Μαθητές μουσικού σχολείου
Μια διαφορετική διαμαρτυρία/Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC
28|11|2019 12:52
SHARE
ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ

Η διαμαρτυρία των μαθητών από τα Μουσικά Σχολεία ήταν από μόνη της ένα απίθανο Installation


Όταν έχεις ταλέντο και ασυγκράτητη δημιουργικότητα δεν χρειάζεσαι βιτριολικές ατάκες για να σε προσέξουν. Κάπως έτσι σκέφτηκαν μάλλον οι μαθητές από τα Μουσικά Σχολεία της Αθήνας, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Σύνταγμα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις ανάγκες των Σχολείων οι οποίες δεν έχουν καλυφθεί.

Οι μαθητές έγιναν για λίγο οι ίδιοι διάσημοι ζωγράφοι η Φρίντα Κάλο ή ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ και πίνακες, όπως το κορίτσι με το σκουλαρίκι, ο γιος του ανθρώπου, η Μόνα Λίζα. Με τον τρόπο αυτό οι ταλαντούχοι μαθητές κατάφεραν όχι μόνο να τραβήξουν την προσοχή αλλά και να ακουστεί μια φωνή που διψάει για τέχνη.

Τι ζητούν γονείς και μαθητές:

Η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων καλεί γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς στη μουσική-καλλιτεχνική διαμαρτυρία η οποία διοργανώνεται από τους μαθητές των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων σε συνεργασία με την Π.Ε.Γ.Μ.Κ.Σ την Πέμπτη 28/11/2019, 10:00 π. μ, στην Πλατεία Συντάγματος.

Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC
Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC
Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC
Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC

Απαιτούμε:

Άμεση κάλυψη όλων των κενών σε μουσικά, καλλιτεχνικά μαθήματα και μαθήματα γενικής παιδείας. Άμεσους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών.
Συγγραφή και δωρεάν διανομή εγχειριδίων μελέτης για τα μουσικά και καλλιτεχνικά μαθήματα.
Δωρεάν μεταφορά για όλους τους μαθητές χωρίς χιλιομετρικούς περιορισμούς.
Σύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις για όλα τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία.
Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου εξοπλισμού, της υλικοτεχνικής υποδομής και του απαιτούμενου προσωπικού για τη σωστή λειτουργία των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων.
Υποχρεωτική αναγνώριση του επιπέδου σπουδών των αποφοίτων μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων στα αντικείμενα μουσικής και καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.
Ενεργοποίηση των ΥΑ Γ2/7323/08-12-1997 και ΥΑ Γ2/7324/08-12-1997. Διενέργεια εξετάσεων στο πλαίσιο της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης για την απόκτηση πτυχίων Ευρωπαϊκής Μουσικής, Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων.
Καθορισμό συγκεκριμένης εξεταστέας ύλης για την εισαγωγή στα τμήματα μουσικών σπουδών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σύνδεση των αντικειμένων τα οποία διδάσκονται στα καλλιτεχνικά σχολεία με την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Καλούμε όλους τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να διοργανώσουν και να λάβουν μέρος σε μουσικές-καλλιτεχνικές διαμαρτυρίες σε όλη την Ελλάδα.

Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC

Δωρεάν δημόσια μουσική και καλλιτεχνική εκπαίδευση

SHARE