Βασίλης Κουτσογιάννης «Μετέωρα» Εκδόσεις Μεταίχμιο
Φωτογραφία: Βασίλης Κουτσογιάννης/ «Μετέωρα» Εκδόσεις Μεταίχμιο
ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ

7+1 υπέροχα παιδικά βιβλία για να πάρετε δώρο -Ιδιαίτερες ιστορίες και μαγικές εικονογραφήσεις


Είναι ανεκτίμητη η σχέση ενός παιδιού με ένα εικονογραφημένο βιβλίο.

Ένα καλογραμμένο παιδικό βιβλίο μπορεί μέσα από την ιστορία και τις εικόνες του να ανοίξει νέους δρόμους στο μυαλό και την αντίληψη ενός παιδιού, ενισχύοντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του.

Ζώα και πλάσματα με μαγικές ιδιότητες και συναισθήματα, παιδιά που ανακαλύπτουν τον κόσμο, ιστορίες με περιβαλλοντικό μήνυμα και φιλίες που γράφουν ιστορία συνθέτουν μεταξύ άλλων τον μαγικό κόσμο των παιδικών βιβλίων.

Αν σκοπεύετε να δωρίσετε ένα βιβλίο σε ένα παιδί, περιηγηθείτε στις εξαιρετικές επιλογές που εξασφαλίζουν οι ελληνικοί εκδοτικοί οίκοι, εκδίδοντας πρωτότυπα έργα ή μεταφράζοντας ιδιαίτερους τίτλους από το εξωτερικό.

Παρακάτω, ακολουθούν 8 υπέροχα παιδικά βιβλία για διαφορετικές ηλικίες, με ιδιαίτερες ιστορίες και μαγικές εικονογραφήσεις που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά αλλά και θα συγκινήσουν το παιδί μέσα σας.

Δείτε 7+1 υπέροχα παιδικά βιβλία με μαγικές εικονογραφήσεις

Κατερίνα Παούρη -Η Μυρτιά και ο καθρέφτης (Εκδόσεις Ποταμός)
εικονογράφηση Zafouko Yamamoto

(Για παιδιά από 8 ετών)

Ένα βιβλίο για μητέρες και κόρες, για την κληρονομιά που αφήνουμε στα παιδιά μας. Για τον μαγικό καθρέφτη που ταξιδεύει στο χρόνο από γενιά σε γενιά. Τι αντανακλά; Πού κρύβεται η ομορφιά; Η Μυρτιά, μια αλλιώτικη Χιονάτη, ξεκινάει τη δική της διαδρομή στη ζωή. Το παραμύθι αυτό εκπροσώπησε την Ελλάδα και εντάχθηκε στη συλλογή παραμυθιών του ΟΗΕ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την ισότητα των φύλων, «Ξαναδιαβάζοντας τα παραμύθια για τη νέα γενιά». Τι θέλουμε να κρατήσουμε και τι να αλλάξουμε; Τι αφήνει μια μητέρα ως κληρονομιά στην κόρη; Ο καθρέφτης-φυλαχτό θα βοηθήσει τη Μυρτιά στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει;

Μαρία Κελαηδόνη -Τα γενέθλια της Ριρικας (Εκδόσεις Πατάκη)
εικονογράφηση Φωτεινή Τίκκου

(Για παιδιά από 2 ετών)

Σήμερα είναι τα γενέθλια της Ριρίκας! Φέτος θα τα γιορτάσει μόνη της και για να της φτιάξει η διάθεση, σκέφτηκε να κατέβει στην πόλη για να φάει το αγαπημένο της παγωτό φιστίκι από το καλύτερο παγωτατζίδικο του κόσμου. Στον δρόμο, σελίδα τη σελίδα, συναντάει τους φίλους της. Όταν η παρέα βρίσκει το παγωτατζίδικο κλειστό, οι φίλοι καλούνται να σώσουν την κατάσταση! Μια ιστορία που μιλάει με απλό και διασκεδαστικό τρόπο στα παιδιά για την τεράστια αξία της φιλίας.

Κάλλια Σπανουδάκη -Η δημιουργία του σύμπαντος (Εκδόσεις Ίκαρος)
εικονογράφηση Χρήστος Κούρτογλου

(Για παιδιά από 5 ετών)

Ο Μαξ και η Λόη ζουν μια συναρπαστική περιπέτεια στο διάστημα. Ταξιδεύοντας με τη χρονομηχανή του επιστήμονα Χομπ, βλέπουν το σύμπαν τη στιγμή της δημιουργίας του και καταλαβαίνουν πώς φτιάχτηκε ο κόσμος. Μια σειρά βιβλίων γνώσεων, από την αρχή του κόσμου έως τις μέρες μας. Με παιχνίδια και δραστηριότητες στο τέλος του βιβλίου.

Μάριος Μάζαρης -Μετέωρα (Εκδόσεις Μεταίχμιο)
εικονογράφηση Βασίλης Κουτσογιάννης

(Για παιδιά από 5 ετών)

Τι είναι βράχος και τι μετέωρο; Τι σταθερό και τι αβέβαιο; Ίσως να μην υπάρχουν πάντα απαντήσεις, ίσως να χρειάζεται χρόνος να τις δούμε. Μια ιστορία για τα αβέβαια μιας οικογένειας, για τη στιγμή της εκείνη όπου μεταμορφώνεται από μία σε δύο, και για τα μετέωρα που δε χρειάζεται να μάθουν ποτέ ότι είναι μετέωρα, αρκεί να ξέρουν πώς μοιάζουν οι βράχοι.

