Το σπίτι της Φρίντα Κάλο

La Casa Azul: Το μπλε σπίτι της Φρίντα Κάλο στο Μεξικό που έγινε μουσείο

«La Casa Azul», «το μπλε σπίτι». Πρόκειται για το μουσείο της Φρίντα Κάλο που βρίσκεται στα περίχωρα της πόλης του Μεξικού.

Στην οδό Calle de Londres, στο κέντρο της Coyoacán, το σπίτι όπου έζησε και πέθανε η διασημότερη Μεξικανή ζωγράφος του 20ου αιώνα έχει μετατραπεί σε μουσείο που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Τώρα, λόγω της πανδημίας, το Google Arts & Culture προσφέρει μια εικονική περιήγηση στο εντυπωσιακό εσωτερικό του για τους χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Η πανέμορφη βίλα με την ζωηρή μπλε πρόσοψη που είναι βαμμένη σύμφωνα με την μεξικάνικη παράδοση, είναι το σπίτι που πέρασε σχεδόν όλη της τη ζωή η Φρίντα Κάλο.

Αγοράστηκε από τον πατέρα της το 1904 και επεκτάθηκε από τον σύζυγό της, Ντιέγκο Ριβέρα. Το 1907, γεννήθηκε η καλλιτέχνις και στο ίδιο σπίτι πέθανε, 47 χρόνια μετά. Το ανήσυχο πνεύμα της, όμως, ζει ακόμα εκεί.

Μουσείο σπίτι Φρίντα Κάλο

Στο ατελιέ της είναι ακόμη στημένα το καβαλέτο και οι μπογιές της με τα πινέλα ενώ στην κουζίνα της βρίσκονται τακτοποιημένα τα πολύχρωμα κεραμικά της σκεύη.

Μουσείο σπίτι Φρίντα Κάλο

Στους κήπους της είναι διάσπαρτοι κάκτοι και άλλα τροπικά φυτά, τοποθετημένα ανάμεσα σε αγάλματα από την προ-Κολομβιανή εποχή.

Μουσείο σπίτι Φρίντα Κάλο

Στο δωμάτιό της, ένα δοχείο με το πρόσωπό της έχει τις στάχτες της και είναι τοποθετημένο πάνω στο κρεβάτι της.

Μουσείο σπίτι Φρίντα Κάλο

Πίσω, υπάρχει ο καθρέφτης όπου παρατηρούσε τον εαυτό της, ενώ ήταν κλινήρης, καθώς ζωγράφιζε τα διάσημα πορτρέτα της «The Two Fridas» και «Frida y la cesarea», που εκτίθενται στον χώρο.

Μουσείο σπίτι Φρίντα Κάλο

Φορέματα, κορσέδες, κοσμήματα και άλλα προσωπικά αντικείμενα από την καθημερινή της ζωή έχουν διατηρηθεί.

Μουσείο σπίτι Φρίντα Κάλο

Περιηγηθείτε στο υπέροχο σπίτι της Φρίντα Κάλο εδώ.