Λίμνη των Κύκνων από την Όπερα του Παρισιού
Ένα υπέροχο θέαμα απολύτως δωρεάν /Φωτογραφία: Opera de Paris
SWAN LAKE

Βραδιά μπαλέτου -Η θρυλική Όπερα του Παρισιού διαθέτει δωρεάν τη Λίμνη των Κύκνων


Εκτός από όλα τα σοβαρά μειονεκτήματα και τις επιπτώσεις της καραντίνας στην καθημερινότητα (του παρόντος και του μέλλοντος), αν εστιάσει κανείς στα θετικά καταλήγει σε μία δωρεάν υπερ-προσφορά πολιτισμικών προϊοντων online και απολύτως δωρεάν.

Μία από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στο διαδικτυακή παλέτα επιλογών, είναι τα κλασικά μπαλέτα και οι όπερες της θρυλικής Opera Garnier του Παρισιού.

Μετά από ανακοίνωση στο site τους για την ακύρωση των προγραμματισμένων παραστάσεών τους, η όπερα δημοσίευσε ένα πρόγραμμα δωρεάν προβολών των προηγούμενων βιντεοσκοπημένων έργων της δωρεάν.

Το μπαλέτο και ο θίασος της Όπερας του Παρισιού ανήκουν στα πιο διάσημα του κόσμου, με τον εμβληματικό χορευτή Ρούντολφ Νουρέγιεφ να έχει δημιουργήσει τη δική του εκδοχή της Λίμνης των Κύκνων το 1984.

Αντίστοιχα, η Λίμνη των Κύκνων είναι ίσως το διασημότερο έργο κλασικού μπαλέτου με την ασυναγώνιστη μουσική του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι.

Η παράσταση που διατίθεται δωρεάν ως τις 5 Απριλίου ανέβηκε το 2019, ενώ στο πρόγραμμα ακολουθούν και άλλα κλασικά αριστουργήματα όπως οι όπερες Ο Κουρέας της Σεβίλλης και Don Giovanni.

Βάλτε ένα ποτήρι κρασί και οργανώστε τη δική σας βραδιά κουλτούρας!

Δείτε την παράσταση εδώ.

SHARE