γυναίκα άνω των 40
Φωτογραφία: Getty/ Ideal Image
ANTIAGING TIPS

3 beauty tips για γυναίκες άνω των 40: Πρόληψη και σωστή αντιμετώπιση των σημαδιών γήρανσης


Οι άνθρωποι αρχίζουν να παρατηρούν την εμφάνιση γήρανσης στα 30 και στα 40, λέει ο David Lortscher, MD, πιστοποιημένος δερματολόγος και ιδρυτής της τηλεδερματολογικής πρακτικής «Curology».

«Ο φυσικός κύκλος ζωής του δέρματος αρχίζει να επιβραδύνεται, που σημαίνει ότι εμφανίζεται η εμφάνιση αποχρωματισμού, ρυτίδων, χαλάρωσης και μείωσης της παραγωγής κολλαγόνου» αναφέρει στο Healthline. Οι ορμονικές αλλαγές μπορεί επίσης να πυροδοτήσουν την ακμή των ενηλίκων -θυμίζοντάς τα εφηβικά ξεσπάσματα.

Εάν δεν χρησιμοποιείτε ήδη αντιγηραντικά προϊόντα περιποίησης δέρματος στα 40 σας, τώρα είναι η ώρα.

Οι δύο κατηγορίες συστατικών είναι η βιταμίνη C και τα ρετινοειδή. Αυτά τα δύο τοπικά συστατικά υποστηρίζονται από δεκαετίες έρευνας και κλινικών δοκιμών.

Χρησιμοποιούνται για την τόνωση του κολλαγόνου, την πρόληψη και τη θεραπεία των υπαρχουσών ρυτίδων, ακόμη και για την καταπολέμηση της ακμής.

Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέχουμε με τα ρετινοειδή, ωστόσο: Οδηγούν σε φωτοευαισθησία, επομένως η αφοσιωμένη καθημερινή χρήση αντηλιακού υψηλού SPF πλήρους φάσματος (ελάχιστο SPF 50) είναι απαραίτητη.

Η πολύτιμη «συνταγή» θέλει την βιταμίνη C να εφαρμόζεται το πρωί και τα ρετινοειδή το βράδυ. Επενδύοντας σε skincare προϊόντα με τα παραπάνω συστατικά, προωθούμε την ανάπτυξη κολλαγόνου, καταπολεμάμε τις ρυτίδες, αλλά ακόμη και τυχόν βλάβες που έχουν γίνει στο δέρμα από τις ακτίνες UV.

Επιπλέον, αυτός ο συνδυασμός που συστήνεται για όλες τις γυναίκες στην ηλικία των 40, αλλά και νεότερες, είναι μία αντιοξειδωτική δύναμη που αντιμετωπίζει επίσης την υπερμελάγχρωση, συμπεριλαμβανομένων των ουλών ακμής και των ηλιακών κηλίδων.

Laneige
Bioten
Origins
Vichy
REN
Kiehl's
Garnier
The Ordinary

Το top3 για την ηλικία των 40:  


✓
Ρετινοειδή - το βράδυ
Βιταμίνη C - το πρωί
Αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας SPF - καθημερινά, το πρωί

SHARE