H αρωματοθεραπεία στη ρύθμιση της μελανίνης: Ο λόγος που έχει σημαντικό ρόλο  | 0 bovary.gr
H αρωματοθεραπεία στη ρύθμιση της μελανίνης: Ο λόγος που έχει σημαντικό ρόλο  | 0 bovary.gr
22|03|2019 17:45
SHARE
BEAUTY DIARIES

H αρωματοθεραπεία στη ρύθμιση της μελανίνης: Ο λόγος που έχει σημαντικό ρόλο 


Μπαίνοντας στα άδυτα της Ιαπωνικής κοσμητολογίας διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν πολλά μυστικά, που βάζουν την Ιαπωνική τεχνογνωσία και κουλτούρα σε μία παγκόσμια πλεονεκτική θέση.

Ένα απ’ αυτά είναι η σχέση που έχει με την αρωματοθεραπεία.

Εδώ έρχεται και το νέο από τα κεντρικά της Shiseido, που λέει ότι η αρωματοθεραπεία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση της μελανίνης, που έχει το δέρμα σου. Κι οι Ιάπωνες επιστήμονες δημιουργούν και προτείνουν στην αγορά μια σειρά περιποίησης ταμάμ για την κάλυψη αυτής της ανάγκης. Μια σειρά που είναι εμπλουτισμένη (μεταξύ φανταστικών άλλων) με αρωματικές νότες από sudachi (ένα υπέροχο ιαπωνικό εσπεριδοειδή), τριαντάφυλλο, γιασεμί και μανόλια, αλλά και plumeria, ένα φυτό του οποίου το εκχύλισμα έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα μελανίνης(!) στο δέρμα.

Στο σημείο αυτό, αν είσαι μια φίλη που την απασχολούν οι κηλίδες και η διαφάνεια της επιδερμίδας, τότε σίγουρα, οι πληροφορίες που ακολουθούν σε ενδιαφέρουν.

Η μελανίνη είναι η άμυνα ενάντια στον ήλιο. Αυτή είναι που απορροφά την επικίνδυνη υπεριώδη ακτινοβολία πριν δημιουργηθούν σοβαρές βλάβες στο δέρμα. Όταν το φυσικό χρώμα του δέρματος είναι πιο λευκό, έχει λιγότερη μελανίνη με αποτέλεσμα να απορροφά λιγότερο τις ακτίνες UV και να μην μπορεί να προστατευθεί επαρκώς.

Διαβάστε πώς ακριβώς μπορεί να ρυθμιστεί η μελανίνη μέσω της αρωματοθεραπείας, στο beautydiaries.gr.