SHUTTERSTOCK
SHUTTERSTOCK
ΛΕΠΤΑ ΜΑΛΛΙΑ

Λεπτά μαλλιά –3 ιδανικά και σικ χτενίσματα για όλες τις ώρες


Τα μαλλιά αποτελούν το σύμμαχο κάθε γυναίκας στην καλή και εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση, αλλά και στη θετική της ψυχολογία, αφού όταν αυτά γίνονται αντικείμενο θαυμασμού, αυτομάτως αυξάνουν την αυτοπεποίθηση της.

Σε αντίθεση με τα υγιή, πυκνά και πλούσια μαλλιά, η λεπτή τρίχα δημιουργεί μια άτονη εικόνα, όχι τόσο θελκτική, ενώ συνήθως χρήζει μεγαλύτερης περιποίησης, καθώς είναι εύθραυστη, αδύναμη και χάνει την «ζωντάνια» της.

Τα παραπάνω επηρεάζουν αρνητικά και το κομμάτι του καθημερινού styling μιας γυναίκας, μιας και τα μαλλιά δεν έχουν τον επιθυμητό όγκο, αλλά και την κατάλληλη ελαστικότητα.

Οι παράγοντες που κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση ποικίλλουν. Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία των μαλλιών, ενώ άλλοι επιβαρυντικοί παράγοντες μπορεί να είναι ο τρόπος που λούζεστε, το βούρτσισμα, το άγχος και το στρες, ακόμα και το κούρεμα που έχετε επιλέξει.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν 4 κομψά χτενίσματα που θα σας βοηθήσουν να καμουφλάρετε το πρόβλημα και θα σας χαρίσουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα με όγκο για κάθε ώρα της ημέρας.

  • Braided updo 

Το τρικ για να διατηρήσεις το χτένισμα αυτό στη θέση του είναι να χωρίσεις τα μαλλιά σε περισσότερα μικρά τμήματα, πριν τα στερεώσεις με τσιμπιδάκια.

 

  • Curly updo - ελαφρώς «σπαστά» μαλλιά.

Το συγκεκριμένο χτένισμα μπορείτε να το ζητήσετε από τον κομμωτή σας στο επόμενο ραντεβού, καθώς δεν είναι και τόσο εύκολο να το πετύχετε μόνες στο σπίτι. Ολοκληρώνει ένα βραδινό outfit, δίνοντας του μια ρομαντική πινελιά.

 

  • Pinned up

    50’s αέρας για γυναίκες που αγαπούν το ρετρό στιλ.

 

Extra tips περιποίησης:

 

  • Επιλέξτε σαμπουάν που δίνουν όγκο στα μαλλιά, αλλά παράλληλα τα καθαρίζουν σε βάθος.
  • Τα λεπτά μαλλιά μπορούν να αποκτήσουν τον επιθυμητό όγκο, αν προσέξετε τον τρόπο με τον οποίο τα στεγνώνετε. Κρατήστε το κεφάλι σας σκυφτό προς τα κάτω.
  • Για να αντιμετωπίσετε το σπάσιμο της τρίχας, ένα μυστικό είναι να χρησιμοποιήσετε την κατάλληλη θερμοκρασία κατά το λούσιμο. Αυτό επιτυγχάνεται μόνο αν ο θύλακας της τρίχας κλείσει με χλιαρό νερό.