shutterstock.com
shutterstock.com
BEAUTY ROUTINE

6 dont's πριν το επαγγελματικό μακιγιάζ


Ενα επαγγελματικό μακιγιάζ όπως και χτένισμα αποτελούν πάντοτε μια ιδανική επιλογή για τις ημέρες των εορτών.

Η πλειονότητα των γυναικών σπεύδει μάλιστα να «κλείσει«» εγκαίρως το ραντεβού στα σαλόνια ομορφιάς, εκεί όπου καταξιωμένοι επαγγελματίες θα περιποιηθούν κάθε πελάτισσα από την κορυφή ως τα νύχια, εφαρμόζοντας όλα τα μυστικά του επαγγέλματός τους, αφού έχουν μυηθεί όσο κανένας άλλος στο λαμπερό κόσμο των χρωμάτων, της δημιουργίας και της έμπνευσης.

Το ξέρατε όμως ότι, ειδικά ως προς το μακιγιάζ, υπάρχουν μερικές συνήθειες που μπορούν να καταστρέψουν το αποτέλεσμα;

Ρωτήσαμε τους make up artists και μάθαμε ποια είναι τα don'ts που πρέπει να αποφεύγετε πριν καθίσετε στην αναπαυτική τους καρέκλα και αφεθείτε στα χέρια τους.

  • Αν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που χρησιμοποιούν τη μέθοδο της αποτρίχωσης με κερί για το πρόσωπο ή για το σχηματισμό των φρυδιών, τότε οι ειδικοί προτείνουν να μην το κάνετε την ημέρα του ραντεβού σας. Εκτός του ότι το δέρμα κοκκινίζει λόγω του ερεθισμού, η περιοχή γίνεται πολύ ευαίσθητη και δημιουργεί δυσκολία στη σωστή εφαρμογή του foundation.
  • Μην έχετε απαιτήσεις που ξεπερνούν τα όριά σας. Συχνά εντυπωσιάζεστε από ένα εκθαμβωτικό μακιγιάζ που έχετε δει είτε σε κάποια άλλη γυναίκα είτε σε εξώφυλλα περιοδικών και ζητάτε από τους make up artists να το αντιγράψουν επάνω σας, αλλά το αποτέλεσμα δεν σας ταιριάζει και απογοητεύεστε. Προτιμήστε λοιπόν μικρές αλλαγές που θα κάνουν τη διαφορά και όχι κάτι που θα μοιάζει τελείως ξένο στο πρόσωπο σας, σε βαθμό να μην σας αναγνωρίζουν.
  • Ενα ακόμη λάθος που καταστρέφει την ανανέωση σας είναι ο συντηρητικός σας χαρακτήρας ή ο δισταγμός να δοκιμάσετε νέα πράγματα. Οι make up artits ξέρουν από πρώτο χέρι τις τάσεις στον κόσμο της ομορφιάς και ακόμα κι αν περιποιείστε τα φρύδια σας με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο, δεν θα ήταν κακό να αλλάξετε τακτική και να ακολουθήσετε τις συμβουλές τους.
  •  Μην επηρεάζεστε σε υπερβολικό βαθμό από το μακιγιάζ που βλέπετε σε εφαρμογές όπως αυτή του Ινσταγκραμ, όπου χρησιμοποιούνται δεκάδες φίλτρα για τη βελτίωση της εικόνας και η πραγματικότητα απέχει πολύ από αυτό που βλέπετε.
  • Ενα ακόμα απαγορευτικό είναι οι γυαλάδες που όλες λατρεύετε να φοράτε στα ζυγωματικά ή τις εσωτερικές γωνίες των ματιών, αλλά δεν πρέπει να περνάτε το shimmer σε όλη την επιφάνεια του προσώπου σας.
  • Μια ακόμα συμβουλή που σας δίνουν οι ειδικοί είναι μην έχετε ποτέ μαζί σας μια φίλη ή ένα φίλο που ξέρετε ότι έχει σταθερή άποψη ως προς το μακιγιάζ που θεωρεί ιδανικότερο και θα σας επηρεάσει αρνητικά.