Φωτογραφία: Instagram/@redrosenetflix
Φωτογραφία: Instagram/@redrosenetflix
RED ROSE

Red Rose: Η καθηλωτική σειρά στο Netflix που θα σε κάνει να σβήσεις το κινητό σου (και να μην το ξανανοίξεις)


Η νέα σειρά 8 επεισοδίων στο Netflix με τίτλο «Red Rose» θα σε καθηλώσει.

Το γεγονός ότι το «Red Rose» είναι άκρως καθηλωτικό και αρκετά τρομακτικό για κάποιους είναι αναμενόμενο, καθώς οι δημιουργοί της σειράς, Michael Clarkson και Paul Clarkson, είχαν φέρει τα «πάνω -κάτω» στην πλατφόρμα του Netflix με το «Οι Δαίμονες της έπαυλης Μπλάι».

Οι ίδιοι δημιουργοί λοιπόν έρχονται να «αποτελειώσουν» τους συνδρομητές και πράγματι, πρόκειται για μια σειρά που θα σε κάνει να σκεφτείς εις διπλούν την κοινοποίηση τοποθεσίας, την ανάρτηση φωτογραφιών στα social media και γενικότερα τη χρήση κινητών και διαδικτύου.

Η σειρά που πρωτοκυκλοφόρησε στο BBC με μεγάλη επιτυχία τώρα είναι διαθέσιμη και στο Netflix, μΜάλιστα, είναι πρώτη στη λίστα με τις Top10 προτιμήσεις του κοινού και αυτό από μόνο του λέει πολλά.

Η υπόθεση έχει ως εξής: μια ομάδα εφήβων διεισδύει στην εφαρμογή «Red Rose», η οποία ανθίζει στα «έξυπνα» κινητά τους, κοινώς τα smartphones, και τους απειλεί με επικίνδυνες συνέπειες εάν δεν συμμορφωθούν στις απαιτήσεις της.

Red Rose: Η νέα σειρά στο Netflix που θα σε κάνει να κλείσεις το κινητό σου (και να μην το ξαναχρησιμοποιήσεις)

Η σειρά ξεκινά με μια αυτοκτονία γεμάτη μυστήριο. Ένα έφηβο κορίτσι επηρεασμένο από κάποια (μάλλον) μεταφυσικά συμβάντα, φαίνεται πως βάζει τέλος στη ζωή της πηδώντας από την ταράτσα του σπιτιού της, όλα όμως ανατρέπονται στη συνέχεια αφού γίνεται γνωστό πως μια εφαρμογή στο κινητό της «παίζει» μαζί της.

Αφού η σειρά έχει ξεκινήσει σκορπώντας ερωτηματικά, η προσοχή όλων στρέφεται σε μια παρέα εφήβων στο Μπόλτον της Αγγλίας όπου, ενώ όλα κυλούν φυσιολογικά, η πρωταγωνίστρια, Ρος, κατεβάζει στο κινητό της μια περίεργη εφαρμογή η οποία της υπόσχεται πως θα εκπληρώσει κάθε ευχή της. Τίποτα δεν είναι τόσο αθώο όσο φαίνεται όμως αφού η εφαρμογή αποκτά πρόσβαση σε κάθε προσωπικό δεδομένο της, γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια την καθημερινότητά της και την αναγκάζει σε πράξεις που καθόλου λογικές δεν είναι.

Καθώς η παρέα της συνειδητοποιεί πως η συμπεριφορά της έχει αλλάξει την αποκλείει. Εκείνη ζητά απεγνωσμένα βοήθεια, ισχυρίζεται πως μία εφαρμογή στο κινητό της ευθύνεται για όσα παραφυσικά ή τελοςπάντων περίεργα της συμβαίνουν αλλά, όλοι θεωρούν πως ο ψυχισμός της πάλλεται. Η εφαρμογή «φανερώνει» τη μητέρα της, η οποία έχει αυτοκτονήσει, και καθώς περνούν τα επεισόδια ο κίνδυνος πως μπορεί κάτι να της συμβεί ολοένα και αυξάνεται.

Όταν πια είναι πολύ αργά, η παρέα της Ρος μαθαίνει με βάρβαρο τρόπο τι εστί η εφαρμογή Red Rose. Η αυτοκτονία της μικρής πρωταγωνίστριας θα φέρει τα πάνω -κάτω και η μόνη που δεν θα πιστέψει πως η Ρος αυτοκτόνησε είναι η φίλη της η Ρεν.

Μέσα στα 8 επεισόδια της νέας σειράς του Netflix οι ήρωες θα έρθουν αντιμέτωποι με τους χειρότερους φόβους τους, προσπαθώντας να καταλάβουν πώς μια εφαρμογή έχει πρόσβαση στο κινητό τους, την κάμερά τους και κάθε πληροφορία σχετική με τη ζωή τους. Αποφασισμένη η Ρεν και τα υπόλοιπα μέλη της παρέας, θα μπουν στον σκοτεινό κόσμο του Red Rose και θα ανακαλύψουν πως κάτι μεγάλο και επικίνδυνο κρύβεται πίσω από την εφαρμογή.

Spoiler Alert: Η εφαρμογή είναι αρκετά σκοτεινή και αυτό αποκαλύπτεται από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, εκείνο όμως που θα ανακαλύψουν οι πρωταγωνιστές ξεπερνά τα σενάρια φαντασίας. Η εφαρμογή παρακολουθεί σε real time τις ζωές τους και χρήστες στο διαδίκτυο, μέσα από σκοτεινά sites, «παίζουν» και διασκεδάζουν βασανίζοντάς τους.

Τι κάνει τη σειρά όμως τόσο ξεχωριστή; Αρχικά, το σενάριο είναι έξυπνο, οι σκηνές καλογυρισμένες και οι ανατροπές έρχονται από εκεί που δεν το περιμένεις. Δεύτερον, ο τρόπος με τον οποίο οι δημιουργοί προκαλούν μια σύγχυση στους θεατές, με το συναίσθημα του τρόμου καθώς το «άγνωστο» απειλεί τους πρωταγωνιστές, είναι πραγματικά αξιοθαύμαστος.

Τέλος, σίγουρα θα υπάρξει και συνέχεια αφού, τη στιγμή που πιστεύεις πως όλα έχουν τελειώσει και θα επικρατήσει ηρεμία, ο χαρακτηριστικός ήχος της εφαρμογής ξαναχτυπά και ακόμη μια ειδοποίηση έρχεται να ταράξει τις ισορροπίες.

SHARE