Shutterstock
Shutterstock
CLOSEUP

«Τι συμβαίνει με το μουστάκι;» -Η MAC αρνείται το photoshop στην τριχοφυΐα προσώπου και το αποτέλεσμα είναι υπέροχο


Pretty hurts τραγουδούσε στη ομώνυμη επιτυχία της η Beyonce και σίγουρα κάτι ήξερε.

Τα σημερινά πρότυπα ομορφιάς απαιτούν από τις γυναίκες (όσες τα ακολουθούν πιστά) όλο και περισσότερα. Διαφημίσεις, ediotorials, beauty campaigns και φυσικά αμέτρητες φωτογραφίες που κυκλοφορούν αδιάκοπα στα social media διαμορφώνουν το μοντέλο γυναίκας που οι περισσότερες παλεύουν να ακολουθήσουν.

Οι γυναίκες παρουσιάζονται εντελώς αψεγάδιαστες. Ένα μοντέλο που φαίνεται να έχει εμμονή με την τελειότητα και ασκεί τεράστια πίεση και στρες στις νέες κοπέλες. H επιρροή που ασκούν αυτές οι εικόνες τεράστια και απλά κορίτσια της διπλανή πόρτας ή ακόμα και έφηβες επεμβαίνουν στην εμφάνιση τους κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν των σταρ του Instagram όπως η Κιμ Καρντάσιαν.

Έτσι, ήταν λογικό αυτές οι φωτογραφίες να προκαλέσουν αίσθηση.

Μόλις πριν λίγες ημέρες, η διάσημη εταιρεία καλλυντικών M.A.C. δημοσίευσε στο instagram φωτογραφίες για την προώθηση των νέων αποχρώσεων κραγιόν. Οι closeup φωτογραφίες με το μακιγιάζ των χειλιών έδειχναν εντυπωσιακές και η απόδοση του κραγιόν εξαιρετική, ωστόσο κάτι άλλο τράβηξε την προσοχή των χρηστών και ξεκίνησε μια ολόκληρη συζήτηση γύρω από αυτό. Στις πολύ κοντινές φωτογραφίες των χειλιών ήταν ορατή σε ορισμένα σημεία του δέρματος η ελαφριά τριχοφυΐα του μοντέλου, κάτι που είναι εντελώς φυσιολογικό σε αυτά τα σημεία και οι περισσότερες γυναίκες έχουν.

 

 

Η εικόνα σχολιάστηκε έντονα και δίχασε το διαδίκτυο. Η αλήθεια είναι πως στις περισσότερες φωτογραφίες αυτού του είδους, το σύνηθες είναι το δέρμα να εμφανίζεται εντελώς άτριχο και χωρίς πόρους, με τρόπο που ούτε το laser δεν θα επιτύγχανε και τις περισσότερες φορές είναι αποτέλεσμα photoshop.

Έχουμε όλοι και όλες συνηθίσει σε μια τελειότητα, που εκτός από μη ρεαλιστική είναι και απαράδεκτη.

 

Με αυτή την διαφορετική προσέγγιση η Mac υπονοεί μια αλλαγή στον τρόπο που παρουσιάζει το μακιγιάζ της.

Και ενώ η απεικόνιση του προσώπου στις φωτογραφίες με αυτό τον τρόπο είναι απόλυτα φυσιολογική και όχι λιγότερο όμορφη από την ρετουσαρισμένη εκδοχή, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που σχολίασαν αρνητικά.

«Τι συμβαίνει με το μουστάκι;», «οι τρίχες στα άνω χείλη φαίνονται πάρα πολύ» και «το μοντέλο ξέχασε να ξυρίζει το μουστάκι», είναι μόνο μερικές από τις ατάκες που γράφτηκαν κάτω από την φωτογραφία από τους όχι και τόσο ανοιχτόμυαλους.

Και ενώ οι ορατές τρίχες προσέβαλαν ανεξήγητα μερικούς, υπήρχαν κι εκείνοι που αντέδρασαν πολύ θετικά γράφοντας «Είναι ωραίο να δείχνουμε το αληθινό πρόσωπο» και «όλοι έχουμε τρίχες και ο καθένας μπορεί να αποφασίσει αν θέλει να τις αφαιρέσει ή όχι».

Αν και η M.A.C. προς το παρόν δεν έχει κάνει κάποια επίσημη ανακοίνωση για νέα στρατηγική στις φωτογραφίες της, δεν θα αποτελούσε έκπληξη μετά την πρόσφατη απόφαση μιας άλλης μεγάλης εταιρείας makeup, της Urban Decay, να δημοσιεύει τις φωτογραφίες με την δουλειά των make up artist χωρίς επεξεργασία. Εικόνες στις οποίες φακίδες, ακμή και άλλα εντελώς φυσιολογικά χαρακτηριστικά του δέρματος είναι ορατά.

 

 

Σίγουρα δεν υπάρχει τίποτα κακό ή λάθος στο να προσπαθήσουμε να επιτύχουμε μια άψογη εμφάνιση με μακιγιάζ, μεθόδους αποτρίχωσης και φίλτρα, εικόνες που μας θυμίζουν ότι πολλοί όμορφοι άνθρωποι έχουν τις ίδιες «ατέλειες » με εμάς είναι υπέροχες.