιακά κτίρια, με βασιλική μεγαλοπρέπεια, πολλά εκ των οποίων είναι κι ανοιχτά για το κοινό, οπότε η παραγωγή της σειράς είχε αρκετές επιλογές.

Ο Pat Karam, υπεύθυνος για τις τοποθεσίες που γίνονται τα γυρίσματα, έχει δηλώσει: «Διαλέγουμε τοποθεσίες που μοιάζουν απίστευτα βασιλικές. Γίνεται μια πολύ μεγάλη ερεύνα έτσι ώστε οι σκηνές να δείχνουν όσο το δυνατόν ακριβέστερες με αυτές της πραγματικότητας».

Έτσι, στο αρχοντικό Hedsor House, το οποίο μάλιστα μπορεί κάποιος αν θέλει να νοικιάσει γυρίστηκαν οι σκηνές από την Downing Street, ενώ χρησιμοποιήθηκε και ως Balmoral Castle.

Πρόκειται για ένα μεγάλο κτήμα στο Royal Deeside, Aberdeenshire της Σκωτίας, που ανήκει στη βασίλισσα Ελισάβετ Β' και απέχει μόλις 15 μίλια από το Λονδίνο.

Το Somerleyton Hall, ένα βικτωριανό σπίτι στην Ανατολική Αγγλία με Jacobean αισθητική, που έχει σχεδιαστεί από τον αρχιτέκτονα John Thomas, τον αγαπημένο γλύπτη του πρίγκιπα Albert, χρησιμοποιείται όταν η βασιλική οικογένεια επισκέπτεται το Sandringham, το σπίτι δηλαδή που οι Royals επιλέγουν για να περάσουν τα Χριστούγεννα.

Για την αναπαράσταση του Kensington Palace, της οικίας δηλαδή του Καρόλου της Λαίδης Νταϊανα, χρησιμοποιήθηκε το Harefield Grove στο Hillingdon, στα δυτικά του Λονδίνου, ένα σπίτι του 19ου αιώνα που έχει φιλοξενήσει και στο παρελθόν γυρίσματα, αλλά και το Brocket Hall ένα αρχοντικό σπίτι του 18ου αιώνα κοντά στο Welwyn Garden City, που το έχουμε δει και στο «Περηφάνια και Προκατάληψη».

Οι σκηνές από το κάστρο του Windsor έχουν γίνει στο κάστρο Belvoir, το οποίο χτίστηκε τον 11ο αιώνα και έχει χρησιμοποιηθεί επίσης σε αρκετές ταινίες.

Το Clarence House, το σπίτι όπου μεγάλωσε η νεαρή βασίλισσα, γυρίστηκε στο High Canons House στο Borehamwood, Hertfordshire, ενώ για τους εσωτερικούς χώρους του Buckingham, χρησιμοποιήθηκαν πολλά αρχοντικά σπίτια, όπως το Wilton House, το Lancaster House, το οποίο κάποιες μέρες είναι ανοιχτό για το κοινό -αλλά και τα Elstree Studio, ενώ για τα εξωτερικά γυρίσματα συνήθως χρησιμοποιούν το Old Royal Naval College στο Greenwich.

Για το Balmoral, δηλαδή τη βασιλική καλοκαιρινή κατοικία στο Aberdeenshir, χρησιμοποιήθηκε κυρίως το Ardverikie House κοντά στο Ινβερνές, ένα πολύ μεγάλο καταφύγιο κυνηγιού του 19ου αιώνα, το οποίο θα παίξει και στην νέα ταινία του Τζέιμς Μπόντ «No Time To Die».

Στη σκηνή της κηδείας του Γουίνστον Τσώρτσιλ είδαμε τον καθεδρικό ναό του Winchester, ενώ η στέψη του Καρόλου σε πρίγκιπα της Ουαλίας γυρίστηκε στο Caernaforn Castel στη Σκωτία, εκεί δηλαδή όπου συνέβη και στην πραγματικότητα.

Όσο για το Αβαείο του Westminster όπου τελέστηκε ο γάμος της Βασίλισσας Ελισάβετ με τον Πρίγκιπα Φίλιππο, χρησιμοποιήθηκε ο νορμανδικός ναός Ely Cathedral, που χρονολογείται από τον 7ο αιώνα.

Πολλές σκηνές που περιλαμβάνουν αεροδρόμια έχουν γίνει στο Shoreham Airport, ο οποίος είναι ο παλαιότερος αερολιμένας της Αγγλίας, γνωστός για την Art Deco αισθητική του, που σήμερα χρησιμοποιείται για ιδιωτικά αεροπλάνα και μαθήματα.

Στην τρίτη σεζόν όπου η Πριγκίπισσα Μαργαρίτα επισκέπτεται την Αμερική και τον Λευκό Οίκο, τα γυρίσματα έγιναν στο Hylands House στο Hylands Park, το οποίο μοιάζει αρκετά με την αμερικανική προεδρική κατοικία. Αντίστοιχα η βίλα στην Καραϊβική στην οποία διαφεύγει στις δυσκολίες -η οποία κανονικά βρίσκεται στο νησί Mystique- για τις ανάγκες της σειράς μεταφέρθηκε στη Νότιο Ισπανία.

TAGS
SHARE