shutterstock.com
shutterstock.com
ΔΙΨΑΣΜΕΝΟ ΔΕΡΜΑ

Δέρμα «διψασμένο» - Αυτές είναι οι μάσκες για φουλ ενυδάτωση


Οπως ακριβώς ο οργανισμός χρειάζεται τροφή για να πάρει την απαραίτητη ενέργεια, προκειμένου να λειτουργήσει σωστά, έτσι και το δέρμα σας έχει ανάγκη τη δική του «τροφή» που θα το προστατεύσει από βλάβες, οι οποίες διαφορετικά θα σας ταλαιπωρήσουν.

Μια από αυτές είναι και η ξηρότητα, που συχνά εμφανίζεται μετά από μεταβολές στη θερμοκρασία, στον αέρα, ακόμα και τη θερμοκρασία του νερού κατά το μπάνιο σας όταν αυτή εναλλάσσεται, ενώ και οι διατροφικές συνήθειες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, αν σκεφτείτε ότι η ομορφιά πηγάζει αρχικά από μέσα σας.

Η ξηρότητα δεν είναι μόνο ένα οπτικά αντιαισθητικό πρόβλημα, αλλά συνοδεύεται από κάποιες ενοχλήσεις, χαρακτηριστικές ως «τραβήγματα», που αν δεν φροντίσετε ώστε να επανορθωθεί η ζημιά, ενδέχεται να υπάρξουν ακόμα και επίπονες φλεγμονές.

Στην αγορά θα βρείτε σίγουρα μεγάλη ποικιλία από προϊόντα περιποίησης, τα οποία μπορείτε να εμπιστευτείτε για να λύσετε το πρόβλημα σας, αν όμως έχετε το χρόνο και τη διάθεση να πειραματιστείτε με homemade συνταγές, τότε αυτή είναι μια καλή ευκαιρία, για να φτιάξετε τις δικές σας θρεπτικές μάσκες προσώπου.

  • Μάσκα με αβοκάντο και μέλι

Αυτή η μάσκα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, σε βιταμίνες C και E, καλά λιπαρά οξέα, λειτουργεί αντιμικροβιακά, ενυδατικά και ανοίγει τους πόρους.

Κόψτε το αβοκάντο, αφαιρέστε τη σάρκα του και λιώστε την με ένα πιρούνι σε ένα μπολ. Προσθέστε 1/4 της κούπας μέλι και ανακατέψτε, μέχρι το μείγμα να πάρει τη μορφή πάστας. Εφαρμόστε το σε καθαρό πρόσωπο και κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Αφήστε τη μάσκα για περίπου 15 λεπτά κι έπειτα βγάλτε την από το πρόσωπο με μια πετσέτα εμποτισμένη σε χλιαρό πράσινο τσάι.

  • Μάσκα με αβοκάντο και μέλι

Αυτή η μάσκα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, σε βιταμίνες C και E, καλά λιπαρά οξέα, λειτουργεί αντιμικροβιακά, ενυδατικά και ανοίγει τους πόρους.

Κόψτε το αβοκάντο, αφαιρέστε τη σάρκα του και λιώστε την με ένα πιρούνι σε ένα μπολ. Προσθέστε 1/4 της κούπας μέλι και ανακατέψτε, μέχρι το μείγμα να πάρει τη μορφή πάστας. Εφαρμόστε σε καθαρό πρόσωπο και κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Αφήστε τη μάσκα για περίπου 15 λεπτά κι έπειτα βγάλτε την από το πρόσωπο με μια πετσέτα εμποτισμένη σε χλιαρό πράσινο τσάι.

  • Μάσκα με πράσινο τσάι

Τι συμβαίνει όταν ενώνονται το πράσινο τσάι, το λάδι καρύδας, το αμυγδαλέλαιο, η βιταμίνη Ε και το έλαιο λεβάντας; Το αποτέλεσμα είναι μια εντυπωσιακά ενυδατική κρέμα προσώπου που θρέφει σε βάθος την επιδερμίδα. Θυμηθείτε, ότι αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, είναι καλύτερα να παραλείψετε το έλαιο λεβάντας.