Τομ Χανκς στα Όσκαρ
Πώς θα γίνουν τα φετινά Όσκαρ/ Φωτογραφία: AP Images
31|03|2021 17:16
SHARE
ΟΣΚΑΡ 2021

Πώς θα γίνει τελικά η φετινή απονομή των Όσκαρ


Η πανδημία έχει φέρει τα πάνω κάτω στα κινηματογραφικά φεστιβάλ και φυσικά έχει αναστατώσει και τον θεσμό των Όσκαρ, που θα γίνουν στις 25 Απριλίου.

Η αρχική πρόθεση ήταν η απονομή να γίνει με παρουσία κοινού, κόκκινο χαλί και γκλάμουρ, πράγμα όμως που πυροδότησε αντιδράσεις στα social media, αφού αρκετοί δεν είδαν με καλό μάτι αυτή την απόφαση, την ώρα που ο πλανήτης υποφέρει.

Σύμφωνα με χτεσινό δημοσίευμα του Hollywood Reporter, η Ακαδημία και παραγωγοί της 93ης Τελετής Απονομής των Βραβείων Οσκαρ (Τζέσι Κόλινς, Στέισι Σερ και Στίβεν Σόντερμπεργκ) θα έπαιρναν πίσω την απόλυτη απόφασή τους για μία αυστηρά δια ζώσης τελετή, επιτρέποντας τελικά τις συνδέσεις με zoom.

Όμως οι Κόλινς, Σερ και Σόντερμπεργκ σε διαδικτυακή συνάντηση με τους υποψηφίους ανακοίνωσαν ότι δεν θέλουν μία online τελετή και ότι θα προσπαθήσουν να αποφύγουν το zoom, ομολογώντας όμως ότι δεν είχαν μεριμνήσει για το τι θα γίνει με τους καλεσμένους που πρέπει να μεταβούν στην Αμερική από άλλα μέρη του κόσμου.

Η μία λύση που σκέφτηκαν ήταν να στήσουν στο Λονδίνο και στο Παρίσι επίσημους χώρους υποδοχής των Ευρωπαίων υποψηφίων, όμως ακόμα δεν έχουν βρει σε ποια venues θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο.

Για όσους όμως προτίθενται να ταξιδέψουν ως το Λος Άντζελες, οι διοργανωτές εγγυήθηκαν ότι θα τους παρέχουν διευκολύνσεις για το ταξίδι (επιπλέον μέρες διαμονής σε ειδικά ξενοδοχεία καραντίνας κτλ). Φυσικά, όλα αυτά έχουν μεγάλο οικονομικό κόστος για τους υποψηφίους, όμως οι παραγωγοί απάντησαν ότι «δουλεύουν σκληρά για να βρουν το budget ή να ενεργοποιήσουν τους χορηγούς τους, ώστε να ενισχύσουν όσους θα ταξιδέψουν στο Χόλιγουντ».

Τζέιν Φόντα Όσκαρ
AP Images

Το σίγουρο μέχρι στιγμής είναι ότι η απονομή δεν θα γίνει σε έναν χώρο αλλά σε πολλούς ταυτόχρονα, γι’ αυτό και δεν θα υπάρχει ένας οικοδεσπότης. Όπως εξήγησε ο Σόντεμπεργκ: «Δε θα είναι όλοι οι υποψήφιοι ταυτόχρονα στο χώρο. Όταν θα είναι οι κατηγορίες τους, θα βρίσκονται στην κυρίως αίθουσα και μετά θα μεταφέρονται σε δύο κοντινούς χώρους, όπου έχουν στηθεί για τα pre-show sκαι τα post-shows…». Μάλιστα ένας από αυτούς του χώρους θα είναι και ο ιστορικός σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης.

Επίσης, αντί για red carpet θα έχει στηθεί μία τελευταίας τεχνολογίας ομάδα rapid tests στην είσοδο, χωρίς να είναι ακόμα σίγουρο αν οι καλεσμένοι θα φορούν μάσκες ή όχι. Οι δηλώσεις πάντως των σταρ στους δημοσιογράφους, που μέχρι πρότινος συνέβαιναν στην λεγόμενη « πράσινη τέντα», φέτος θα γίνουν μέσω zoom.

Μένει να δούμε αν το κοινό θα ανταποκριθεί σε αυτές τις αλλαγές, πράγμα που ανησυχεί τους διοργανωτές μιας και ήδη οι τηλεθεάσεις τόσο στις Χρυσές Σφαίρες όσο και στα Grammy ήταν από τις χαμηλότερες στην ιστορία τους.

SHARE