Έργο του Φαμπιέν Μπαράου
Instagram/ @fabienbarrau
30|05|2022 08:15
SHARE
ART

Η γη μετά - Πώς θα μοιάζουν τα διάσημα αρχιτεκτονικά έργα μετά από μια κλιματική αποκάλυψη


Πώς θα μπορούσε πραγματικά να μοιάζει η γη μας μετά από μια κλιματική... αποκάλυψη;

Είναι αλήθεια πως οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη μας είναι πολλές και μετράμε… τις πληγές μας, βλέποντας τις καταστροφικές επιπτώσεις που έρχονται αργά αλλά σταθερά.

Για τους περισσότερους, το να σκεφτούν έναν κόσμο που πλήττεται από την κλιματική κρίση είναι τρομακτικό. Στην πραγματικότητα όμως, μόνο αν δούμε την αλήθεια κατάματα ίσως μπορέσουμε να φέρουμε την αλλαγή με απλά βήματα.

Και μιας και μιλάμε για τον φόβο της αποδοχής, ο Γάλλος φωτογράφος και ψηφιακός καλλιτέχνης Φαμπιέν Μπαράου, έδωσε στο φως της δημοσιότητας κάποια έργα του στα οποία δείχνει πώς θα ήταν ο πλανήτης μετά από μια μεγάλη κλιματική κρίση.

Το «News From The Future», είναι μια συλογή του Φαμπιέν Μπαράου που δημιουργήθηκε με τη βοήθεια drone και του Photoshop και αποτυπώνει σε εικόνες διάσημα αρχιτεκτονικά έργα όλου του κόσμου στον απόηχο της κλιματικής κρίσης.

Για να καταφέρει να αγγίζει το κοινό, ο Φαμπιέν Μπαράου επεξεργάζεται φωτογραφίες με έναν μοναδικό τρόπο.

Η Αψίδα του Θριάμβου, μέσα από τη ματιά του Μπαράου, θα μοιάζει περισσότερο με τη χαμένη Ατλαντίδα, ενώ και το Άγαλμα της Ελευθερίας θα είναι βυθισμένο μέχρι τη μέση στη θάλασσα.

Ο Πύργος του Άιφελ θα μοιάζει σαν να βρίσκεται στην έρημο ενώ παράλληλα ο Αμαζόνιος θα φλέγεται.

Instagram/ @fabienbarrau

Το Κολοσσαίο το 2219 θα μοιάζει κάπως έτσι:

Ενώ οι πάγοι λιώνουν...

Η εικόνα αυτή του Αμαζονίου πάντως, δεν φαντάζει και τόσο ψεύτικη αφού οι πυρκαγιές είναι ένα φαινόμενο που πολύ συχνά αντικρίζουμε.

Όπως γράφει και στη λεζάντα της συγκεκριμένης φωτογραφίας στο Instagram ο καλλιτέχνης, κάθε χρόνο, εκατομμύρια στρέμματα δάσους σε όλο τον κόσμο καταστρέφονται από τις φωτιές. Αυτές οι πυρκαγιές όχι μόνο μεταβάλλουν τη δομή και τη σύνθεση των δασών, αλλά μπορούν να απειλήσουν τη βιολογική ποικιλομορφία, να αλλάξουν τους κύκλους των υδάτων, τη γονιμότητα του εδάφους και να καταστρέψουν τα μέσα διαβίωσης των ανθρώπων που ζουν μέσα και γύρω από τα δάση.

Instagram/ @fabienbarrau

Όσο για το Σικάγο; Φαίνεται πως το 2323 η περιοχή θα έχει εγκαταλειφθεί χρόνια.





SHARE