Μαρίνα
Φωτογραφία: SS/YouTube
01|10|2020 11:20
SHARE
ΑΧ ΒΡΕ ΜΑΡΙΝΑΚΙ

«Αχ βρε Μαρινάκι»: Να πώς είναι ο κάζουαλ σεξισμός στον εργασιακό χώρο


Σε λένε Μαρίνα αλλά το αφεντικό σου σε φωνάζει Μαρινάκι. Σου φορτώνει νούμερα, δουλειές που απαιτούν ειδικό χειρισμό, αλλά σε στέλνει και για τις φωτοτυπίες του.

Δεν σε αφήνει να φύγεις πριν τελειώσεις το πρότζεκτ. Δεν σε αφήνει να πας στο παιδί σου που ψήνεται στον πυρετό. Αν θες μπορείς φυσικά αλλά το πρότζεκτ θα το πάρει κάποιος συνάδελφός σου. Άνδρας κατά προτίμηση. Τελικά Μαρίνα κοιτάζεις στον καθρέφτη κι αναρωτιέσαι τι κάνεις λάθος.

Το βίντεο του Lean In Hellas με τους ηθοποιούς Α. Αρβανίτη, Θ. Τσαλταμπάση και Π. Μπουσουλόπουλο σε σενάριο της Φρόσως Χατόγλου προσπαθεί να αφυπνίσει γυναίκες και άνδρες αναφορικά με τα στερεότυπα και τον σεξισμό στον εργασιακό χώρο, ένα από τα θέματα που αντιμετωπίζουν έντονα οι γυναίκες σήμερα και στην Ελλάδα. Η Μαρίνα είναι διευθύντρια πωλήσεων. Βγάζει όμως και φωτοτυπίες πού και πού. Α, είναι και κούκλα.

Όλοι οι συντελεστές προσέφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους.

Το Lean in Hellas είναι το ελληνικό τμήμα της διεθνούς οργάνωσης Lеаnin, που ιδρύθηκε πριν από περίπου δέκα χρόνια στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. από την COO του Facebook Sheryl Sandberg. H οργάνωσή ασχολείται με τα θέματα έμφυλης ισότητας και με την ενθάρρυνση των γυναικών να διεκδικούν και να κατακτούν τους στόχους τους, στην προσωπική, στην επαγγελματική τους ζωή και στην κοινωνία γενικότερα. Τα μέλη του είναι εθελόντριες, κυρίως μεσαία και ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων, αλλά και επιχειρηματίες, startuppers, ελεύθερες επαγγελματίες.

SHARE