Shutterstock
Shutterstock
ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ

Αυτός είναι ο λόγος που όταν βάζουμε μάσκαρα ανοίγουμε το στόμα μας -Η επιστημονική εξήγηση


Οι γυναίκες αγαπάμε τη μάσκαρα και την εφαρμόζουμε στις βλεφαρίδες μας σχεδόν καθημερινά.

Κάνει τα μάτια να φαίνονται πιο μεγάλα και ανοιχτά ενώ χαρίζει θηλυκότητα ακόμα και στο πιο απλό, καθημερινό μακιγιάζ.

Καμία δεν μπορεί να αμφισβητήσει το πόσο απαραίτητη είναι στο νεσεσέρ. Το αστείο κομμάτι είναι κατά την εφαρμογή. 9 στις 10 φορές που εφαρμόζουμε την μάσκαρα με το ειδικό βουρτσάκι σηκώνουμε το κεφάλι προτάσσοντας το σαγόνι και ανοίγουμε ελαφρά το στόμα σε μία καθόλου κολακευτική γκριμάτσα. Το κάνουν όλες οι γυναίκες και ακόμα και οι πιο χαριτωμένες παίρνουν μια ανόητη έκφραση.

Κι όμως, ακόμη και για αυτή την τόσο αυθόρμητη και φυσική κίνηση υπάρχει επιστημονική εξήγηση.

Η ειδικός στην γλώσσα του σώματος Blanca Cobb εξηγεί:

Το φαινόμενο του ανοιχτού στόματος είναι μια υποσυνείδητη δράση. Δεν συνειδητοποιείτε ότι το κάνετε». Παρόλο που η παραμόρφωση μπορεί να φαίνεται περίεργη, εξυπηρετεί πράγματι έναν σκοπό.

Δύο διαφορετικά νεύρα ελέγχουν τους μύες που ανοίγουν και κλείνουν το στόμα και τα άνω βλέφαρά σας και βρίσκονται κοντά. «Η κορυφαία θεωρία για το λόγο που ανοίγει το στόμα σας ενώ εφαρμόζετε μάσκαρα είναι επειδή τα νεύρα διασταυρώνονται».

 

Και φυσικά όταν συνηθίζετε να το κάνετε έτσι στην συνέχεια είναι δύσκολο να το σταματήσετε συνειδητά. «Αισθάνεστε ότι λειτουργεί, γι 'αυτό συνεχίζετε να βάζετε μάσκαρα με αυτόν τον τρόπο».

Τουλάχιστον τώρα γνωρίζετε τον επιστημονικό λόγο που εξηγεί το φαινόμενο της χαζούλας έκφρασης σας μπροστά στον καθρέφτη κάθε πρωί.