φυτά Timelapse
Φωτογραφία: SS/Instagram @HousePlantJournal
18|11|2020 10:07
SHARE
ΦΥΤΑ

Οι μαγευτικές χορογραφίες των φυτών κατά τη διάρκεια της ημέρας


Μπορεί να μην φαίνεται, αλλά τα φυτά κινούνται συνεχώς, σχεδόν όλη την ημέρα. Αν και βρίσκονται ριζωμένα στο έδαφος ή σε κάποια γλάστρα, τα φύλλα τους αλλάζουν θέση καθώς αλλάζουν και οι συνθήκες στο περιβάλλον.

Αυτό το φαινόμενο μπορείτε να το παρατηρήσετε καλύτερα μέσω Time Lapse (παρέλευσης χρόνου) βίντεο το οποίο καταγράφει σε γρήγορη κίνηση όλες τις κινήσεις που κάνει ένα φυτό κατά τη διάρκεια μιας ημέρας. Κινήσεις σαν εντυπωσιακές χορογραφίες. Τα φύλλα, τα άνθη, η περιστροφή, το άνοιγμα και το κλείσιμό τους.

Στα βίντεο χρηστών στο Twitter και στο Instagram, βλέπουμε φυτά από την ποικιλία καλάθεα, τα οποία κινούνται καθώς περνάνε οι ώρες. Είναι ένας τέλειος τύπος φυτού για να αντιληφθούμε καλύτερα αυτή τη λεπτή κίνηση.
Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει μια μικρή «άρθρωση» μεταξύ του φύλλου και του στελέχους. Τα φύλλα τους ανοίγουν για να ρουφήξουν όσο το δυνατόν περισσότερο ηλιακό φως και κινούνται για να ακολουθήσουν τη θέση του ήλιου.

Η καλαθέα, το δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου που καθηλώνει με το μέγεθος των φύλλων, στενόμακρα ή στρογγυλά, σε διάφορους χρώματικούς συνδιασμούς και όμορφα ριγέ σχέδια.

SHARE