Φωτογραφία: Instagram/ @jamescookartwork
Φωτογραφία: Instagram/ @jamescookartwork
29|05|2022 09:30
SHARE
JAMES COOK

Καλλιτέχνης σχεδιάζει μοναδικά έργα τέχνης με τη γραφομηχανή του


Πορτρέτα και τοπία, σχεδιασμένα σε μια κόλλα χαρτί, χωρίς μολύβι, χωρίς πινέλα και ακρυλικά χρώματα αλλά με μελάνι και... γραφομηχανές.

Η τέχνη καθημερινά μας εκπλήσσει και εκείνο που είναι αξιοθαύμαστο είναι τα αμέτρητα ταλέντα που υπάρχουν εκεί έξω, χαρίζοντας μας απλόχερα τις καλλιτεχνικές τους γνώσεις.

Αυτή τη φορά, ο Τζέιμς Κουκ είναι εκείνος που έχει συνεπάρει καλλιτέχνες και μη, με τα έργα του.

Πρόκειται για ζωγραφιές, πορτρέτα και τοπία σχεδιασμένα αποκλειστικά και μόνο με γράμματα, νούμερα, σημεία στίξης και χαρακτήρες ενός πληκτρολογίου και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, μιας γραφομηχανής.

Ο νεαρός 23χρονος Τζέιμς Κουκ, ζει στο Έσσεξ. Το χόμπι αυτό ξεκίνησε από την εφηβεία του και σήμερα έχει μια συλλογή με εξαιρετικά έργα και περισσότερες από 20 γραφομηχανές.

Παρουσίασε τα κομψοτεχνήματα του στην έκθεσηστο Λονδίνο τον Απρίλιο ενώ μεταλαμπαδεύει παράλληλα τις γνώσεις και το ταλέντο του και σε άλλους δημιουργικούς νέους.

Εκείνο που αξίζει να τονίσουμε πάντως σε αυτό το σημείο είναι πως ένας από τους υποστηρικτές του είναι και ο ηθοποιός Τομ Χανκς.

Για την ακρίβεια, ο Κουκ έχοντας γνώση της αγάπης του ηθοποιού στις γραφομηχανές αποφάσισε να του χαρίσει ένα ξεχωριστό πορτρέτο. Ο ηθοποιός αφού είδε την προσωπογραφία του, υπέγραψε το έργο και έστειλε ξανά στον Κουκ το έργο τέχνης.

Όπως μπορεί κανείς να φανταστεί, αλλά όπως έχει δηλώσει και ο Τζέιμς Κουκ σε συνέντευξή του στο BBC, κάθε πορτρέτο μπορεί να χρειαστεί από 15 έως και 30 πλέον ώρες.

Όπως αποδεικνύεται, το μεράκι και το ταλέντο του Τζέιμς Κουκ δεν περιορίζεται και, ο συνδυασμός του κλασικού με του σύγχρονου, είναι μια αξία διαχρονική, πόσο μάλλον όταν αναφερόμαστε σε έναν καλλιτέχνη που δημιουργεί ξεχωριστά έργα τέχνης με τη βοήθεια της γραφομηχανής του.

SHARE