ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

«Σκοτεινή Θάλασσα»: Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς του Mega


Φαίνεται πως η τάση της φετινής χρονιάς στις σειρές είναι τα μεγάλα οικογενειακά δράματα, που εκτυλίσσονται σε περιοχές της ελληνικής περιφέρειας.

Μετά από τις «Άγριες μέλισσες» που έκαναν την αρχή συστήνοντάς μας το Διαφάνι της Θεσσαλίας, τα κανάλια αποφάσισαν να επενδύσουν και σε εξωτερικά γυρίσματα, αξιοποιώντας την ομορφιά της χώρας μας. Και όπως φαίνεται είχαν δίκιο. Έτσι ο «Σασμός», που μεγάλο μέρος του εκτυλίσσεται επί κρητικού έδαφος, αλλά και η «Γη της ελιάς», που αποτυπώνει το υπέροχο μανιάτικο τοπίο, έχουν ήδη κερδίσει την προτίμηση του κοινού. Στο ίδιο κλίμα, αλλά με μιας εσάνς crime novel, η νέα σειρά του Μεγάλου Καναλιού θα μας ταξιδέψει στη «Σκοτεινή θάλασσα» του Μεσολογγίου.

Πρόκειται για μια καθαρόαιμη αστυνομική ιστορία, σε σενάριο των Ζαχαρία Μαυροειδή, Σπύρου Κρίμπαλη και Κωστή Σαμαρά, που έχει ως βασικό της άξονα όχι μία, αλλά δύο υποθέσεις, που θα μας βάλoυν σε ρόλο ντετέκτιβ.

Ο θάνατος ενός μέλους μιας μεγάλης οικογένειας της περιοχής είναι ο λόγος που ένας από τους γιους της, ο Χρήστος Δελλής, ο οποίος είναι αποξενωμένος από τους δικούς του και κάνει διεθνή καριέρα ως χημικός, επιστρέφει στα πάτρια εδάφη. Έχοντας ο ίδιος ρίξει μαύρη πέτρα πίσω του, έρχεται αντιμέτωπος με τους συγγενείς τους, αλλά και με τα φαντάσματα του παρελθόντος, που σχετίζονται με την εξαφάνιση της πρώην κοπέλας του, της Άννας.

Φωτογραφία: Mega

Για τη μικρή κοινωνία, εκείνος είναι ο ένοχος, γι' αυτό και όλη η πόλη τότε στράφηκε εναντίον του. Δεν υπήρχαν όμως αρκετές αποδείξεις για να καταδικαστεί. Έτσι, αναγκάστηκε να φύγει από την πατρίδα του και να κάνει μια νέα αρχή στο Παρίσι. Καθώς όμως δεν έχει βρεθεί άλλος ένοχος, η υπόθεση παραμένει ανοιχτή, ενώ η οικογένεια της κοπέλας ελπίζει ακόμα ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη.

Ο Χρήστος μετά από την κηδεία του πατέρα του αποφασίζει να μείνει στο Μεσολόγγι, να διαλευκάνει το μυστήριο και να αποδείξει την αθωότητά του. Έτσι θα έρθει αντιμέτωπος με τον ίδιο του εαυτό. Υποφέροντας από μανιοκατάθλιψη, προσπαθεί να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι χρωστάει την επαγγελματική του επιτυχία σε μια μεγάλη ανακάλυψη, που έκανε μαζί με την Άννα.

Η φιλία του με τη Σμαρώ είναι ίσως η πιο ουσιαστική σχέση της ζωής του. Με τη σειρά της, εκείνη ήρθε στην πόλη στην εφηβική ηλικία της για να μείνει με τη μικρή αδελφή του πατέρα της, όταν αυτός καταδικάστηκε ισόβια για τον φόνο της μητέρας της. Ήταν η πρώτη σχέση του Χρήστου, τον οποίο παράτησε, γιατί εκείνος την απάτησε. Πίσω από την επιλογή της να γίνει αστυνομικός, την οποία διαρκώς αμφισβητεί, κρύβεται η βαθιά της ανάγκη για έναν πιο δίκαιο κόσμο, αλλά και ένα βαθύ προσωπικό τραύμα. Η σχέση της με τον Χρήστο είναι μια συναισθηματική σταθερά στη ζωή της.

Ταυτόχρονα όμως κι ένα δεύτερο μυστήριο πλανάται πάνω από την οικία της οικογένειας Δελλή: ποιος τελικά είναι ο υπεύθυνος για τον θάνατο του πατριάρχη της;

Φωτογραφία: Mega

Δυο υποθέσεις αναζητούν τη λύση τους και όπως συμβαίνει σε όλα τα «whodunnit» στο πρώτο επεισόδιο τα πρόσωπα του δράματος μας συστήνονται. Το καστ αποτελείται από καλούς ηθοποιούς (Γιώργος Παπαγεωργίου, Θέμις Μπαζάκα, Ταμίλα Κουλίεβα, Άρης Λεμπεσόπουλος, Στάθης Σταμουλακάτος, Χαρά Μάτα-Γιαννάτου, Γιάννης Νταλιάνης, Γιάννης Τσορτέκης, Μιχάλης Συριόπουλος, Αννα Καλαϊτζίδου, Αινείας Τσαμάτης, Γεράσιμος Γεννατάς, Βιργινία Ταμπαροπούλου, Πάνος Ζουρνατζίδης κ.α) που άμα τη εμφανίσει τους κουβαλούν ο καθένας του το δικό του μυστικό, που εμείς καλούμαστε να εξιχνιάσουμε.

Ο Καραντινάκης, με καλό ρυθμό και ατμόσφαιρες, στήνει τον καμβά, αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα και φροντίζει να καθιστά τους πάντες ενόχους, μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Δυνατές σιωπές, σωστή εναλλαγή πλάνων και εξαιρετική φωτογραφία δείχνουν πως το Mega μπαίνει ξανά δυναμικά στη μυθοπλασία.

Και επειδή τελειώνοντας το πρώτο επεισόδιο θα θέλαμε να δούμε ένα ακόμα, σημαίνει πως η oμάδα της «Σκοτεινής Θάλασσας» έκανε καλή δουλειά, δημιουργώντας προσδοκίες για το μέλλον.

SHARE