shutterstock
shutterstock
ΚΟΛΠΟ

Ζάχαρη με σαμπουάν για πυκνά μαλλιά


Η ζάχαρη είναι ένα από τα απαγορευτικά συστατικά για τους ανθρώπους που προσέχουν τη διατροφή τους, προκειμένου να διατηρήσουν την καλή υγεία του οργανισμού αλλά και το επίπεδο του σωματικού τους βάρους.

Εντούτοις, η Dr. Francesca Fusco, δερματολόγος στο Wexler Dermatology, θεωρεί ότι το γλυκαντικό αυτό έχει ευεργετικές ιδιότητες στην ποιότητα και την υγεία των μαλλιών.

Αντί να την προσθέσετε στον καφέ ή το κέικ σας, η δερματολόγος προτείνει να αναμίξετε τη ζάχαρη στο σαμπουάν σας, αρκεί αυτό να έχει ενυδατική δράση.

Στην πραγματικότητα, η δερματολόγος κάνει λόγο για ήπια απολέπιση του τριχωτού της κεφαλής, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να καθαρίζονται βαθύτερα και να αποκτούν υγιή όψη.

Τόσο τα υπολείμματα των προϊόντων στάιλινγκ, όσο και οι ρύποι του περιβάλλοντος αλλά και η λιπαρότητα των μαλλιών απομακρύνονται εύκολα, ενώ παράλληλα φεύγουν και τα νεκρά κύτταρα.

Αυτό διευκολύνει την καλύτερη εφαρμογή και απορρόφηση του κοντίσιονερ, επομένως η τρίχα ενυδατώνεται σε βάθος.

Η ειδικός προτείνει την επανάληψη αυτής της σπιτικής «θεραπείας» ανά τέσσερα λουσίματα.

Την παραπάνω εναλλακτική χρήση της ζάχαρης υποστηρίζει και ο hair stylist Hiro Miyoshi, που μιλώντας στην  MailOnline, ανέφερε ότι αν παραμελήσουμε το τριχωτό της κεφαλής αυτό μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην ανάπτυξη νέων τριχών. Το σημείο αυτό του σώματος χρειάζεται την ίδια φροντίδα και απολέπιση όπως το πρόσωπο.