μοντέλα
Φωτογραφία: Getty/ Ideal Image
BLUSH TIPS

3+1 μυστικά για το ρουζ που χαρίζουν λάμψη και κολακεύουν το πρόσωπό σου


Ρουζ, το προϊόν που δίνει χρώμα στα ζυγωματικά, τονίζει τις γωνίες του προσώπου και δίνει λάμψη και φως στο πρόσωπο.

Προ δεκαετίας το είχαμε κάνει στην άκρη και το είχαμε αντικαταστήσει με το bronzer, καθώς θέλαμε αυστηρές, έντονες γωνίες. Όμως, τα τελευταία χρόνια, με τη φυσικότητα να πρωταγωνιστεί στην ομορφιά, το ρουζ έχει επιστρέψει δυναμικά -μάλιστα κυριαρχούν οι πιο ζωηρές αποχρώσεις του ροζ και του κοραλί, για χρώμα και ένταση στα μήλα.

Αρκεί όμως να βουτήξουμε το πινέλο στο ρουζ και να το απλώσουμε στα ζυγωματικά; Τι αναφέρουν κορυφαίοι makeup artists, για ένα από τα πιο σημαντικά makeup products του νεσεσέρ μας; Τι tips μπορούμε να ακολουθήσουμε για επαγγελματικό αποτέλεσμα;

Baby Steps

Εάν έχετε συνηθίσει να εφαρμόζετε ρουζ σε μορφή πούδρας, ίσως έχει έρθει η στιγμή να «τσεκάρετε» και τα υγρά, κρεμώδη ρουζ. Χαρίζουν χρώμα και το αποτέλεσμα είναι πιο φυσικό, ενώ δεν χρειάζεται καν να χρησιμοποιήσετε πινέλο, μπορείτε απλά να το απλώσετε με τα δάχτυλά σας. Με το δάχτυλο κάντε ελαφριές, ταμποναριστές κινήσεις στα μάγουλα. Μπλεντάρετε ή αλλιώς ανακατέψτε με τα δάχτυλα σας όσο χρειάζεται, για να είναι φυσικό το αποτέλεσμα.

Multitasker προϊόν

Τα κρεμώδη ρουζ είναι υπέροχα multitasker προϊόντα για να προσθέσετε έντονο χρώμα στα μάτια, τα μάγουλα και τα χείλη. Τα μονοχρωματικά looks ταιριάζουν σε όλα και δημιουργούν ένα εντυπωσιακό, εντελώς φυσικό αποτέλεσμα μακιγιάζ.

Παίξτε με τις αποχρώσεις

Σε πιο χλωμό δέρμα, το ροζ είναι το ιδανικό χρώμα, ενώ τα ροδακινί είναι αυτό που λέμε πασπαρτού προϊόν, ταιριάζουν σε όλους και δίνουν ένα ζεστό, φυσικό αποτέλεσμα. Αν έχετε βαθύ τόνο δέρματος, είναι καλύτερο να επιλέξετε μια πιο φωτεινή απόχρωση ρουζ, η οποία κρύβει περισσότερο κόκκινο μέσα της. Αν πάλι έχετε λευκό δέρμα, οι απαλοί πορτοκαλί τόνοι είναι ιδανικοί για εσάς.

Εφαρμογή

Αναρωτιέστε και εσείς αν πρέπει να επιλέξετε bronzer ή ρουζ; Μήπως απλά χρειάζεστε και τα δύο; Αφού εφαρμόσετε το bronzer σας, απλώστε το ρουζ σας σε συγκεκριμένο σημείο, στη μέση των ζυγωματικών. Όσο για το bronzer, χρειάζεται να το απλώνουμε στα κόκαλα των ζυγωματικών, να συνεχίζουμε προς τα πάνω στις ρίζες των μαλλιών και προς τα κάτω πάνω στο κόκαλο στο πηγούνι. Ουσιαστικά. σαν να σχηματίζουμε ένα Ε και ένα 3 από κάθε πλευρά.

Tip!Ποτέ μην τοποθετείτε το ρουζ κάτω από τα ρουθούνια, καθώς έτσι τραβάτε τη μύτη σας προς τα κάτω. Θέλουμε να σηκώσουμε το πρόσωπο, όχι να το τραβήξουμε προς τα κάτω. Αντίθετα, εστιάστε στο κέντρο του μάγουλου και αποφύγετε να χαμογελάτε όταν εφαρμόζετε, καθώς με αυτό τον τρόπο αλλάζετε τα χαρακτηριστικά σας και δεν μπορείτε να κεντράρετε.

SHARE