Έλιοτ Πέιτζ
Instagram/ @elliotpage
THE UMBRELLA ACADEMY

The Umbrella Academy: Ο χαρακτήρας του Έλιοτ Πέιτζ θα κάνει coming out ως τρανς άντρας


Η σειρά The Umbrella Academy είναι μια σειρά του Netflix που έχει καθηλώσει το κοινό της πλατφόρμας και όχι μόνο.

Η εναλλακτική υπόθεση των σούπερ ηρώων και η πλοκή της είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που κάνουν τη σειρά να είναι πρώτη στις προτιμήσεις του κοινού, ενώ οι χαρακτήρες και το πώς ξεδιπλώνονται από επεισόδιο σε επεισόδιο είναι αναμφισβήτητα ένα από τα μυστικά της επιτυχίας των σεναριογράφων.

Και ενώ η τρίτη σεζόν είναι πιο κοντά από ποτέ, οι θαυμαστές έχουν να περιμένουν τη μεγαλύτερη αποκάλυψη που έχει γίνει ποτέ. Η πρεμιέρα αναμένεται για τις 22 Ιουνίου και το πρώτο επεισόδιο του κύκλου -όπως αναφέρεται στο IMDb- θα παρουσιάζει μερικά από τα 43 αδέρφια των Χαργκρέβις που πρόκειται να γνωρίσουν οι βασικοί χαρακτήρες.

Η μεγαλύτερη αποκάλυψη όμως δεν θα είναι αυτή. Ο χαρακτήρας τους Έλιοτ Πέιτζ, Βάνια Χαργκρέβις, πρόκειται να κάνει coming out ως τρανς άνδρας στην ερχόμενη σεζόν.

Η ανακοίνωση ήρθε τόσο από τον ίδιο τον ηθοποιό, όσο και από την επίσημη σελίδα της σειράς στα social media. Όπως φαίνεται, μετά το coming out δεν θα υπάρξει κάποια άλλη αλλαγή στον χαρακτήρα, ωστόσο το όνομα του πια θα είναι Βίκτορ Χαργκρέβις.

To Coming Out στην πραγματική ζωή

Ο Έλιοτ Πέιτζ έγινε ευρέως γνωστός μέσα από την ταινία Juno, πριν τη φυλομετάβαση, όπου είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο και μάλιστα απέσπασε τα πρώτα βραβεία της καριέρας του. Η σειρά απέσπασε ένα Όσκαρ, 89 βραβεία και 100 υποψηφιότητες μέσα στις οποίες φυσικά βρέθηκε και ο Έλιοτ -ενώ κέρδισε φυσικά και αρκετά βραβεία.

Ακολούθησαν ρόλοι μεταξύ αυτών στο Inception, αλλά και στο X-Men: Days of Future Past. Το 2014 έκανε το coming out ως ομοφυλόφιλος ενώ ήταν υπέρμαχος των δικαιωμάτων LGBT την τελευταία δεκαετία. Τον Ιανουάριο του 2018 παντρεύτηκε τη χορεύτρια και χορογράφο Έμα Πόρτνερ ωστόσο χώρισαν το 2021.

Το coming out ως τρανς άνδρας ήρθε τον Δεκέμβριο του 2020

«Μου αρέσει που είμαι τρανς. Και μου αρέσει που είμαι queer. Και όσο περισσότερο αγκαλιάζω πλήρως αυτό που είμαι, τόσο περισσότερο ονειρεύομαι, τόσο περισσότερο η καρδιά μου μεγαλώνει και τόσο περισσότερο ευδοκιμώ. Προς όλους τους τρανς ανθρώπους που αντιμετωπίζουν καθημερινά την παρενόχληση, την απέχθεια για τον εαυτό τους, την κακοποίηση και την απειλή βίας θέλω να πω πως σας βλέπω, σας αγαπώ και θα κάνω ό,τι μπορώ για να αλλάξω αυτόν τον κόσμο προς το καλύτερο» είχε δηλώσει σε post στο Instagram.

Ο Νικ Άνταμς, Διευθυντής Transgender Media της GLAAD, δήλωσε: «Ο Έλιοτ Πέιτζ μας χάρισε φανταστικούς χαρακτήρες στην οθόνη και υπήρξε ειλικρινής υποστηρικτής όλων των LGBTQ ατόμων. Τώρα θα αποτελέσει έμπνευση για αμέτρητους τρανς και μη δυαδικούς ανθρώπους. Όλα τα τρανς άτομα αξίζουν την ευκαιρία να είμαστε ο εαυτός μας και να γίνουμε αποδεκτοί για αυτό που είμαστε. Γιορτάζουμε την αξιοσημείωτη Έλιοτ Πέιτζ σήμερα».

Τέλος, αξίζει να σου υπενθυμίσουμε πως όπως έχουμε γράψει στη BOVARY, ο Έλιοτ είναι ο πρώτος τρανς άνδρας που εμφανίζεται στο εξώφυλλο του περιοδικού TIMES.

SHARE