Η Μαρία Καβογιάννη στα γυρίσματα της σειράς
Η Μαρία Καβογιάννη στα γυρίσματα της σειράς
ΣΕΙΡΑ ΕΠΟΧΗΣ

Στα γυρίσματα της σειράς «Μια νύχτα του Αυγούστου», βασισμένη στο βιβλίο της Βικτόρια Χίσλοπ


Η νέα σειρά «Μια νύχτα του Αυγούστου» θα κάνει πρεμιέρα στις 2 Οκτωβρίου από την κρατική τηλεόραση.

Μένοντας πιστή στη καλή μυθοπλασία η ΕΡΤ ετοιμάζεται να ρίξει στη μάχη της τηλεθέασης μια ακόμα νέα σειρά που βασίζεται σε βιβλίο της Βικτώριας Χίσλοπ, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και το καστ της σειράς.

Αυτή τη περίοδο τα γυρίσματα βρίσκονται σε εντατικούς ρυθμούς και η σειρά εποχής με τους Γιώργο Καραμίχο, Γιάννη Στάνκογλου και Μαρία Καβογιάννη θα κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στις 22.00

Η νέα δραματική σειρά 14 επεισοδίων μας διηγείται τον τραγικό απόηχο μιας γυναικοκτονίας, τις αμέτρητες ζωές που σημαδεύτηκαν ως συνέπειά της, τις φυλακές κάθε είδους που χτίζει ο άνθρωπος γύρω του, αλλά και την ανάγκη για λύτρωση, ελπίδα, αγάπη, που αναπόφευκτα γεννιέται πάντα μέσα από τα χαλάσματα.

Μια νύχτα του Αυγούστου γυρίσματα
Από τα γυρίσματα της σειράς

Η δράση από την Κρήτη και την περιοχή της Ελούντας, μεταφέρεται σε διάφορα σημεία του Πειραιά και της Αθήνας, ανάμεσα σε αυτά το λιμάνι, η Τρούμπα, το Μεταξουργείο, η Σαλαμίνα, τα οποία αναδίδουν μοναδικά της ατμόσφαιρα της δεκαετίας του ’60, όπου μας μεταφέρει η ιστορία.

Υπόθεση

Το νήμα της αφήγησης ξετυλίγεται με αφετηρία τη δολοφονία της Άννας Πετράκη, από τον σύζυγό της Ανδρέα Βανδουλάκη, μια νύχτα του Αυγούστου, έξι χρόνια πριν, όταν ο τελευταίος μαθαίνει ότι είχε εραστή τον ξάδελφό του, τον Μανώλη Βανδουλάκη.

Βασικό ρόλο στη σειρά έχει η αδελφή της Άννας, Μαρία Πετράκη, η οποία προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή της, κρατώντας καλά κρυμμένα μυστικά που δεν πρέπει να βγουν στην επιφάνεια...

Γιώργος Καραμίχος
Ο Γιώργος Καραμίχος
Γιώργος Καραμίχος- Κώστας Ανταλόπουλος στα γυρίσματα της δραματικής σειράς

Ο Μανώλης έφυγε από την Κρήτη αποφασισμένος να μην επιστρέψει ποτέ. Ζει στον Πειραιά. Οι γύρω του, περιθωριακοί τύποι του λιμανιού, βλέπουν στο πρόσωπό του έναν γοητευτικό ευχάριστο και χαρισματικό άνθρωπο, με άγνωστο παρελθόν, επιρρεπή στις καταχρήσεις και στον τζόγο.

Ο Ανδρέας είναι φυλακισμένος στην Κρήτη, καταδικασμένος σε ισόβια κάθειρξη. Κανείς δεν τον έχει επισκεφθεί εδώ και έξι χρόνια - εκτός από τις τύψεις γι’ αυτό που έκανε, οι οποίες δεν τον αφήνουν στιγμή σε ησυχία.

Αλέξανδρος Λογοθετίδης
Ο Αλέξανδρος Λογοθετίδης

Κι ενώ η μοίρα του ενός είναι ήδη προδιαγεγραμμένη από το δικαστήριο, η μοίρα του άλλου ίσως να έχει μια τελευταία ελπίδα να αλλάξει. Ο Μανώλης, λίγο πριν από την αυτοκαταστροφή του, γνωρίζει ξανά την αγάπη. Όχι την εγωιστική, καταστροφική αγάπη που είχε για την Άννα. Μα, μια αγάπη γενναιόδωρη και φωτεινή, που την νιώθει για πρώτη φορά στη ζωή του: την αγάπη για τους ανθρώπους γύρω του, που ως τώρα του ήταν ξένοι. Για τη λιγάκι αδιάκριτη σπιτονοικοκυρά του, την Αγάθη, για τους βασανισμένους ανθρώπους που ζουν στην ίδια πανσιόν μαζί του, για τους συναδέλφους -εργάτες του λιμανιού, για τους ανθρώπους του περιθωρίου...Για ένα μικρό κορίτσι στο διπλανό παράθυρο. Ένα κορίτσι που μοιάζει με την κόρη της Άννας, τη Σοφία, που ο Μανώλης πάντα αναρωτιόταν αν είναι δικό του παιδί.

Γιάννης Στάνκογλου
Γιάννης Στάνκογλου
Μια νύχτα του αυγούστου
Σκηνή από τα γυρίσματα

Στο μεταξύ, η Μαρία αρχίζει για ανεξήγητους λόγους να επισκέπτεται τον φονιά της αδελφής της στη φυλακή, ενώ εμφανίζεται ο Αντώνης, ένας άντρας που ήταν πάντα ερωτευμένος με την Άννα και είχε μια κρυφή ανάμιξη στον θάνατό της. Παράλληλα, παρακολουθούμε τις ιστορίες του γιατρού Νίκου Κυρίτση και του δικηγόρου και πάλαι ποτέ προέδρου της Σπιναλόγκας, Νίκου Παπαδημητρίου.

Η Βικτόρια Χίσλοπ

Παίζουν: Γιώργος Καραμίχος, Μαρία Καβογιάννη, Γιάννης Στάνκογλου, Γιούλικα Σκαφιδά, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Τάσος Νούσιας, Μαρία Πασσά, Γιώργος Συμεωνίδης,
Κώστας Ανταλόπουλος, Έλενα Τοπαλίδου κ.α.

SHARE