χορευτές της Όπερας του Παρισιού video
Μια υπέροχη πρωτοβουλία /Φωτογραφία: Instagram /balletoperadeparis
DIRE MERCI

Μπαλέτο στο σπίτι -Οι χορευτές της Όπερας του Παρισιού ευχαριστούν τους ήρωες του κορωνοϊού με ένα viral video


Τα καλλιτεχνικά επαγγέλματα ανήκουν σε εκείνα που επηρεάστηκαν (και θα επηρεαστούν) περισσότερο από την πανδημία του κορωνοϊού.

Παρ΄όλα αυτά, χορευτές, μουσικοί, εικαστικοί και ηθοποιοί σε όλο τον κόσμο αναζητούν δημιουργικές διεξόδους εν μέσω καραντίνας, τόσο για να προβάλλουν τη δουλειά τους και να εκφραστούν όσο και για να δώσουν το δικό τους στίγμα ή σχόλιο για την κατάσταση.

Σε ένα πρόσφατο βίντεο που έκανε το γύρο του διαδικτύου, οι χορευτές του μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού πήραν μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία -να χορέψουν στα σπίτια τους, λέγοντας με τον τρόπο τους «ευχαριστώ» σε όσους μάχονται τον ιό στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων.

Επιλέγοντας ως μουσική υπόκρουση τον χαρακτηριστικό Χορό των Ιπποτών (Dance of the Knights) που συνέθεσε ο Sergei Prokofiev για το μπαλέτο Ρωμαίος και Ιουλιέτα, οι χορευτές βιντεοσκόπησαν τους εαυτούς τους να εκτελούν μια σύντομη χορογραφία.

Ο Γάλλος σκηνοθέτης Cédric Klapisch, που αρχικά προσέγγισε τους χορευτές με την ιδέα, ήταν εκείνος που ανέλαβε να μοντάρει το βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στο Youtube και στο Instagram της Όπερας.

«Αυτή η αυθόρμητη πρωτοβουλία είναι προϊόν της θέλησής μας να εκφράσουμε τη βαθιά ευγνωμοσύνη και τη στήριξή μας σε όλους όσους εργάζονται με αφοσίωση και κουράγιο για να μας προστατέψουν», έγραφε μεταξύ άλλων το μήνυμα που συνόδευε το βίντεο.

Δείτε το υπέροχο βίντεο.

SHARE