Φωτογραφία: Μemo
Φωτογραφία: Μemo
11|01|2019 13:55
SHARE
BEAUTY DIARIES

Memo: Πώς ένας μεγάλος έρωτας έγινε το πιο ωραίο άρωμα


Μια φορά κι έναν καιρό, η γοητευτική κι ενδιαφέρουσα Clara και ο ευφάνταστος κύριος John Molloy, οι ιδρυτές του οίκου Memo Paris, γνωρίστηκαν το 2005 σε ένα λίφτ χιονοδρομικού, μεταξύ ουρανού και γης.

Κάνε το εικόνα. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

That feeling of returning home for the #holidays… #travelwithmemo #thejourneyisthedestination #holidayseason

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Memo Paris Official (@memo.paris) στις 21 Δεκ, 2018 στις 8:25 πμ PST

Όταν άφησαν τις χιονισμένες βουνοκορφές κι έπιασαν τα καφέ του Παρισιού και τις συναντήσεις τους στα αεροδρόμια, κάπου εκεί, μεταξύ ανήσυχων βλεμμάτων και λαμπερών ονείρων αποφάσισαν να φτιάξουν κοινή βαλίτσα και να ταξιδέψουν σ' ολόκληρο τον κόσμο μαζί.

Το μαζί της αγάπης. Έτσι, σε μια στιγμή, σχεδίασαν ένα δημιουργικό ταξίδι, που έφερε τον πολυτελή οίκο Memo στο προσκήνιο.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

It all starts in our Parisian boutique with @claramemoparis. #MemoParis #24Cambon #Scents #Parfum #PerfumeLovers Picture: @lesliekirch

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Memo Paris Official (@memo.paris) στις 30 Ιούλ, 2016 στις 8:51 πμ PDT

Ο οίκος δημιουργήθηκε το 2007 κι αναμφισβήτητα αποτελεί ένα μέρος μίας φανταστικής περιπέτειας του ζευγαριού: μία συλλογή αρωμάτων από μακριά, η οποία τώρα μπορεί να υπερηφανεύεται για δεκαοχτώ ξεχωριστά και πάρα, μα πάρα πολύ ιδιαίτερα κι αλλιώτικα αρώματα.

Κάθε άρωμα είναι και ένας νέος προορισμός, ένα σημείο εκκίνησης για μια επική αφύπνιση των αισθήσεων. Κάπου ενδιάμεσα των μοναδικών συστατικών πρέπει να κρύβεται η αίσθηση που αφήνει ο έρωτας που εμπνέει κάθε παθιασμένο ταξιδιώτη της ζωής. 

Για την ιστορία, ο John Molloy μεγάλωσε στην Ιρλανδική ύπαιθρο, περιτριγυρισμένος από άλογα, πριν ταξιδέψει στον κόσμο για να ανακαλύψει άλλους πολιτισμούς και τη ζωή πέρα από την εργασία με το δέρμα και τη γη.

Από την άλλη, με καταγωγή από την Ανδαλουσία, και ως εκ τούτου ευαίσθητη σε εξωτερικές επιρροές, η Clara Molloy ανέπτυξε την αγάπη της για τις διαφορετικές προφορές στη σκιά του Πύργου του Άιφελ, τα Καταλανικά πεύκα και τις Ελβετικές Άλπεις. Τα ταξίδια ήταν από πάντα τόσο σημαντικά για εκείνη όσο και η σωστή αναπνοή.  

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dolce Leather #Italianleather #leather #vanillaabsolute #cuirsnomads #eaudeparfum #fragrance #thejourneyisthedestination

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Memo Paris Official (@memo.paris) στις 14 Αύγ, 2018 στις 8:00 πμ PDT

 

Μαζί οι δυο τους είδαν το άρωμα σαν έναν μέσο για να κάνουν ένα ακόμη μαγικό ταξίδι, που θα πηγαίνει πέρα από κάθε σύνορο και θα σε ταξιδεύει γενικά. Και ορκίζομαι ότι τα κατάφεραν! Μαθαίνω ότι τους γοήτευε να φαντάζονται το μπουκάλι σαν έναν προορισμό. Κλείνονταν για ατελείωτες ώρες σε υπέροχα γραφεία, με ωραίες μουσικές και κρασιά και δημιουργούσαν εσάνς μέσα από εικόνες. Η δημιουργία ενός αρώματος ακολουθεί πάντα για τους ίδιους την ίδια ιεροτελεστία με ένα ταξίδι, υπηρετώντας σαν όριο μεταξύ γνωστού και άγνωστου.

Εισπνέοντας ένα άρωμα, είναι σα να αποδέχεσαι να απομακρυνθείς από τη ζώνη ασφαλείας σου, τους ακούν οι στενοί συνεργάτες τους να λένε. Εκεί, σε αναζήτηση νέων αισθήσεων, κοιτάζονται στα μάτια κι ορκίζονται να συνεχίσουν να (μας) ταξιδεύουν μέσα από μοναδικές εσάνς. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Les Echappées. Delight captured in bottles. #MemoParis #Eaudeparfum #Parfum #Perfume #Fragrance

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Memo Paris Official (@memo.paris) στις 4 Ιούν, 2016 στις 2:11 μμ PDT

