Φωτογραφία: Drawing Architecture Studio στο Instagram
Φωτογραφία: Drawing Architecture Studio στο Instagram
21|06|2023 07:51
SHARE
ΕΚΘΕΣΗ

H εντυπωσιακή βιτρίνα του οίκου Hermès στη Σαγκάη -Με πολύχρωμες κατασκευές και έργα τέχνης


Το κατάστημα του οίκου Hermès στη Σαγκάη φιλοξενεί την γεμάτη χρώμα έκθεση του Li Han με τίτλο «Scape of Urban Object».

Ο διάσημος αρχιτέκτονας και διευθυντής του Drawing Architecture Studio ανέλαβε να κατασκευάσει την καλοκαιρινή βιτρίνα του μαγαζιού, καθώς και μία έκθεση που θα φιλοξενηθεί στον τέταρτο όροφο του κτηρίου.

Η βιτρίνα φέρει τον τίτλο «Scape of Urban Object» και είναι κατασκευασμένη από στοιχεία που συνήθως χρησιμοποιούνται σε αρχιτεκτονικές μακέτες: μοντέλα λεωφορείων, λιλιπούτειες πινακίδες, καφάο και χαρτονένιοι πυροσβεστήρες σε πολύχρωμες pop εκδοχές, συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια σειρά από εντυπωσιακά, σουρεαλιστικά, πολύχρωμα έργα τέχνης. Το αποτέλεσμα θυμίζει παιδικό δωμάτιο, και, σύμφωνα με το designbloom, σκοπεύει να μας κάνει να δούμε το αστικό περιβάλλον με άλλη ματιά.

Δείτε βίντεο από τα εγκαίνια της έκθεσης

Η έκθεση του δημιουργού αναπαριστά με αυτόν τον τρόπο τις χαώδεις και πυκνοκατοικημένες μεγαλουπόλεις του κόσμου, και να εξυμνήσει την ομορφιά που κρύβεται στην αστική καθημερινότητα.

Εκτός από τις μακέτες στη βιτρίνα του μαγαζιού, το αρχιτεκτονικό στούντιο κατασκεύασε και οκτώ εντυπωσιακά έργα, που φιλοξενούνται στον 4ο όροφο του κτηρίου. Αυτοκίνητα, ανθρωπάκια, δρόμοι, νοσοκομεία και αναρίθμητα ακόμη 2D και 3D στοιχεία συνδυάζονται σε έναν αέναο καμβά, αποπνέοντας την αίσθηση μιας σύγχρονης μεγαλούπολης.

Για παράδειγμα, το έργο «Dragon Theater» αποτελεί μία αναπαράσταση των Κινέζικων πόλεων εμπνευσμένη από την όπερα του Σιτσουάν, ενώ το «Pigon Cage Chapel» συμβολίζει τα μικρά διαμερίσματα στις ακριβές πόλεις του κόσμου.

Το «Ideal City» αναπαριστά τη χαοτικά αστικά τοπία, ενώ το «Becoming the Monument» εξερευνά την εξέλιξη των πεπαλαιωμένων πολυκατοικιών.

Σε γενικές γραμμές, ο Li Han επιχειρεί να μετατρέψει τις αρχιτεκτονικές μακέτες σε αυτόνομα έργα τέχνης, θολώνοντας τις γραμμές ανάμεσα στην αρχιτεκτονική και την γλυπτική.

Δείτε παρακάτω μερικές ακόμη εικόνες της έκθεσης

SHARE