ΣΤΟ ΜΠΟΡΝΤΩ

Μία βάση υποβρυχίων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου έγινε το μεγαλύτερο κέντρο ψηφιακής τέχνης στον κόσμο


Η καρδιά της ψηφιακής τέχνης χτυπά πλέον στη γαλλική πόλη του Μπορντώ.

Εκεί, σε έναν τεράστιο χώρο που χρησιμοποιήθηκε ως βάση υποβρυχίων από τους Ναζί κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, στεγάζεται πλέον το εντυπωσιακό Bassins de Lumières, το μεγαλύτερο κέντρο ψηφιακής τέχνης στον κόσμο.

Το στούντιο Culturespaces ανέλαβε την ανακαίνιση και διαμόρφωση του χώρου έκτασης 41.000 τ.μ. που χτίστηκε μεταξύ του 1941 και του 1943 και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τέσσερις σπηλαιώδεις αίθουσες μήκους 110 μέτρων γύρω από τεράστιες πισίνες που στέγαζαν 16 υποβρύχια.

Γιγάντιες επιφάνειες προβολών, φώτα, ηχεία και η αντανάκλαση του νερού που διπλασιάζουν την εικόνα και δημιουργούν μια immersive εμπειρία ανήκουν στα χαρακτηριστικά του νέου εγχειρήματος, το οποίο μόλις άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό.

Τα εγκαίνια έγιναν με μια έκθεση αφιερωμένη στο έργο του Gustav Klimt, η οποία είναι μια ανανεωμένη εκδοχή της ψηφιακής έκθεσης που φιλοξενήθηκε στα άλλα «σπίτια» του Culturespaces στο Παρίσι και το Les Baux-de-Provence.

Ταυτόχρονα, μια μικρότερης έκτασης έκθεση για τον ζωγράφο Paul Klee τρέχει παράλληλα και καταλαμβάνει τους χώρους του εκθεσιακού κέντρου.

Δείτε το βίντεο.

SHARE