Κι εκεί στις συνωμοτικές ματιές τους αποκαλύπτεται  ότι "Το άρωμα προκαλεί έναν ενθουσιασμό όμοιο με εκείνον ενός ταξιδιού, μιας αναχώρησης. Όλα έχουν να κάνουν με την ειλικρίνεια και την εγκατάλειψη».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#IrishLeather. Pink pepper, sage and crisp air. #MemoParis #Eaudeparfum #Scentoftheday #Fragrance #Perfume Picture: @hakergroup

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Memo Paris Official (@memo.paris) στις 23 Ιούν, 2016 στις 2:03 μμ PDT

 

 Η Clara είναι ανήσυχη και δραστήρια. Καλεί πάντα εξειδικευμένους σχεδιαστές αρωμάτων για να δημιουργήσει μία συναισθηματική χαρτογράφηση ξεχωριστών αρωμάτων. Αρχικά, έγραψε ένα βιβλίο το 2006 με θέμα τις «μύτες», αυτούς τους διακριτικούς δημιουργούς κι ήδη ήταν στην αναζήτηση και επίτευξη της ιδέας να δημιουργήσει το δικό της οίκο αρωμάτων.

Κι όταν ήρθε η ώρα να σηκώσει την άγκυρα και να ξεκινήσει το ταξίδι της, δεν ήταν καθόλου δύσκολο το όνομα αυτού του πειρατικού πλοίου... «Memo». «Memo» από την λέξη «memory» (ανάμνηση), δίνοντας στο άρωμα μία άμεση σύνδεση με την κατάσταση αναπόλησης και ευαισθησίας που χαρακτηρίζει τα ταξίδια και την ανακάλυψη. Η έκφραση «Το ταξίδι είναι ο προορισμός» αποτυπώνει μοναδικά το πνεύμα του brand. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The art of fragrance with Memo founder @claramemoparis #MemoParis #24Cambon Photo credit: @lesliekirch

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Memo Paris Official (@memo.paris) στις 16 Μάι, 2016 στις 8:52 πμ PDT

 

Και το υπέροχο παραμύθι δεν τελειώνει,. Οι «μύτες», για τη Memo, μετατρέπουν αυτή τη μεταφορά από τόπο σε τόπο σε κάτι απτό και άυλο. Lalibela, Siwa, Inle, Jannat… οι επιλεγμένοι προορισμοί, αληθινοί ή φανταστικοί, είναι γεμάτοι ιστορία και συμβολισμούς, με περιθώριο προβολής και διαφυγής ενώ η οσφρητική μεταμόρφωση που κυριαρχεί στο παιχνίδι τους, τους χαρίζει νέες ρίζες.

Πάντα είναι μια θηλυκή, αρρενωπή, εκλεπτυσμένη, αισθησιακή, διασκεδαστική και ερωτική έκπληξη. Κάθε άρωμα και μία ιστορία αγάπης...

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mosquito Coast. Alive at the beach. #MemoParis Photo credit: @guillaumebonn

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Memo Paris Official (@memo.paris) στις 22 Μάι, 2016 στις 9:53 πμ PDT

 

πι.ες: Όλες οι αρωματικές συλλογές του οίκoυ Memo είναι ένα όνειρο. Η συλλογή ΄΄Les Échappées΄΄ περιλαμβάνει έξι σημεία σύνδεσης, από το εκλεπτυσμένο, μποέμ Παρίσι ως την καρδιά της Burma. Η συλλογή ΄΄Cuirs Nomades΄΄ εξερευνά νότες δέρματος μέσα από έξι εμβληματικούς προορισμούς, από την Αφρική ως την Ιταλία.

Η συλλογή «Graines Vagabondes» καλλιεργεί τη μυρωδιά φυσικών ριζών, όπως το σουσάμι, που παραμένει όμως σπάνιο στην αρωματοποιία. Τέλος, η συλλογή ΄΄Art Land΄΄ αποκαλύπτει μια πιο αισθητική πλευρά του οίκου, που αποτίει φόρο τιμής σε μυστηριώδη εδάφη που έχουν μετασχηματιστεί από το καλλιτεχνικό άγγιγμα της ανθρωπότητας.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Snowtime is showtime in New York! #kedu #grainesvagabondes #sesame #grapefruit #eaudeparfum #fragrances #thejourneyisthedestination

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Memo Paris Official (@memo.paris) στις 30 Δεκ, 2018 στις 9:02 πμ PST

 

Στο μεταξύ, μια πρόσφατη ενδιαφέρουσα προσθήκη είναι το Moroccan Leather. Εδώ τα χρώματα τις ίριδας αναμειγνύονται με πιπέρι, αμάρανθο και ginger και το άρωμα απογειώνεται με νότες του φυτού ylang-ylang. Το Moroccan Leather τιμά μια αρχαία πόλη που δεσπόζει μέσα σε ανθισμένες πορτοκαλιές, αντικατοπτρίζοντας τα άνθη της ίριδας.  

 

 

Σήμερα, οι συλλογές του οίκου Memo Paris, διατίθενται σε περισσότερες από 30 χώρες και οι αναμνήσεις ανανεώνονται συνεχώς, για να προκληθούν νέα ερεθίσματα. Ο οίκος Memo Paris συνεχίζει να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο κι εδώ εκτός από το Heaven on Earth στην Κηφισιά, διατίθενται πλέον και στο αttica, στο Golden Hall. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#Marfa and friends #thejourneyisthedestination #memoparis #irishleather #tamarindo #africanleather #italianleather #nichefragrance #fragrance #journey ( @paristocat )

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Memo Paris Official (@memo.paris) στις 3 Νοέ, 2018 στις 2:50 πμ PDT