ΕΓΙΝΕ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ

«Ηere's Johnny!» -Δείτε τον Τζάκ Νίκολσον να προετοιμάζεται για τη θρυλική σκηνή με το τσεκούρι στη Λάμψη


Λίγες ταινίες έχουν καταφέρει να ταράξουν τα νερά της κινηματογραφικής βιομηχανίας με τον τρόπο που το έκανε η Λάμψη του Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ, η ιδιόρρυθμη ταινία τρόμου θεωρήθηκε instant (cult) classic και συγκεντρώνει μέχρι σήμερα τις πιο αμφιλεγόμενες κριτικές, φανατικούς θαυμαστές αλλά και haters, θεωρίες συνωμοσίας που αναλύονται σε λεπτομερή βίντεο στο Youtube και σε chats αλλά και σινεφίλ geeks που σαρώνουν το κάθε πλάνο για κρυμμένα μηνύματα και τεχνικές.

Ένα από τα πιο αβανταδόρικα στοιχεία της ταινίας, είναι φυσικά ο πρωταγωνιστής της, ο Τζακ Νίκολσον, που για πολλούς απέδωσε με ανησυχητική πειστικότητα τον επίδοξο συγγραφέα και επιμελητή του ξενοδοχείου που αρχίζει να διακατέχεται από βίαια ένστικτα.

Είναι γνωστό ότι οι ηθοποιοί υπέφεραν στα γυρίσματα, με τον Κιούμπρικ να αλλάζει διαρκώς το σενάριο, τις ώρες στο σετ να είναι ατελείωτες και η κάθε σκηνή να γυρίζεται ξανά και ξανά -μάλιστα, η σκηνή με το μπαστούνι του μπέιζμπολ φέρεται να έσπασε ρεκόρ, με 127 λήψεις!

Στο παρακάτω βίντεο, θα δείτε τον Τζακ Νίκολσον να προετοιμάζεται για την πιο χαρακτηριστική σκηνή της σειράς -εκείνη όπου σπάει την πόρτα του μπάνιου με ένα τσεκούρι, ουρλιάζοντας «Ηere's Johnny!» -φράση που προήλθε από αυτοσχεδιασμό του ηθοποιού.

Η ένταση και η τρέλα του backstage δεν διαφέρουν τελικά κατά πολύ από το αποτέλεσμα επί της οθόνης -και ο Νίκολσον, απλώς βουτάει στα βαθιά!

Δείτε το βίντεο.

SHARE