λογαριασμός με πίνακες καραντίνας στο Instagram
Art is the cure /Φωτογραφία: Instagram /tussenkunstenquarantaine
STAY AT HOME

«Μεταξύ τέχνης και καραντίνας» -Instagram λογαριασμός αναδημιουργεί διάσημους πίνακες με 3 αντικείμενα


«Αν δουλεύεις από το σπίτι και βαριέσαι, δες λίγη σπιτική τέχνη» λέει σε ελεύθερη μετάφραση από τα ολλανδικά, η περιγραφή ενός νέου Instagram λογαριασμού με όνομα Tussenkunstenquarantaine, δηλαδή μεταξύ τέχνης και καραντίνας.

Ενώ μετρά μόλις λίγες μέρες ζωής, ο λογαριασμός μετρά ήδη δεκάδες δημοσιεύσεις από ανθρώπους που βρίσκονται σε καραντίνα σε όλο τον κόσμο -άλλωστε πρόκειται για ένα ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής, στο οποίο μπορεί να συμμετάσχει καθένας που διαθέτει ελεύθερο χρόνο και λίγη έμπνευση.

Οι κανόνες είναι τρεις και είναι οι εξής απλοί: διάλεξε τον αγαπημένο σου πίνακα, βρες τρία αντικείμενα που βρίσκονται γύρω σου και αναπαράστησε τον πίνακα με αυτά.

Μπορεί σε πρώτη φάση να μοιάζει αρκετά δύσκολο, αλλά ένα γρήγορο σκρολάρισμα θα σας πείσει -η εφευρετικότητα του κόσμου δεν έχει όριο!

Διάσημα αριστουργήματα μεγάλων ζωγράφων όπως η Γαλατού του Βερμέερ, ο Οδοιπόρος πάνω από τη θάλασσα της ομίχλης του Φρίντριχ, η Κραυγή του Μουνκ, η Μόνα Λίζα του ΝταΒίντι αλλά και η περίφημη μπανάνα του Μαουρίτσιο Κατελάν ζωντανεύουν μέσα από τις αυτοσχέδιες κατασκευές, τα σώματα και τα σπίτια των ανθρώπων.

Μάλιστα, γνωστά μουσεία όπως το Rijksmuseum του Άμστερνταμ αναδημοσίευσαν το challenge, ενθαρρύνοντας το κοινό να πάρει ιδέες και έμπνευση από τις συλλογές πινάκων τους που πλέον διατίθενται online!

Θα αποδειχθεί η καραντίνα ως ο ποιο αναπάντεχος τρόπος βελτίωσης της επαφής του μέσου Instagram χρήστη με την τέχνη; Μάλλον ναι!

SHARE