Rosa absolute: Αυτό το άρωμα τριαντάφυλλο πρέπει να το δοκιμάσετε | 0 bovary.gr
Rosa absolute: Αυτό το άρωμα τριαντάφυλλο πρέπει να το δοκιμάσετε | 0 bovary.gr
21|09|2016 17:25
SHARE
ΜΟLTON BROWN

Rosa absolute: Αυτό το άρωμα τριαντάφυλλο πρέπει να το δοκιμάσετε


Υπάρχει άραγε τέτοιο πράγμα σαν την σκοτεινή, παθιάρικη πλευρά του κόκκινου τριαντάφυλλου, αυτή που κρύβεται στη πίσω πλευρά, στην σκιά και πρέπει να την αναζητήσεις για να την βρεις; Υπάρχει και εκεί κρύβεται το μυστικό του κλασικού ιταλικού κόκκινου τριαντάφυλλου, το οποίο εκχυλίζεται στην πιο συμπυκνωμένη του μορφή και αποκαλύπτεται στην νέα, λουλουδάτη συλλογή Rosa Absolute, της αγγλικής εταιρίας αρωματοποιίας, Molton Brown.

Η νέα συλλογή εμπνέεται από την αρχαία ιταλική παράδοση του «sub rosa» («κάτω από το τριαντάφυλλο») και εκφράζει  τη μυστικότητα, κατά την οποία ζωγράφιζαν τριαντάφυλλα στις οροφές των αιθουσών δεξιώσεων, υπενθυμίζοντας σε όλους πως όσα λόγια ανταλλάσσονταν εκεί έπρεπε να παραμείνουν εμπιστευτικά. Η ιστορία που κρύβεται πίσω από το άρωμα και τη διαφημιστική καμπάνια δίνει ζωή σε αυτή τη μυστικότητα μέσα από τους αινιγματικούς πίνακες της Ύστερης περιόδου της Αναγέννησης της Λομβαρδίας, με τις βαθιές αποχρώσεις και τους κρυφούς συμβολισμούς.

«Το Rosa Absolute κρύβει τα μυστικά ενός σκοτεινού, πολυτελούς, κόκκινου τριαντάφυλλου», περιγράφει η δημιουργός Nathalie Koobus, του Fragrances Essentielles. «Φραγκοστάφυλλο, βατόμουρο και φράουλα δημιουργούν μια πλούσια κόκκινη απόχρωση, που τονίζεται από κόκκινα μούρα, κανέλλα και γαρίφαλο. Μεθυστικό εκχύλισμα τριαντάφυλλου και φύλλα βιολέτας ξεδιπλώνονται σε μία αρμονία από ξύλο κέδρου, πατσουλί και σανδαλόξυλο. Η ισχύς από το πατσουλί και το λάβδανο χαρίζουν ένα μεγάλης-διάρκειας τελείωμα. Έντονα σαγηνευτικό και γεμάτο χλιδή».

Η Molton Brown είναι ο επίσημος προμηθευτής προιόντων περιποίησης σώματος της Βασίλισσας της Αγγλίας, στοιχείο που πιστοποιείται πλέον και επίσημα από το σύμβολο της Royal Arms στα μπουκάλια της συλλογής. Και όχι άδικα αφού θεωρείται ειδική στην τέχνη δημιουργίας αρωμάτων, τα οποία ξεχωρίζουν για τα ζωντανά χρώματα και τις ευωδιές και φέρουν την σφραγίδα βραβευμένων αρωματοποιών και συστατικών από τις πιο εξωτικές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Η συλλογή της Molton Brown διατίθεται στην Ελλάδα από τον όμιλο FF Group.