Αλεξάνδρα Μπουσίου -Ήταν ένα ψαρόνι: Μια ιστορία θάρρους (Εκδόσεις Κλειδάριθμος)
εικονογράφηση Χρήστος Κούρτογλου

(Για παιδιά από 3 ετών)

Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, το να παραμείνει κανείς πιστός στο όραμά του, το να ανακαλύψει και να υποστηρίξει τον αληθινό εαυτό του, κόντρα στις πεποιθήσεις και τις προκαταλήψεις που τον περικυκλώνουν, αποτελεί ίσως τον βασικό σκοπό της ζωή για τον καθένα. Είτε είσαι άνθρωπος, είτε πουλί οφείλεις να βρεις τη δική σου διαδρομή, κόντρα στο θόρυβο και τις αντιστάσεις που μπορεί να συναντήσεις.

Αργυρώ Σταματάκη -Μέσα στο νερό (Εκδόσεις Μέλισσα)
επιστημονική επιμέλεια: Γιώργος Παπαθεοδώρου
εικονογράφηση Δανάη Χρηστάνη

(Για παιδιά από 6 ετών)

Ένα πολύχρωμο και χαρούμενο βιβλίο για ένα πρόβλημα σοβαρό. Το ταξίδι μιας πλαστικής σακούλας μέσα στα νερά των θαλασσών είναι απειλή για τα πλάσματα και φυτά, απειλή για τον άνθρωπο, απειλή για την ομορφιά γύρω μας. Μια ασυνείδητη πράξη μας ή μια απροσεξία μπορεί να γεννήσουν καταστάσεις που μόνον η προσοχή και η περίσκεψη μπορούν να αποτρέψουν ώστε να χαιρόμαστε όλοι τη ζωή και ό,τι μας περιβάλλει. Μια ιστορία για παιδιά που τη συνοδεύουν πληροφορίες για τον υποθαλάσσιο κόσμο και τη ρύπανση του.

Jarvis -Το αγόρι με τα λουλούδια στα μαλλιά (Εκδόσεις Παπαδόπουλος)
απόδοση Αλίκη Γιαννάκη

(Για παιδιά από 4 ετών)

Ο Ντέιβιντ, το αγόρι με τα λουλούδια στα μαλλιά, παίζει και γελά, και όλοι τον αγαπούν πολύ. Ώσπου μια μέρα, κάτι άλλαξε. Τα πέταλα έπεσαν απαλά από το κεφαλάκι του κι έχασε την όρεξη για παιχνίδι…Πώς θα τον βοηθήσει ο καλύτερός του φίλος να αποκτήσει χρώμα ξανά; Μια τρυφερή ιστορία σαν χρωματιστό πέταλο.

Jostein Gaarder - Ο κόσμος της Σοφίας 2: Η φιλοσοφία από τον Ντεκάρτ ως τις μέρες μας (Εκδόσεις Μεταίχμιο)
μετάφραση Στέλλα Ζουμπουλάκη
εικονογράφηση Nicoby , Vincent Zabus

(Για παιδιά από 10 ετών)

Μια μέρα, η Σοφία Αμούνδσεν λαμβάνει ένα γράμμα το οποίο περιέχει μία και μόνη ερώτηση: «Ποια είσαι;». Ακολουθεί ένα δεύτερο που ρωτάει: «Πώς δημιουργήθηκε ο κόσμος;». Ο αποστολέας αυτών των γραμμάτων παραμένει ένα μυστήριο, αλλά οι ερωτήσεις εξάπτουν την περιέργεια της Σοφίας. Είναι η αρχή μιας παράξενης αλληλογραφίας που θα οδηγήσει το νέο κορίτσι σε μια έρευνα μύησης και θα τη φέρει σε επαφή με τις σημαντικότερες μορφές της φιλοσοφίας (Σωκράτης, Πλάτωνας, Καρτέσιος, Χέγκελ, Σαρτρ κ.ά.). Αφού έχει ανακαλύψει τις απαρχές της φιλοσοφίας μαζί με τον Αλμπέρτο,η Σοφία ολοκληρώνει την εξερεύνηση των κύριων ρευμάτων της δυτικής σκέψης.Αυτή η διαδικασία μύησης και φιλοσοφικής αναζήτησης την κάνει να υπερβεί τον εαυτό της και να αποκτήσει πρόσβαση στην ελεύθερη βούληση αλλά κυρίως να ανακαλύψει πού κρυβόταν η ελευθερία της. Οι Zabus και Nicoby με αυτό το χιουμοριστικό κόμικ επαναδημιουργούν το φιλοσοφικό μυθιστόρημα του Jostein Gaarder, ένα διαχρονικό έργο που έχει κατακτήσει δεκάδες εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο. Ο Κόσμος της Σοφίας του Νορβηγού Jostein Gaarder, ένα «μυθιστόρημα φιλοσοφικής μάθησης» που κυκλοφόρησε το 1991, έγινε παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο και σημάδεψε αναμφίβολα πολλές γενιές. Μεταφράστηκε σε 54 γλώσσες και έφτασε τα 40 εκατομμύρια αντίτυπα σε πωλήσεις. Η τεράστια δύναμή του έγκειται στο γεγονός ότι, διαβάζοντάς το, καθένας από εμάς έχει πρόσβαση και μπορεί να κατανοήσει ένα ευρύ φάσμα φιλοσοφικών προσεγγίσεων, ακόμα και των πιο περίπλοκων. Τριάντα χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρωτότυπου βιβλίου, η μεταφορά του σε graphic novel είναι η τέλεια ευκαιρία για να ανακαλύψουν οι αναγνώστες και οι αναγνώστριες της εποχής μας όλες τις σημαντικές φιλοσοφικές ιδέες από τον αρχαίο κόσμο μέχρι σήμερα.

SHARE