«Φόνισσα» -Το πρώτο (συγκλονιστικό) teaser της ταινίας με πρωταγωνίστρια την Καριοφυλλιά Καραμπέτη

Την περασμένη χρονιά ανακοινώθηκε μία από τις πιο πολυαναμενόμενες συνεργασίες στο ελληνικό σινεμά: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Μαρία Πρωτόπαππα θα συμπρωταγωνιστούσαν στην κινηματογραφική μεταφορά της Φόνισσας του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, από την εταιρεία Tanween.

Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει η Εύα Νάθενα, ενώ το σενάριο η Κατερίνα Μπέη, και τα γυρίσματα ξεκίνησαν πέρυσι στην Αθήνα, τη Λακωνική Μάνη, την Κρήτη αλλά και τη Σκιάθο, την ιδιαίτερη πατρίδα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Η υπόθεση της ταινίας, σύμφωνα με το σημείωμα της Village, είναι η εξής.

Σε ένα δυστοπικό νησί της Ελλάδας γύρω στο 1900, η Χαδούλα, χήρα Ιωάννου Φράγκου είναι μια γυναίκα που έχει μάθει να επιβιώνει στην ανδροκρατούμενη, πατριαρχική κοινωνία υπηρετώντας αυτό που της πέρασε η μητέρα της – μια σκυτάλη δύσκολη, που διαιωνίζει την υποτίμηση και την κατώτερη μοίρα της γυναίκας. Η Χαδούλα επαναστατεί μέσα της και αυτό δεν θα αργήσει να συμβεί και προς τα έξω. Τα μικρά κορίτσια του νησιού γίνονται θύματα του ξεσπάσματός της. Αφαιρώντας τους τη ζωή, η ίδια νιώθει ότι τα απαλλάσσει από το κοινωνικό φορτίο που η ύπαρξή τους επιφέρει. Οι πράξεις της κάποια στιγμή αυτονομούνται και τη φέρνουν αντιμέτωπη με τον νόμο. Εγκαταλείπει το σπίτι της και βρίσκει καταφύγιο στη φύση. Όμως, όσο και αν η ηθική της τής υπαγορεύει ότι έπραξε σωστά, στην πραγματικότητα το χρόνιο τραύμα της την ακολουθεί παντού. Το τέλος έρχεται σαν λύτρωση.

Τώρα, μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο teaser της ταινίας, που θα βγει στις αίθουσες τον Νοέμβριο, και είναι ατμοσφαιρικό και ανατριχιαστικό!

Δείτε το teaser της Φόνισσας με πρωταγωνίστρια την Καριοφυλλιά Καραμπέτη.