Κάρι Μπράντσο Sex and the city γραφείο
Φωτογραφία: SATC/ΗΒΟ
SATC

Sex and the City: Ποιες αλλαγές θα δούμε στη νέα σεζόν


Η θρυλική σειρά των 90ς, που έδωσε μια άλλη οπτική στη γυναίκεια χειραφέτηση και στάθηκε καθοριστική για την ποπ κουλτούρα, επιστρέφει από την ΗΒΟ Max (το ΗΒΟ ήταν και το κανάλι παραγωγής και της αυθεντικής σειράς).

Όπως ήδη ξέρουμε το revival θα αποτελείται από δέκα επεισόδια, στα οποία όμως δεν θα εμφανιστούν ούτε η Κιμ Κατράλ (η αξέχαστη Σαμάνθα) ούτε ο Κρις Νοθ, που ερμήνευε το αιώνιο κόλλημα της Κάρι, τον «Mr. Big».

Στη θέση του όμως επιστρέφει ο Τζον Κόρμπετ, που υποδυόταν τον «Έινταν», οπότε το κεφάλαιο «ερωτικό παρελθόν» κάπως θα αναπληρωθεί. Το μεγάλο πρόβλημα παραμένει η απουσία της Σαμάνθα, η οποία εκτός από βασικό κρίκο της παρέας, υπήρξε κι ένας από τους πρώτους γυναικείους τηλεοπτικούς χαρακτήρες, που απενοχοποιημένα απολάμβανε το σεξ, χωρίς δεσμεύσεις.

Τα στοιχήματα έδιναν κι έπαιρναν σχετικά με την τύχη της μοιραίας Σαμάνθα, μέχρι που το HBO έκανε μια νύξη για το τι μέλλει γενέσθαι. Οι δημιουργοί λοιπόν δεν θα «σκοτώσουν» την τέταρτη της παρέας, πράγμα που θα βάραινε το κλίμα μιας κομεντί, αντίθετα στο πρώτο επεισόδιο θα δοθεί μια απολύτως ρεαλιστική εξήγηση για την απουσία της: «Οι φιλίες που δημιουργούνται στα 20+ χρόνια μας δεν κρατούν για πάντα. Άνθρωποι μπαίνουν και βγαίνουν από τις ζωές μας...».

Πρόσφατα επίσης αποκαλύφθηκε ένα ακόμα στοιχείο για τη σειρά: έξι νέοι γυναικείοι χαρακτήρες, τρεις εκ των οποίων θα είναι πρωταγωνίστριες, που θα υποδύονται φίλες των κοριτσιών, θα εμφανιστούν στη θέση της Κάτραλ. Μάλιστα όλες θα είναι μη λευκές. Μην ξεχνάμε ότι η σειρά είχε δεχτεί κριτική για το γεγονός ότι σε μια πολυπολιτισμική μητρόπολη, όπως η Νέα Υόρκη, σπανίως εμφανίζονταν μη λευκοί ηθοποιοί.

Στον απόηχο του #BlackLiveMatters και της νέας εποχής που έχει ανατείλει στο Χόλιγουντ, το «Sex and the City» δεν θα μπορούσε να κάνει κι αλλιώς. Μένει να δούμε πώς θα διαχειριστεί ακόμα ένα κρίσιμο ζήτημα της κινηματογραφικής βιομηχανίας: τον τρόπο που αντιμετωπίζονται σήμερα οι γυναίκες άνω των σαράντα ετών.

SHARE