σκύλος σώζει κοάλα
Φωτογραφία: instagram/@bearthekoaladog
24|11|2021 14:00
SHARE
ANIMAL PLANET

Ένας σκύλος ήρωας παίρνει βραβείο σώζοντας πάνω από 100 κοάλα


Ένας σκύλος ήρωας μας αποδεικνύει πως η γενναιότητα δεν είναι μόνο ανθρώπινο χαρακτηριστικό.

Όλοι θυμόμαστε τις καταστροφικές φωτιές στην Αυστραλία που κυριολεκτικά κατέστρεψαν τον φυσικό πλούτο της χώρας, σε ένα διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως τον Μάρτιο του 2020. Σε όλη αυτήν την περίοδο η ανθρωπότητα παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα, αφού η χλωρίδα αλλά και η πανίδα τεράστιων εκτάσεων σχεδόν αφανίστηκε, με εικόνες από ζώα που καίγονται να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Φυσικά, και έγιναν τεράστιες προσπάθειες από την ίδια την πολιτεία και πολλές οργανώσεις για την διάσωση όσο το δυνατόν περισσότερων ζώων. Ένας σημαντικός σύμμαχος σε αυτό τον αγώνα υπήρξε και ένας αξιαγάπητος σκυλάκος, ο Bear, ο οποίος έσωσε πάνω από 100 κοάλα.

Ο Bear είναι ο μοναδικός σκύλος στην Αυστραλία που είναι ειδικά εκπαιδευμένος να εντοπίζει κοάλα και να μπορεί να τα μεταφέρει με σκοπό την διάσωση τους. Τα περισσότερα από τα ζώα που βρέθηκαν ήταν σε άσχημη κατάσταση και έχρηζαν άμεσης ιατρικής βοήθειας, ακόμη και νοσηλείας.

Το Αυστραλιανό koolie μπορεί να μυρίσει τα χαριτωμένα ζωάκια από την γούνα τους, ενώ παράλληλα αναγνωρίζει τα πρόσωπα τους. Ο τετράποδος ήρωας έλαβε και ένα ειδικό βραβείο αναγνώρισης από το Διεθνές Ίδρυμα για την Ευημερία των Ζώων, ένα μετάλλιο τιμής, για το πολύτιμο έργο του.

SHARE