Μπίλι Άιλις
Φωτογραφία: SplashNews
BILLIE EILISH

Η Μπίλι Έιλις αποκαλύπτεται μέσα από το ντοκιμαντέρ The World's a Little Blurry


Αναμφίβολα η Μπίλι Άιλις είναι η απόλυτη εκπρόσωπος της γενιάς Ζ. Οι βιωματικοί της στίχοι που τραγουδούν με πάθος οι φαν της -τους οποίους όμως εκείνη θεωρεί ένα κομμάτι τους εαυτού της- το oversized look που έχει επιλέξει για να κρύβει το σώμα της και η τόλμη της να μιλάει ανοιχτά για την κατάθλιψή της, τις αυτοκτονικές τάσεις και τους αυτοτραυματισμούς που υπέβαλλε τον εαυτό της, την έφεραν από πολύ μικρή στα φώτα της δημοσιότητας.

Ήταν μόλις 16 ετών το 2018 όταν εμφανίστηκε στο Ball Festival του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης. Έναν χρόνο αργότερα με το «When We All Fall Asleep» φτάνει την τριπλή πλατίνα, και κάνει ένα μοναδικό sold out live που εκτοξεύει την καριέρα της. Το 2020 σαρώνει στα Grammy και γίνεται η νεότερη σε ηλικία καλλιτέχνης που κερδίζει σε τέσσερις βασικές κατηγορίες (album, τραγούδι, δίσκος της χρονιάς και καλύτερος νέος καλλιτέχνης).

Αντίθετα με άλλες σταρ της μουσικής βιομηχανίας, η Άιλις μοιάζει με το κορίτσι της διπλανής πόρτας, που όλοι θα μπορούσαν να έχουν φίλη ή συμμαθήτρια. Παράλληλα η ίδια πάντα μιλούσε ανοιχτά για τη ζωή της, για το όνειρό της να γίνει χορεύτρια -και το οποίο έπρεπε να ξεχάσει μετά από έναν τραυματισμό- για τα ψυχολογικά θέματα που αντιμετωπίζει, για την εμμονή της με τον Τζάστιν Μπίμπερ που όταν τον γνώρισε από κοντά έμεινε να τον κοιτά αποσβολωμένη 30 δευτερόλεπτα πριν πέσει στην αγκαλιά του, αλλά και για τους εφιάλτες της, χωρίς να φοβάται την απομυθοποίηση.

Και τώρα έρχεται ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «The World's A Little Blurry» (διαθέσιμο στην πλατφόρμα streaming Apple TV Plus) που κρατάει δυόμιση ώρες για να ξαναπεί πολλά από όσα ήδη ξέρουμε αλλά και να αποκαλύψει μερικές πλευρές της που παραμένουν άγνωστες. Μέσα από ένα υλικό που έχει τραβήξει η ίδια η Άιλις αλλά και οι γονείς της, οι οποίοι είναι ηθοποιοί και στέκονται πάντα στο πλευρό της άγρυπνοι φυλακές της, ο σκηνοθέτης Ρ. Τζ. Κάτλερ (που είχε κάνει και το «The September Issue» με την τρομερή διευθύντρια της Vogue Άνα Γουίντουρ) καταγράφει πώς η έφηβη Μπίλι, που δεν πήγε ποτέ σχολείο αλλά εκπαιδεύτηκε κατ’ οίκον άρχισε να γράφει τον πρώτο της δίσκο στο υπνοδωμάτιο της, ποια είναι η σχέση της με την οικογένειά της και φυσικά με τον αδερφό της και συνδημιουργό των τραγουδιών της, Φινέας, και φτάνει έως την εμβληματική της εμφάνιση στο Coachella -εκεί που πρωτοσυνάντησε τον Μπίμπερ αλλά και το ζεύγος Κέιτι Πέρι-Ορλάντο Μπλουμ.

Βέβαια η Άιλις μετά από ένα βιντεοκλίπ που δεν ανταποκρινόταν καθόλου στις προσωπικές επιθυμίες αλλά και την αισθητική της, είχε ορκιστεί ότι δεν θα άφηνε στα χέρια κανενός την καριέρα της, οπότε δεν ξέρουμε πόση ελευθερία είχε ο Κάτλερ. Σίγουρα πάντως η νεαρή σταρ είναι απανταχού παρούσα, αποκαλυπτική και ειλικρινής, όπως την έχουμε συνηθίσει, χωρίς καμία προσπάθεια να ωραιοποιήσει καταστάσεις, τουλάχιστον αυτές που επιλέγει να εκθέσει.

SHARE