Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Φωτογραφία: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
18|05|2021 18:29
SHARE
ΜΚΤ

«Καθημερινοί ήρωες» -Μια μοναδική έκθεση παιδικής ζωγραφικής στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης


«Καθημερινοί Ήρωες». Αυτός είναι ο τίτλος μιας μοναδικής ψηφιακής έκθεσης παιδικής ζωγραφικής που φιλοξενεί το μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Στη διαδικτυακή έκθεση, που θα είναι προσβάσιμη από τις 18 Μαϊου έως τις 31 Αυγούστου, θα παρουσιαστούν online τα έργα όχι μόνο των νικητών, αλλά όλων των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό.

Ο διαγωνισμός συγκέντρωσε 6.000 συμμετοχές από Ελλάδα και εξωτερικό και ανέδειξε 36 νικητές και 96 διακριθέντες. Περισσότεροι από 32.000 χρήστες επισκέφθηκαν την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Παιδικού Διαγωνισμού η οποία ξεπέρασε συνολικά τις 325.000 επισκέψεις.

Η κατηγορία Μαθαίνω, με εκπαιδευτικό υλικό και δραστηριότητες βασισμένες στα έργα της έκθεσης «Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου» συγκέντρωσε 65.000 επισκέψεις από μαθητές και εκπαιδευτικούς σε όλη την χώρα.

Τέλος, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, τα έργα που συγκεντρώθηκαν από τον Νομό Μεσσηνίας θα παρουσιαστούν σε ψηφιακή έκθεση στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, στο πλαίσιο του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας που θα διεξαχθεί από τις 16 μέχρι τις 25 Ιουλίου.

Η έκθεση και ο διαγωνισμός πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Eurolife FFH, στρατηγικού συνεργάτη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Δείτε την έκθεση εδώ.

SHARE