μαλλιά
Φωτογραφία: Instagram/ @leanneansar
21|04|2024 12:37
SHARE
BEAUTY

Θέλετε υγιή και λαμπερά μαλλιά; Οι αλλαγές στη ρουτίνα περιποίησης που κάνουν «θαύματα» και δεν κοστίζουν


Θέλετε υγιή και λαμπερά μαλλιά χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία; Με μερικές αλλαγές στη ρουτίνα περιποίησης μπορείτε να αποκτήσετε τα μαλλιά που ονειρεύεστε.

Τα μυστικά για να είναι τα μαλλιά σας υγιή και λαμπερά ήρθε να αποκαλύψει η Monique McDown Rapier, ειδικός στην περιποίηση μαλλιών από το Ντάλας του Τέξας.

Στο Instagram και σε όλες της τις πλατφόρμες δίνει συμβουλές, όσον αφορά την περιποίηση των μαλλιών και αυτή τη φορά μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους τα μυστικά της για υγιή και πλούσια μαλλιά, τα οποία φυσικά δεν περιλαμβάνουν προϊόντα ομορφιάς.

«Μπορεί να μην κοστίσουν τίποτα αλλά θα κάνουν τεράστια διαφορά στα μαλλιά σας» έγραψε στη λεζάντα του βίντεο που δημοσίευσε η ειδικός στο προφίλ της στο Instagram moniquemrapier και συνέχισε γράφοντας:

«Μερικές από τις μικρότερες, φαινομενικά ασήμαντες αλλαγές που κάνετε στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας μπορούν να κάνουν τη μεγαλύτερη διαφορά. Βεβαιωθείτε ότι κάνετε αυτά τα 4 πράγματα αν δεν θέλετε να ξοδέψετε χρήματα αλλά θέλετε να αποκτήσετε υγιέστερα και ισχυρότερα μαλλιά»

Οι 4 αλλαγές στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας που δεν κοστίζουν τίποτα

Το πρώτο και πιο σημαντικό από όλα είναι πάντα να βουρτσίζετε τα μαλλιά σας πάντα ξεκινώντας από τις άκρες. Αυτό θα αποτρέψει από δυσάρεστα «σπασίματα» της τρίχας ενώ παράλληλα είναι πιο εύκολο να ξεμπλέξετε τα μαλλιά σας με αυτόν τον τρόπο.

Επιπλέον, όταν πρόκειται για το βούρτσισμα των μαλλιών σας, είναι σημαντικό οι χτένες σας να είναι καθαρές. Καλό θα είναι να τις καθαρίζετε μια φορά την εβδομάδα, ώστε να αφαιρούνται τυχόν τρίχες, σκόνες αλλά και κύτταρα από το δέρμα της κεφαλής που μένουν επάνω.

Να θυμάστε πως, όταν δεν καθαρίζουμε τη βούρτσα, σε κάθε επόμενο χτένισμα τα μαλλιά μας έρχονται σε άμεση επαφή με τα νεκρά κύτταρα που έχουν συσσωρευτεί επάνω της ενώ πέρα από αυτό, τα μαλλιά μας είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν λιπαρότητα.

Η σωστή καθαριότητα του κρανίου, κατά τη διάρκεια του μπάνιο είναι επίσης σημαντική. Όταν λούζεστε φροντίστε να βάζετε το σαμπουάν αμέσως στο κρανίο και με απαλές κινήσεις κάντε μασάζ σε όλη την επιφάνεια του κεφαλιού μέχρι να δημιουργήσετε πολύ αφρό.

Τέλος, όταν έρθει η στιγμή να εφαρμόσετε το conditioner ή τη μάσκα φροντίστε να στραγγίξτε όσο καλύτερα μπορείτε τα μαλλιά σας. Αυτό βοηθά στο να δράσει καλύτερα το προϊόν και θα ενυδατώσει καλύτερα την τρίχα.

SHARE