Η καλύτερη βαφή μαλλιών χωρίς αμμωνία
Η καλύτερη βαφή μαλλιών χωρίς αμμωνία
30|04|2024 10:20
SHARE
DIA

6 πλεονεκτήματα της βαφής μαλλιών χωρίς αμμωνία


Στο παρελθόν όλες γνωρίζαμε και χρησιμοποιούσαμε μόνο τη συμβατική βαφή με αμμωνία. Η αμμωνία είναι ένα χημικό συστατικό, που χρησιμοποιείται σε προϊόντα βαφής μαλλιών για να επιτρέψει την είσοδο του χρώματος στην τρίχα. Ανοίγοντας την εξωτερική στρώση της τρίχας, βοηθάει τα χρωστικά μόρια να διεισδύσουν στον φλοιό της τρίχας, και να φτάσουν στον κορμό όπου συγκεντρώνονται τα χρώματα.

Η αμμωνία βοηθά στην επίτευξη μόνιμου χρώματος με εξαιρετικά αποτελέσματα, αλλά η επαναλαμβανόμενη χρήση της μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση και εξασθένηση της τρίχας. Γι' αυτό, πλέον υπάρχουν εναλλακτικές βαφές μαλλιών, όπως οι φυτικές βαφές και οι βαφές που δεν περιέχουν αμμωνία. Και τα δύο αυτά είδη, αποτελούν πιο ήπιες επιλογές στη βαφή μαλλιών.

Οι φυτικές βαφές μαλλιών είναι προϊόντα που χρησιμοποιούν φυσικά συστατικά για τον χρωματισμό των μαλλιών, τα οποία προέρχονται κυρίως από φυτικά εκχυλίσματα και βότανα.

Οι βαφές μαλλιών χωρίς αμμωνία, χρησιμοποιούν συστατικά που επιτρέπουν το χρώμα να διεισδύσει στην τρίχα χωρίς όμως να ανοίγουν την εξωτερική στρώση της τρίχας, όπως κάνει η αμμωνία.

Οι συγκεκριμένες βαφές μαλλιών έχουν κάποια χαρακτηριστικά για τα οποία τις προτιμούν και οι γυναίκες αλλά και οι επαγγελματίες colorists. Οι κύριοι λόγοι που τις επιλέγουν είναι:

  1. Αποφυγή τριχόπτωσης και ερεθισμών του τριχωτού της κεφαλής: Η απουσία αμμωνίας μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο τριχόπτωσης και ερεθισμών του τριχωτού της κεφαλής κατά τη διάρκεια της βαφής.

2. Απαλή διαδικασία: Οι μόνιμες βαφές χωρίς αμμωνία είναι συνήθως πιο απαλές προς τα μαλλιά από τις συμβατικές. Αυτό σημαίνει ότι οι τρίχες μπορεί να παραμείνουν πιο απαλές και λαμπερές μετά τη βαφή.

3. Απουσία έντονης οσμής: Οι βαφές με αμμωνία εκπέμπουν έντονες οσμές, ενώ πολλές βαφές χωρίς αμμωνία περιέχουν αρωματικά στοιχεία που μειώνουν την έντονη οσμή.

4. Φυσική εμφάνιση: Οι βαφές μαλλιών χωρίς αμμωνία, συχνά προσφέρουν αποτελέσματα με φυσική εμφάνιση, διατηρώντας τη φυσική υφή και τη λάμψη των μαλλιών.

5. Ευαίσθητα μαλλιά: Οι άνθρωποι με ευαίσθητα μαλλιά ή προβλήματα τριχόπτωσης προτιμούν τις βαφές χωρίς αμμωνία, για να μειώσουν τον κίνδυνο επιπλοκών.

6. Περιβαλλοντικές ανησυχίες: Οι βαφές μαλλιών χωρίς αμμωνία, θεωρούνται πιο φιλικές προς το περιβάλλον σε σχέση με τις συμβατικές βαφές, λόγω της μείωσης των εκπομπών χημικών ουσιών στο περιβάλλον.

Οι ειδικοί για μόνιμη βαφή μαλλιών στον ίδιο τόνο, προτείνουν τη Dia Lightαπό τη L’Oréal Professionnel, που έχει όξινη τεχνολογία χωρίς αμμωνία, γιατί προσφέρει:

  • Φωτεινά ρεφλέ & balayage
  • Αποτέλεσμα βινύλ λάμψης
  • Εξαιρετική ομοιομορφία ακόμη και στα ευαίσθητα μαλλιά
  • Έντονη περιποίηση, φυσική αίσθηση στα μαλλιά

Για να ξεκλειδώσετε την παλέτα της βαφής Dia Light και να δημιουργήσετε μια μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων, χρησιμοποιείστε το απόλυτο επαγγελματικό εργαλείο, το Dia Light Acidic Gloss Color Booster. Η κρεμώδης υφή του χωρίς αμμωνία, ενισχύει τη φωτεινότητα και την αντοχή ενώ ταυτόχρονα αναζωογονεί το χρώμα σε οποιαδήποτε βάση.

Τέλος, για έντονα ρεφλέ, συνίσταται η ημιμόνιμη βαφή μαλλιών στον ίδιο τόνο, Dia color που έχει αλκαλική τεχνολογία, χωρίς αμμωνία.

Για εσάς που αναζητάτε, μια βαφή χωρίς αμμωνία που αλλάζει τους κανόνες στο χρώμα, οι επαγγελματικές βαφές μαλλιών Dia είναι η καλύτερη επιλογή!

SHARE