Γυναίκα έπειτα από douche
Το Hydrating Foaming Oil Cleanser της CeraVe σε φροντίζει!
10|10|2022 16:12
SHARE
MAGNIFICENT

Πέντε σημαντικά βήματα για τον καθαρισμό του σώματος σας


Ο σωστός καθαρισμός σώματος είναι σημαντικός για την υγεία μας και πρέπει να γίνεται σχολαστικά. Υπάρχουν τρία βασικά πράγματα που πρέπει να καθαρίζουμε όταν πλενόμαστε: α) τους ρύπους και τη σκόνη που φαίνονται και κολλάνε πάνω μας β) τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και γ) το σμήγμα.

Συχνότητα ντους : Περίπου το 60% των ανθρώπων κάνουν ντους κάθε μέρα. Οι έρευνες δείχνουν ότι το ντους 3-4 φορές την εβδομάδα μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να βελτιώσει τους φυσικούς μηχανισμούς αυτοκαθαρισμού του πιο διεξοδικά. Μπορεί όμως κάποιοι άνθρωποι να χρειάζεται να κάνουν ντους πιο τακτικά από άλλους π.χ. αν ιδρώνουν τακτικά ή έχουν υπερβολικά λιπαρό δέρμα. Το σώμα του καθενός είναι διαφορετικό.

Θερμοκρασία στο ντους : Τα βακτήρια μπορούν να αναπαραχθούν στους πόρους σας. Η συσσώρευση σμήγματος μπορεί να προκαλέσει από ακμή μέχρι δερματοφαγικές ασθένειες. Ο ευκολότερος τρόπος για ν’ ανοίξετε τους πόρους σας είναι η θερμότητα. Για βαθύ καθαρισμό, προτιμήστε ένα χλιαρό ντους, όχι καυτό, για ν’ ανοίξετε τους πόρους σας, να αποβάλλετε το περιεχόμενό τους και να καθαρίσουν.

Η καλύτερη θερμοκρασία για να κάνετε ντους είναι μέχρι 39 βαθμούς C. Το υπερβολικά ζεστό νερό θα στεγνώσει το δέρμα σας και μπορεί να προκαλέσει δερματικά προβλήματα. Τελειώστε το ντους σας μ’ ένα ξέβγαλμα ενός ή δύο λεπτών σε δροσερό προς κρύο νερό από τη βρύση. Αυτό βοηθά στη σύσφιξη των πόρων του δέρματος , κάτι που θα τους εμποδίσει να παγιδεύσουν βρωμιές.

Απολέπιση : Τα νεκρά κύτταρα είναι η αιτία των περισσότερων οσμών. Χρησιμοποιήστε ένα απολεπιστικό scrub ή λούφα για την αφαίρεση του νεκρού δέρματος από το σώμα σας.

Καθαριστικό σώματος : Όταν επιλέγετε ένα καθαριστικό, υπάρχουν τρία βασικά πράγματα που πρέπει να αναζητήσετε. Ένα καλό προϊόν καθαρισμού πρέπει ν’ αφαιρεί τους ρύπους και τη σκόνη, το σμήγμα του δέρματος και να ξεπλένεται χωρίς να αφήνει υπολείμματα.

Για εξειδικευμένες ανάγκες, όπως η αίσθηση κνησμού και η ξηρότητα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αφρόλουτρο για φαγούρα και αφρόλουτρο για ξηροδερμία αντίστοιχα.

Το Hydrating Foaming Oil Cleanser αφρώδες λάδι καθαρισμού της CeraVe έχει μια μοναδική σύνθεση που καθαρίζει απαλά, ενυδατώνει και καταπραΰνει το δέρμα χωρίς να διαταράσσει τον επιδερμιδικό φραγμό. Η σύνθεση αυτή συνδυάζει δύο είδη ελεύθερων λιπαρών οξέων (τριγλυκερίδια, σκουαλάνιο) που βοηθούν την επιδερμίδα ν’ αναπληρώνει την υγρασία της και τρία βασικά ceramides όμοια σε δομή με αυτά του επιδερμιδικού φραγμού που συμβάλλουν στην αποκατάσταση της δομής και της λειτουργίας του. Το CeraVe αφρόλουτρο χωρίς σαπούνι και χωρίς άρωμα είναι υποαλλεργικό και δεν προκαλεί ατέλειες, είναι κατάλληλο για κανονική, ξηρή έως πολύ ξηρή επιδερμίδα, για ενήλικες, βρέφη αλλά και για δέρμα με τάση ατοπίας.

Στέγνωμα : Μετά το ντους σας, φροντίστε να στεγνώσετε το σώμα σας με μια καθαρή, στεγνή πετσέτα ταμπονάρωντας ώστε να αποφύγετε την τριβή. Το νερό που παραμένει στο δέρμα σας μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και ξηρότητα.

Όσο πιο αποτελεσματικός είναι ο καθαρισμός σώματος, τόσο πιο υγιής και καθαρή είστε, μέσα και έξω !

SHARE